Ei ristin sielua. No ei kai se ole kumma, seitsemän aikoihin sunnuntaisin aamulla ei liikkellä taida olla kuin lapsiaan autoilla omituisiin aikoihin harrastuksiin vievät vanhemmat, koirienulkoiluttajat ja urpot. Itse kuulun näistä tuohon viimeisimpään ryhmään.

Ajattelin testata, miltä tuntuu juosta aamulla heti heräämisen jälkeen ennen aamupalaa. Lehdistä olen lukenut hehkutusta tästä tavasta. No, kokeillaan, sittenhän sen tietää.

En sentään laittanut kelloa soimaan, mutta satuin heräämään itsekseni hieman ennen seitsemää, joten ei muuta kuin laahustus keittiöön kurkkaamaan ulkolämpömittaria ja ikkunasta ulos keliä. Kas, ripaus sadetta ja pari astetta lämmintä. Ei siis mikään kovin mieltäylentävä "jeeee, ihana nousta ylös lämpimän peiton alta ja lähteä ulos kirmaamaan" -keli. Mutta parempi kun ei mieti vaan toimii vaan.

Perussetti vaatetta päälle ja tällä kertaa nimenomaan se pitkähihainen pusero juoksutakin alle. Apps päälle ja menoksi. Tuleepahan samalla testattua, miten juoksuasu pitää pientä sadetta.

Joidenkin toisten keho on varmaankin luotu juoksemiseen ja toisten taas ei. Sellainen ajatus tuli mieleen, kun eka 4 minuutin setti sai taas puuskuttamaan. Mikä ihme siinä on, ettei juoksu voi kulkea tuosta noin kevyesti, sulavasti ja sujua kuin tanssi? Alun pari settiä muistuttaa taas siitä, että takapuoli painaa, alaselkä jumittaa heti heräämisen jälkeen, puuskutan ja jalka ei tosiaankaan nouse sievästi ja kepeästi kuin gasellilla. Mutta kun vaan painaa menemään, niin helpottaa. Hengitys alkaa kulkea paremmin, vauhti lisääntyy ja juoksukin helpottuu. Ihan kuin keho yrittäisi muistuttaa minua, etten ole juoksija vaan joku muu liikunta saattaisi kenties olla sitä ominta...

Voittajaolo! Sellainen fiilis oli, kun seisoin lämpimässä suihkussa lenkin jälkeen.  Minulla oli jo päivän urheilut tehtynä (venyttelyä lukuunottamatta) jo aamulla kahdeksan kieppeissä! Ja onneksi lähdin juoksemaan heti herättyäni, sillä päästyäni kotiin, suihkussa käytyäni, aamiaispöydässä istuessani ja Hesaria lukisessani ikkunan takana ryöppysi jo kunnon vesisade.

Huomioita:

- pieni sade ei juoksua haittaa. Se ei siis enää voi olla tekosyy sille, että jään sisälle kökkimään enkä lähde juoksemaan.
- keväisin aamulla on ihana juosta - linnut laulavat ihan mielettömällä innolla, jopa tällaisina sadeaamuina!
- hyvä juoksuasu pitää hyvin pientä sadetta
- hyvin jaksoi juosta aamutyhjällä vatsalla. Sipaisin ennen lähtöä puoli lasillista vettä naamariin, en muuta.
- tulisipa jo hieman lämpimämpää. Alun ja lopun kävelyosuudet pistävät hytisyttämään, vaikka kuinka yrittäisi kävellä reippaasti

Sää sunnuntaina 6.4.2013: kevyt sade, 2 astetta lämmintä, koleaa

Kommentit (1)

Vierailija

Mahtavaa, juuri näin. Myös minä vierastin aluksi näitä aamulenkkejä, mutta nyt pyrin juoksemaan edes yhden lenkin viikossa aamulla ennen aamiaista. Ihana hölkkäillä aamutuimaan, lintujen viserrystä kuunnellen.

Seuraa 

Kategoriat