Kirjoitukset avainsanalla apps

Aamupäivällä kävimme sisaren kanssa lehmälän lenkillä eli kävelimme lähimaatilalle katsomaan, josko lehmät jo olisivat pihalla. Meitä jännittää, onko yli 20 vuotias Satanen-niminen lehmä edelleen elossa, viime syksynä oli jo kovin laiha ja raihnainen... Ei vielä näkynyt lehmiä, mutta lenkki oli kiva, pelkkää rauhallista käppäilyä ja muuttolintujen bongaamista. Kiuruja, joutsenia - kesä lähestyy kovaa vauhtia.

Ajattelin viettää juoksuttoman päivän, sillä tuuli oli melkoinen ja pohjoisen puolelta tuivertaessaan kylmäkin. Päivän mittaan tuli myös herkuteltua ja harrastettua hyötyliikuntaa haravoinnin muodossa, ajattelin, etten millään jaksa juosta. Iltasella tuuli kuitenkin alkoi tyyntyä ja mietin, josko kuitenkin kävisi sipaisemassa viimeisen 3 + 1 setin tältä viikolta. Kevyesti siis taas päälle, matkaan ja heppojen jälkien perässä juoksemaan.

Kyllä oli taas niin ihana keli, että aivan huikeaa! Aurinko paistoi, oli kyllä hirmu viileää, mutta se hiljaisuus ja ihana rauha! Maajussit eivät myöskään vielä olleet kärränneet sianpissaa tai muuta karsealle haisevaa aineista pellot täyteen, joten ilma oli raikas.

Valkku jäi tällä kertaa sohvan pohjalle telkkaria tuijottamaan, joten sain rauhassa juosta omaan hitaaseen tahtiini. Ihailin maisemia, kuuntelin taskustani appsista kuuluvaa tilulilulii-ääntä ja juoksin ja hetken päästä tilulii-ääntä ja kävelin. Helppoa kuin heinänteko.

Takaisin juostessani pääsin yllättämään mökkinaapurimme ja heidän koiransa. Eivät ole koskaan nähneet minua juoksemassa, joten eivät meinanneet minua tuntea. Koirakaan! Mökkinaapurin tsemppauksen voimalla jaksoin hyvin juosta setit loppuun saakka.

Huomioita:

- yksin juostessa tulee katseltua enemmän maisemia ja juostua hitaammin
- sulaisipa kotopuolen pururata, niin pääsisi juoksemaan muualla kuin asvaltilla
- kannattaa odotella kovan tuulen laantumista, varsinkin aakeiden laakeiden peltojen halkaisemilla hiekkateillä
- juoksu kaksi päivää peräkkäin sujui yllättävän hyvin

Sää lauantaina 29.3.2014: pari astetta lämmintä, kolea pohjoistuuli, ihana auringonlasku

Kommentit (0)

Aamulla rauhallista joogaa ja lonkat alkavat tuntua jo omilta. Mielessä työkavereiden kannustava "imbesilli!" -huuto kaivan kaapin kätköstä Asicsin lenkkarini. Jos jotain opin ekasta juoksukeikasta ja työkavereiden ohjeista (kuka imbesilli juoksee jollain goreulkoilukengillä???) niin sen, että kunnon juoksukengät ovat kaiken a ja o. Mainoksissa olen nähnyt hyviä juoksukenkätarjouksia, mutta en ole saanut lähteneeksi kauppaan. Siispä kokeilen ihan pokkana vanhoja lenkkareitani. Ei ne ainakaan huonommat voi olla kuin ulkoilugoretex-kenkäni...

Lauantain keli on mitä aurinkoisin ja ihanin ja ensimmäinen tenkkapoo tuleekin vaatetuksen suhteen. Mitä tuollaiseen keliin puetaan päälle? Päädyn erittäin keveään asusteeseen eli jumppahousuihin (polvipituiset), lyhythihaiseen tekniseen jumppatoppiin ja kuoritakkiin. Tuuli on kyllä melkoinen, mikä pistää hieman arveluttamaan. Ja eihän siitä ole kuin pari päivää, kun lunta tuli vaakatasossa. No, päätän juosta vaikka kovempaa, jos kylmä tulee.

Olen myös ladannut intervallitreeniin sopivan appsin android-puhelimeeni. Ei muuta kuin appsi päälle ja reipasta kävelyä! 13 v tyttäreni lähtee valmentajaksi ja kannustajaksi mukaan. Tosin alkumatkan kannustus on tyyliin "ei kukaan voi kävellä noin hitaasti, hopihopi, piti kävellä reippaasti!" "no vauhtia nyt!". Mutta onneksi valkku lähti mukaan, sillä apps ei jostain syystä hälytä 10 minuutin jälkeen. Näin ollen valkun tehtäväksi jää manuaalisesti tsekata kelloa ja hihkaista minulle milloin juoksu alkaa ja loppuu. Tosin iskee matkan varrella omaan iPhoneensa 2 + 1 minuuttiset, joten ihan nenä kiinni kännykässä ei tarvitse koko matkaa kulkea.

Setit kulkevat huomattavasti paremmin kuin ensimmäisellä kerralla. Ehkä kengät, ehkä se, että keho ei enää ole niin järkyttynyt kuin edellisellä kerralla. Been there, done that. Henki kulkee, vauhti on tosin hidas (valmentajan harmiksi), mutta juoksu kulkee ja kävelyn aikana palautuu mukavasti. Ei tämä vielä kivaa ole, mutta tuntuu siltä, että ehkä tästä voi selvitä hengissä. Testistä siis, puolen tunnin tai viiden kilsan juoksusta yhtämittaa en olisi niinkään varma... Maanantaina taas linjoilla. Silloin vuorossa ensimmäisen viikon viimeinen 7 x 2 minuuttia juoksua ja minuutti kävelyä.

Huomioita:

- vaatetta oli sopivasti, mutta kenkiä pitää harkita. Ehkä pitää mennä kenkäkauppaan.
- otsapanta tms olisi ollut hyvä, viima kävi ikävästi korviin, vaikka melko lämmintä olikin
- yllättävää, miten paljon paremmin juoksu sujui nyt toisella kerralla
- taas ylämäkiä juoksuosuuksilla, vaikka vaihdoin lenkin suuntaa kokonaan, kova vastatuuli ei tehnyt hommaa yhtään helpommaksi, paluumatka taas sujui mukavassa myötätuulessa helpommin
- ennen seuraavaa lenkkiä pitää ladata uusi apps ja kokeilla, että se toimii ja piippaa tarpeeksi kovalla äänellä

Sää lauantaina 22.3.2014: auringossa + 13 C, varjossa + 6 C, kova tuuli, jalkakäytävillä vielä runsaasti hiekkaa

Kommentit (1)

Seuraa 

Kategoriat