Sukkahousut ovat maailman masentavin vaate. Mitä järkeä on päällystää omat jalat läpinäkyvällä, helposti rikki menevällä kankaalla, jonka olemassaoloa harva edes huomaa, mutta itse niistä on koko ajan piinallisen tietoinen?

Muistin tämän taas valmistautuessani ylioppilasjuhliin. Jos olisi ollut lämpimämpää, olisin ollut ilman sukkiksia, mutta olen jaloistani vilukissa. Lisäksi ajattelen, että sukkahousut ovat korrekti juhlavaate, joka naisella kuuluu olla. Tämä on tietysti illuusiota ja viestittää samaa asiaa kuin meikkaaminenkin: peitä "virheet", jotta olisit mahdollisimman silmäämiellyttävä muita kohtaan. Äh.

Sukkikset ovat inhokkivaatteeni, koska:

Niissä on ohut kangas, jota pitää riuhtoa. Samaan aikaan täytyy varoa, ettei herkkä sukkiskangas mene rikki, mutta silti riuhtoa niitä rehvakkaasti, että ne saa torson päälle. Pukeminen nostattaa tuskanhien pintaan, sekä henkisesti että fyysisesti.

Oikean koon löytäminen on mahdotonta. Jos ostat liian pienet, et saa niitä päälle, tai ne vähintään puristavat keskivartaloon vararenkaan. Jos taas ostat liian ison koon, ne putoilevat.

Ne ovat epämukavat. Paksuissa, pehmeissä puuvilla- tai villasukkiksissa olen onnistunut löytämään mukavia sukkahousuja, mutta en näissä juhlallisemmissa versioissa. Aina jostain puristaa.

Muotoilevat mallit masentavat. On olemassa muotoilevia sukkahousuja, jotka kohottavat peppua, litistävät mahaa ja tekevät reisistä napakamman näköiset. Olen kokeillut tällaisia ja joo, kyllähän ne tekevät mitä lupaavat. Mutta ne ovat kalliita, superepämukavia ja muistuttavat koko ajan siitä, että sinut on "kursittu kokoon". Ihan kuin olisit niiden alla muka jotenkin vääränlainen.

Ei niitä kukaan edes huomaa — tai sitten huomaa vähän liikaakin. Joko sukkisten väri on liian tumma muuhun ihoon verrattuna tai sitten ne eivät erotu ollenkaan. Tässä hommassa ei vain voi voittaa.

Niihin menee rahaa. Onko miesten pukeutumisessa yhtäkään vaatetta, joka saattaa maksaa kymppejä ja hajota jo yhden käyttökerran jälkeen? Niinpä.

Kommentit (9)

Vierailija

Kyllä minä näin miehenä olen ehdottomasti sukkahousujen kannalla naisella. Muistan esimerkiksi hyvin olisiko olleet rippi/hää-juhlat kun mentiin kirkkoon ja eräs nainen oli ilmeisesti vessassa käynnin aikana onnistunut sullomaan hameenhelmansa sukkahousuihin niin että lähes paljas takapuoli vilkkui koko käytävällisen matkan edessä. Nostan hattua sukkahousujen keksijälle, koska  sen vuoksi jaksoin paljon paremmin istua hihitellen mielessäni niissä ankeissa puupenkeissä.

Rosanna Naiseudesta
Liittynyt8.3.2017

Tässäpä yksi lisäys inhokkilistalleni: hameenhelmat tosiaan voivat sulloutua sukkiksiin huomaamatta. Olisi muuten minun silmissäni ollut kivempaa, että olisit auttanut neitoa pulassa...

Vierailija

Noh, normaalisti olisinkin. Mutta kyseessä oli sellainen paskantärkeä nirppanokka etten viitsinyt kun oli juuri joku aika sitten aukonut päätään. Olisi se tietysti ollut aikuismaista, mutta minullakin on noita heikkouksia luonteessa.

Vierailija

Aivan samat tuntemukset . En ollut käyttänyt sukkahousuja vuosiin ja nyt survoin yo- juhliin ja - kiukuttelin. En rohkennut lähteä paljain säärin. Vielä karmeen näköisetkin, en tajunnut ostaa ilman kärkivahvikkeita. En voinut edes itse katsoa jalkoihini. Mies vielä murjaisi: varmat seksintappajat... niin ja rikki olivat jo kahdessa tunnissa. Huh !

Rosanna Naiseudesta
Liittynyt8.3.2017

Haha, mäkin kiukuttelin niitä pukiessani! Oli siinä miehellä ihmettelemistä :D Ei ole helppoa tämä pukeutuminen. Pitäisiköhän teettää mittatilauspuku ja alkaa liikkua vain siinä? ;)

Vierailija

Toiset tykkäävät sukkahousuista, toiset vihaavat. Itse kuulun väliinputoajiin. Käytän sukkahousuja kuitenkin vähän väliä, en ihan joka päivä. No, tähän aikaan vuodesta melkein joka päivä. En pidä sukkahousuja epämukavina, mutta kestäviä sukkahousuja ei yksinkertaisesti vaan valmisteta. Paksut sukkahousut tietysti säilyvät pitempään ja Suomen keleissähän niitä tarvitsee, jos viihtyy enemmän hame päällä. Tänään viimeksi piipahdin sukkahousuhyllyjen luona ja koriin osui paritkin sukkikset. Lurexia ja tukisukkahousua.....Hyvää syksynjatkoa!!         

Rosanna Naiseudesta
Liittynyt8.3.2017

Olen niin samaa mieltä. Vähän salaa olen iloinen näistä viilenevistä säistä, kun voi huoletta käyttää paksuja sukkiksia, jotka kestävät pitkään. Ja niistä olen löytänyt myös malleja, jotka pysyvät päällä mutta eivät purista. Eli tervetuloa vaan syksyn viileys :D 

Vierailija

Juu, syksyn viiletessä on mukava sujauttaa ihanan pehmeät mikrokuitu- tai neulesukkahousut

jalkaan vaikken niin syksystä tykkääkään. Mutta hameessa ja sukkahousuissa viihdyn pitkälle

alkutalveen asti. Keskitalvellakin paksut neulesukkahousut lämmittää mukavasti.       

Seuraa 

Olen Rosanna Marila, 34-vuotias pinkki muija ja kahden pienen lapsen äiti. Työskentelen Me Naisten toimittajana, mutta mielipiteet ovat omiani.

Blogini idea on muistuttaa, että sähän oot hyvä just noin.

Ota yhteyttä: naiseudesta(at)gmail.com

Blogiarkisto

2017
2016

Kategoriat