Kirjoitukset avainsanalla hiekkatie

Aamupäivällä kävimme sisaren kanssa lehmälän lenkillä eli kävelimme lähimaatilalle katsomaan, josko lehmät jo olisivat pihalla. Meitä jännittää, onko yli 20 vuotias Satanen-niminen lehmä edelleen elossa, viime syksynä oli jo kovin laiha ja raihnainen... Ei vielä näkynyt lehmiä, mutta lenkki oli kiva, pelkkää rauhallista käppäilyä ja muuttolintujen bongaamista. Kiuruja, joutsenia - kesä lähestyy kovaa vauhtia.

Ajattelin viettää juoksuttoman päivän, sillä tuuli oli melkoinen ja pohjoisen puolelta tuivertaessaan kylmäkin. Päivän mittaan tuli myös herkuteltua ja harrastettua hyötyliikuntaa haravoinnin muodossa, ajattelin, etten millään jaksa juosta. Iltasella tuuli kuitenkin alkoi tyyntyä ja mietin, josko kuitenkin kävisi sipaisemassa viimeisen 3 + 1 setin tältä viikolta. Kevyesti siis taas päälle, matkaan ja heppojen jälkien perässä juoksemaan.

Kyllä oli taas niin ihana keli, että aivan huikeaa! Aurinko paistoi, oli kyllä hirmu viileää, mutta se hiljaisuus ja ihana rauha! Maajussit eivät myöskään vielä olleet kärränneet sianpissaa tai muuta karsealle haisevaa aineista pellot täyteen, joten ilma oli raikas.

Valkku jäi tällä kertaa sohvan pohjalle telkkaria tuijottamaan, joten sain rauhassa juosta omaan hitaaseen tahtiini. Ihailin maisemia, kuuntelin taskustani appsista kuuluvaa tilulilulii-ääntä ja juoksin ja hetken päästä tilulii-ääntä ja kävelin. Helppoa kuin heinänteko.

Takaisin juostessani pääsin yllättämään mökkinaapurimme ja heidän koiransa. Eivät ole koskaan nähneet minua juoksemassa, joten eivät meinanneet minua tuntea. Koirakaan! Mökkinaapurin tsemppauksen voimalla jaksoin hyvin juosta setit loppuun saakka.

Huomioita:

- yksin juostessa tulee katseltua enemmän maisemia ja juostua hitaammin
- sulaisipa kotopuolen pururata, niin pääsisi juoksemaan muualla kuin asvaltilla
- kannattaa odotella kovan tuulen laantumista, varsinkin aakeiden laakeiden peltojen halkaisemilla hiekkateillä
- juoksu kaksi päivää peräkkäin sujui yllättävän hyvin

Sää lauantaina 29.3.2014: pari astetta lämmintä, kolea pohjoistuuli, ihana auringonlasku

Kommentit (0)

Ihanaa! Tänä viikonloppuna korkkaamaan mökki talviteloilta. Sääennustukset ovat luvanneet kuivia, aurinkoisia päiviä - mikäs sen mukavampi sää aloittaa mökkikausi. Kassin pohjalle pakkasin uudet juoksuvermeet ja nappasin varoiksi toisen tyttären kengät. Ihan tarkkaa mielikuvaa ei nimittäin ollut, millaiset lenkkarit mökillä oikein olikaan. Tuskin ainakaan ehdat juoksukengät. Mökillä kun en aiemmin ole harrastanut sauvakävelyä tai pyöräilyä kummempaa urheilua hyötyliikunnan lisäksi.

Ilta ehti jo aika pitkälle, ennen kuin pääsimme mökille ja iltalenkille. Keli oli upea, viileä, mutta aurinkoinen ja melko tuuleton. Ensimmäinen kymmenminuuttinen meni taas hieman hytisten, sillä ohuttakin ohuemman juoksutakin- ja housujen alla oli taas pelkkä toppi ja caprijumppahousut. Mutta taas kun lähti rivakammin liikkeelle, niin lämpö alkoi mukavasti levitä ympäri kehoa.

Olipa erilaista juosta hiekkatiellä! Vähäisen lumen sulamisen jälkeen tiet olivat päässeet hyvin kuivumaan ja olivat melko kovat. Mutta ei läheskään niin kova kuin töksäyttävä asvaltti. Ja olivathan nuo maisemat hieman erilaiset kuin kotona. Ja se hiljaisuus.

Lenkin puolessa välissä ääntä kyllä alkoi kuulua. Erään maalaistalon pihalta innostui pystykorvan pentu juoksustamme ja lähti iloisesti haukkuen peräämme. Innostus oli niin suurta, että juoksu oli pakko hetkeksi keskeyttää pennun hyppimisen vuoksi ja lähdimme houkuttelemaan koiraa takaisin omalle pihalleen. Sinne se onneksi juosta jolkotteli sitten ja pääsimme jatkamaan treeniä. Sen verran vilu alkoi tulla auringon alkaessa laskea jo mailleen, että juoksimme 13 v valkun kanssa pikkuisen tavanomaista lujempaa, kuten alun juoksukuvasta näkyy. Valkku se siellä painaa menemään, en ihan vielä perässä pysy...

Huomioita:

- hiekkatiellä on asvalttia parempi juosta
- maalla on ihanan hiljaista!
- olut maistui erityisen hyvältä lenkin ja saunan jälkeen

Sää perjantaina 28.3.2014: pari astetta lämmintä, melko tuuleton mutta kirpakka keväinen keli

Kommentit (0)

Seuraa 

Kategoriat