Parisen vuotta sitten se taisi iskeä, kesken tavanomaisen, kiireisen ja stressaavan työpäivän. Tuijotin edessäni olevaa ruutupaperia ja koetin pinnistää muististani omaa nimeäni paperille. Olin hoksannut, että kirjoitan sen ylös ennenkuin vastaan puhelimeen. Ettei tule vaivaannuttavaa taukoa, jos vaikka unohdan sen tai sönkötän jotain älytöntä. Puhelu meni muistaakseni ihan mallikkaasti mutta mitä seuraavien kuukausien aikana tapahtui, on tallentunut muistoihini vain sekavina kuvina ja mölinänä tuloksesta, raporteista, haitoista, palavereista, YT-neuvotteluista, minimoinnista ja maksimoinnista.

Uupumus oli tehnyt tuloaan pikkuhiljaa. Työnantaja oli kasannut korsia kamelin selkään viilaamalla organisaatiota uuteen uskoon toistuvasti. Kun työyhteisö sai uuden mallin toimimaan ja juoksi yhtä jalkaa kohti maalia, vihellettiin peli poikki ja käskettiin juoksemaan täysillä toiseen suuntaan. Tuntui siltä, että minkään projektin kanssa ei päästy maaliin, koska maalia siirrettiin aina kun voitto alkoi häämöttää.

Tein myös oman osuuteni romuttaakseni terveyttäni. Piristin ja palkitsin itseäni työpäivän päätteeksi suklaalla ja pitsoilla. Maadoitin itseni iltaisin sohvaan kiinni ja kuvittelin että rentoudun, vaikka olisi tietysti pitänyt tehdä juuri päinvastoin, vaalia terveyttä ja kuntoa.

Sekavien YT-näytelmien jälkeen päädyin tehtävään, joka ei sopinut minulle laisinkaan ja tie alkoi todella nousta pystyyn. Useiden työpaikan vessassa vietettyjen itkukohtausten jälkeen irtisanouduin työstä, jota olin tehnyt 15 vuotta. Monen vuoden harkinnan jälkeen mutta tavallaan hetken mielijohteesta. Varatietä ei ollut. Ei työpaikkaa, opiskelupaikkaa, liittoa.

Mutta en kadu. Tämä on uuden paremman elämän alku.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Työelämän oravanpyörästä riskiloikalla hypännyt 38-vuotias perheenäiti etsii itseään, vuotäröään, mielenrauhaa, elämän tarkoitusta ja vastausta kaikkeen. Tiskin, pyykin, imuroinnin, kelan ja työvoimatoimiston ristipaineessa ehtii miettimään monenlaista.

Kategoriat