Kirjoitukset avainsanalla juoksuvaatteet

Auringon, kevään, lämmön ja hyvien tarjousten huumaamana lähdin shoppailemaan 13 v valkun kanssa kevyempiä juoksutamineita. Jalona ajatuksena oli myös napata asiantunteva myyjä näppeihin ja saada opastusta siihen, millaiset juoksukengät juuri minulle sopivat.

No, enpä ollut ainoa, joka on keväästä hurahtanut. Kauppa oli pullollaan asiakkaita ja ennen kaikkea ihan hurjia tarjouksia. Ei tietoakaan siitä, että olisin jonkun myyjän saanut auttamaan ja opastamaan, jonossa oli tosi monta juoksukengän ostajaa. Siispä siirryimme suosiolla muita juoksuvermeitä katsastamaan.

Kivoja, kevyitä ja toimivia asuja olikin vaikka kuinka paljon. Sovituskopissa piti kyllä hetki hihitellä, sillä vyötäröstä alaspäin näytin tiukalta makkaralta. Ja koska en ole aivan mallimittainen, housujen lahkeet olivat hauskasti ja ennen kaikkea epäkäytännöllisesti monella myttyrällä. Kääntäminenkään ei ihan onnistunut (se perinteisin keino meille töppöjalkaisille), sillä polvi tuntui asettuvan väärään kohtaan lahkeessa, ja lahkeissa ollut vetoketju hankaloitti entisestään tilannetta. Lisäksi koska sekä vatsanseutuun että takapuoleen on hieman pehmikettä vuosien mittaan jämähtänyt, pitää koon kuitenkin olla jotain muuta kuin XS, jossa lahkeen pituus olisi ok.

Muutaman naurukohtauksen jälkeen päädyin ostamaan juoksutakin kaveriksi enemmän vartalon virheitä anteeksi antavat erittäin ohuet juoksuhousut, jotka eivät ihan kinttuja nuole. Iloisin yllätys oli kassalla, kun jo lähes puolihintaisista vermeistä sai vielä ylimääräisen neljänneksen hinnasta pois. Aivan mahtavaa! Tuskin maltan odottaa, että pääsen korkkaamaan vaatteet lauantaina upeassa, aurinkoisessa kelissä.

Ehkä ne kengätkin saan jossain välissä hankittua. Tai sitten juoksen toisen tyttäreni kengillä.

Kommentit (0)

Muutos aikatauluun. Perättäisiä juoksupäiviä ei suositeltu Kaikkien Aikojen Helpoimmassa Juoksukoulussa, mutta muistin yhtäkkiä, että maanantaina illalla onkin muuta menoa. Ei muuta kuin vaatetta niskaan ja menoksi taas. Pistin kuoritakin ja -housujen alle polvipituiset jumppahousut ja teknisen jumppatopin. Hanskat käteen ja eiliset Asicsit taas jalkaan. Lisäksi livautin otsapannan korvien suojaksi, sillä eilinen tuuli tuntui todella ikävältä korvissa, ja keli oli eilistä kylmempi. En ehtinyt apps-tarjontaa hurjan paljon käydä läpi, joten napsasin kännykän kellosta ajastimen 10 minuutille ja lähdin ripeästi kävelemään. Piippauksen jälkeen pistin etukäteen ohjelmoimani Circle Timerin päälle ja viikon viimeiset 2 minuuttia juoksua ja minuutti kävelyä setti lähti liikkeelle. Juoksu sujui yllättävän kepeästi. Eilinen lenkki ei tuntunut missään, joten ei kai tästä niin haittaa ollut, vaikka pari päivää peräkanaa harjoittelinkin.

Juoksin itse asiassa pari ylimääräistä 2 plus ykköstä, sillä olin juossut eilistä pidemmälle kotoa, ja kotiin kävellessä tuli vähän kylmä, joten piti välillä pistää juoksuksi.

Illalla vielä vähän venyttelyä Tähdet tähdet -ohjelman esityksiä katsellen.

Kuolema ei enää heti hyökkää, kun juoksuaskeleita otan. Mutta tykkäänkö juoksusta? No en pätkääkään. Ainakaan vielä.

Huomioita:

- juoksin ilmeisesti kovempaa, koska jouduin melko kauas kotoa
- otsapanta korvien suojana hyvä
- kannattaa pukea melko vähän päälle, että on viileä, kun lähtee liikkeelle. Juostessa tulee minulle ainakin sikakuuma.
- kenkiä pitää vielä miettiä. Vasempaan kantapäähän pitää laittaa Compeed, rakkula tulla tupsahti. Seuraavaksi kokeilen tyttären juoksukenkiä, meillä on samankokoiset jalat. Jos ehdin, niin sitten kauppaan kenkäostoksille.

Sää sunnuntaina 23.3.2014: päivän sateen jälkeen raikas, mutta melko kolea keli, ei tuullut, + 2 C

P.S. Huomasin, että olin juossut ihkaensimmäisen lenkin vahingossa 4 + ykkösenä eli kahden minuutin sijaan olinkin juossut neljä minuuttia. Ilmankos pisti puuskuttamaan, varsinkin, kun juoksin Gore ulkoilukengillä... Tarkkana pitää olla, kun syöttää intervalleja appseihin...

Kommentit (0)

Seuraa 

Kategoriat