Olimme perheen kesken ulkona. Poikani katse kiinnittyi lähellä olevaan työmaahan, jossa rakennettiin hotellia. Mietimme, että kun hotelli on valmis, voimme mennä sinne joskus yöksi. Lapsi ei tietenkään malttanut odottaa.

"Äiti, voimmeko mennä hotelliin yöksi NYT?" poika mankui.

"Mutta hotelli ei ole vielä valmis", minä sanoin.

"Sitten mennään, kun työihmiset ovat saaneet sen rakennettua", poika tuumasi.

"Niin kulta, sitten kun työmiehet ovat valmiita", korjasin sen kummempia ajattelematta.

"Äiti, ne ovat työI-H-M-I-S-I-Ä", poika korjasi takaisin.

Voi pieni lapseni, kannatat tasa-arvoa tietämättäsi jo kolmevuotiaana.

Kommentit (2)

Kristiina

WORD - mahtava korjaus lapseltasi! (Ja voi olla että hän tietääkin kannttavansa sanavalinnallaan, joka sekin oli tietoinen, jotain sellaista jonka tuntee tärkeäksi vaikkei tunnista sille vielä sanaa / määrettä "tasa-arvo"). Kyse sanavalinnoissamme ja määrittelyssä tietyssä kielessä on paljon suuremmasta kuin vain tietystä termistä tai sanasta. Se mitä mielletään kulttuurissamme naiselle ja miehelle kuuluvaksi on yksi keskustelu ja toinen on se, tarvitsemmeko sukupuolittunutta näkökulmaa minkään määrittelyyn: mikä on sukupuoli? miten sukupuoli määritellään ja määritetään kulttuurissamme? mitä tiettyyn sukupuolisuuteen kuuluu? mikä sukupuolittuneisuuden arvo ja merkitys (voima myös vallan välineenä) on meille? mitä sukupuoli tarkoittaa identiteetillemme ja kuinka voimme kunnioittaa muiden sukupuoli-identiteettiä? Lapsesi on uuden sukupolven ja ajattelun malliesimerkki, congrats!

Rosanna

Hyviä kysymyksiä! Juuri noita aiheita tässä blogissakin on tarkoitus pohtia erilaisista näkökulmista käsin. Ja tosiaan toivon, että pojasta (suku)polvi paranee, eli ehkä näissä tasa-arvoasioissa tosiaan tapahtuu koko ajan :)

Seuraa 

Olen Rosanna Marila, 34-vuotias pinkki muija ja kahden pienen lapsen äiti. Työskentelen Me Naisten toimittajana, mutta mielipiteet ovat omiani.

Blogini idea on muistuttaa, että sähän oot hyvä just noin.

Ota yhteyttä: naiseudesta(at)gmail.com

Blogiarkisto

2017
2016

Kategoriat