Kirjoitukset avainsanalla venyttely

Viimeinen lenkki ennen lauantaita

Tiistain sateiden jälkeen keskiviikkoillan aurinkoinen keli oli mitä mainioin viimeiselle juoksulenkille ennen lauantain Mimmien Vitosta. Tällä kertaa lähdimme uusiin maisemiin 13 v valkun kanssa eli suuntasimme auton nokan kohti Tuusulanjärveä. Juoksu kulki kepeästi, oikea lonkka hieman kiukuttelee, mutta eiköhän se vielä lauantainkin lenkin kestä mukana. Päätimme lenkkimme Onnelan kieppeille ja nautimme kauniista Tuusulanjärvestä ja venyttelimme oikein kunnolla koko kropan laiturilla.

Ennen Mimmien Vitosta en aio enää juosta yhtään, käyn korkeintaan normijumpissa ja palauttavalla sauvakävelylenkillä. Pitää säästellä voimia, että lauantaina sitten jaksaa juosta 5 km yhteen putkeen.

Vikke vikana vinkkinä annan ohjeet kengännauhan solmimiseen. Urpoako? Niin minäkin luulin, kunnes kenkiä ostaessani asiantunteva myyjä testasi, josko osaan solmia juoksukenkien kengännauhat. No haloo, kai nyt kengännauhat osaan solmia! No enpä osannut. Tässäpä video, jossa kerron ja näytän, miten ne oikeaoppisesti solmitaan. Tapoja on toki useita, ja taisi jossain MeNaiset SPORTissakin kerran jotain juttua tästä olla. Mutta tässä yksi tapa, ole hyvä! Jos et jaksa videota katsoa, niin alla myös kuvasarjaa oikeaoppisesta kengännauhojen solmimisesta. Ja voin muuten taata, että näin kenkä seuraa jalkaa ja pysyy napakasti jalassa eivätkä jalat hölsky kenkien mukana. Ihan eri tuntuma.

Kengän yläreunassa on kaksi reikää vierekkäin. Ehkä olet miettinyt, kuten minäkin, että miksiköhän. No tarkoitus on sujauttaa naru siitä uloimmasta läpi, ulkopuolelta sisäpuolelle, tehdä silmukka ja tehdä samalla tavalla toisellekin puolelle.

Ala kiristää kengännauhoja alhaalta asti, napakasti. Kiristä nauhoja tasaisesti, koko kengän matkalta. Kengännauhat pitää olla kireällä.

Sujauta oikeanpuolimmainen kengännauha vasemman lenkin läpi yläpuolelta ja vasen nauha oikeanpuoleisen lenkin yläpuolelta.


Kiristä. Varmista vielä, että nauhat ovat tarpeeksi tiukalla. Heiluta ja kiristä ensin oikeanpuoleista nauhaa, sitten vasemmanpuoleista ja toista tätä pari kertaa.

Sitten vain solmu ja tadaa, lenkille vaan!

Nyt vaan oikeanlaista tankkausta, verryttelyä ja venyttelyä. Seuraavan kerran tapaamme lauantaina tositoimessa lenkkipolulla ja somessa!

Kommentit (0)

Muutos aikatauluun. Perättäisiä juoksupäiviä ei suositeltu Kaikkien Aikojen Helpoimmassa Juoksukoulussa, mutta muistin yhtäkkiä, että maanantaina illalla onkin muuta menoa. Ei muuta kuin vaatetta niskaan ja menoksi taas. Pistin kuoritakin ja -housujen alle polvipituiset jumppahousut ja teknisen jumppatopin. Hanskat käteen ja eiliset Asicsit taas jalkaan. Lisäksi livautin otsapannan korvien suojaksi, sillä eilinen tuuli tuntui todella ikävältä korvissa, ja keli oli eilistä kylmempi. En ehtinyt apps-tarjontaa hurjan paljon käydä läpi, joten napsasin kännykän kellosta ajastimen 10 minuutille ja lähdin ripeästi kävelemään. Piippauksen jälkeen pistin etukäteen ohjelmoimani Circle Timerin päälle ja viikon viimeiset 2 minuuttia juoksua ja minuutti kävelyä setti lähti liikkeelle. Juoksu sujui yllättävän kepeästi. Eilinen lenkki ei tuntunut missään, joten ei kai tästä niin haittaa ollut, vaikka pari päivää peräkanaa harjoittelinkin.

Juoksin itse asiassa pari ylimääräistä 2 plus ykköstä, sillä olin juossut eilistä pidemmälle kotoa, ja kotiin kävellessä tuli vähän kylmä, joten piti välillä pistää juoksuksi.

Illalla vielä vähän venyttelyä Tähdet tähdet -ohjelman esityksiä katsellen.

Kuolema ei enää heti hyökkää, kun juoksuaskeleita otan. Mutta tykkäänkö juoksusta? No en pätkääkään. Ainakaan vielä.

Huomioita:

- juoksin ilmeisesti kovempaa, koska jouduin melko kauas kotoa
- otsapanta korvien suojana hyvä
- kannattaa pukea melko vähän päälle, että on viileä, kun lähtee liikkeelle. Juostessa tulee minulle ainakin sikakuuma.
- kenkiä pitää vielä miettiä. Vasempaan kantapäähän pitää laittaa Compeed, rakkula tulla tupsahti. Seuraavaksi kokeilen tyttären juoksukenkiä, meillä on samankokoiset jalat. Jos ehdin, niin sitten kauppaan kenkäostoksille.

Sää sunnuntaina 23.3.2014: päivän sateen jälkeen raikas, mutta melko kolea keli, ei tuullut, + 2 C

P.S. Huomasin, että olin juossut ihkaensimmäisen lenkin vahingossa 4 + ykkösenä eli kahden minuutin sijaan olinkin juossut neljä minuuttia. Ilmankos pisti puuskuttamaan, varsinkin, kun juoksin Gore ulkoilukengillä... Tarkkana pitää olla, kun syöttää intervalleja appseihin...

Kommentit (0)

Seuraa 

Kategoriat