Päätin aloittaa uuden vuoden kunniaksi Kuukauden nainen -postaussarjan. Tykkään lukea inspiroivista ihmisistä, joten ajattelin, että tekin tykkäisitte.

Naiseudesta-blogin Kuukauden nainen voi olla oikeastaan kuka tahansa: suomalainen tai ulkomaalainen, julkkis tai tavis, tuttu tai ohikulkija. Olennaista on, että hän on tehnyt jotain sellaista, mikä saa minut innostumaan ja inspiroitumaan niin paljon, etten malta olla intoilematta siitä teille lukijoillekin.

Mennäänpä siis asiaan eli tammikuun kuukauden naiseen. Hän on

Finnish Nightmares -ilmiön luoja, kuopiolainen Karoliina Korhonen.

Karoliinan luoma sarjakuvahahmo, ujo ja sosiaalisesti rajoittunut Matti sai alkunsa vasta viime lokakuussa, mutta iski kultasuoneen. Suomalaiset innostuivat Matista välittömästi ja Matin Facebook-sivu keräsi viikossa 80 000 tykkääjää. Nyt tykkääjiä on yli 110 000, ja hahmo jatkaa maailmanvalloitustaan koko ajan.

Karoliina on onnistunut tiivistämään Matti-hahmoonsa palan suomalaisuuden ydintä. Me pystymme samaistumaan tähän punastelevan ystävälliseen hahmoon, sillä meissä jokaisessa asuu sisällä pieni, ujo Matti.

Samaistumispinnan lisäksi hahmo tarjoaa keinoja selventää suomalaista mielenmaisemaa maamme rajojen ulkopuolelle. Vihdoinkin keino kertoa lyhyesti ja ytimekkäästi ulkomaalaisille ystäville, miksi me suomalaiset toimimme heidän silmissään niin omituisesti.

Kuvat: http://finnishnightmares.blogspot.fi
Kuvat: http://finnishnightmares.blogspot.fi

Karoliina ei omien sanojensa mukaan ollut ollenkaan varautunut tällaiseen suosioon, vaan teki hahmon puolihuolimattomasti hetken mielijohteesta. Juuri se siinä onkin mahtavaa. Se todistaa, että nykyaikana hyvän idean ei tarvitse muhia vuositolkulla löytäjäänsä odottamassa, vaan se saattaa levitä parissa päivässä kaikkialle. Se on somen hyvä puoli.

Finnish Nightmares on asia, joka vain odotti keksijäänsä. On, kuin se olisi ollut aina. Kuulostan hihhulilta, mutta sanon sen silti: joskus maailma kuiskii korvaan asioita, jotka meidän on tarkoitus kuulla ja toteuttaa. Minusta vaikuttaa, että Karoliina oli kuulolla, kun hänen korvaansa kuiskittiin.

Karoliinan esimerkki inspiroi ainakin minua ajattelemaan, että kannattaa uskaltaa tehdä sitä omaa juttua. Koskaan ei tiedä, minkä kulman takana menestys odottaa.

Kommentit (0)

Seuraa 

Olen Rosanna Marila, 34-vuotias pinkki muija ja kahden pienen lapsen äiti. Työskentelen Me Naisten toimittajana, mutta mielipiteet ovat omiani.

Blogini idea on muistuttaa, että sähän oot hyvä just noin.

Ota yhteyttä: naiseudesta(at)gmail.com

Blogiarkisto

2017
2016

Kategoriat