Kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa... Ja jättää kyllä myös yhtä monta sanaa kertomatta.

Kävimme perheen kesken ruotsinlaivalla. Matka meni mukavasti, mutta eihän siellä lasten kanssa voi rentoutua ollenkaan samalla tavalla kuin joskus aikana ennen lapsia. Vaikka kännykkäkuvia selatessa näyttää siltä, että meillä oli seesteistä ja mukavaa, todellisuus tuntui kyllä oman pään sisällä aivan toiselta. Laitetaanpa tähän muutama kuva reissusta ja totuus kuvien takaa.

tukholma1
tukholma1

Hyttivalinnassa päädyimme isoon ja parvekkeelliseen perhehuoneeseen mukavuussyistä: lasten kanssa on niin paljon helpompaa, kun on edes vähän tilaa ympärillä. Silti huonevalintaan sisältyi haikeutta: apua, olenko tosiaan näin vanha ja raihnainen? Takana ovat ne villit päivät, kun hytti oli halvin mahdollinen sillipurkki merenpohjan alapuolella ja siellä käytiin vain kääntymässä biletyksen lomassa.

tukholma
tukholma

Tässä eteerinen selfie Tukholman saaristossa... Tai sitten seinille hyppiviä lapsia hetkeksi parvekkeelle pakeneva äiti. Juuri tästä syystä isompi hytti oli ehdoton valinta.

tukholma3
tukholma3

Tukholmassa nautittiin herkullisesta ja terveellisestä ruoasta... Tämän yhden lautasellisen verran. Jättikatkarapusalaatti oli kyllä älyttömän hyvää, mutta tuskin riitti tasapainottamaan sitä ruokavuorta, joka tuli mätettyä napaan laivan aamu- ja päivällisbuffeteissa.

tukholma4
tukholma4

Shoppailua! Ihania lastenvaatteita! Toki näinkin, mutta myös neljä raivoavaa perheenjäsentä: kaksi pienintä raivosi shoppailun ajan nälkä-väsy-vessahätä -kiukkua, isä shoppailevaa äitiä ja äiti raivosi sitä, ettei saanut hetkeäkään shoppailurauhaa.

tukholma2
tukholma2

Risteilyllä oli aikaa myös ihailla kauniita auringonnousuja ja -laskuja... Varsinkin, kun lapset herättivät jo kauan ennen auringonnousua ja suostuivat nukahtamaan vasta kauan auringonlaskun jälkeen. Molempina öinä. Entinen minäni meni risteilyillä nukkumaan vasta aamukuudelta, nyt siihen aikaan jo noustiin.

Lomailu ei tosiaan ole enää samanlaista kuin ennen.

Kommentit (0)

Seuraa 

Olen Rosanna Marila, 34-vuotias pinkki muija ja kahden pienen lapsen äiti. Työskentelen Me Naisten toimittajana, mutta mielipiteet ovat omiani.

Blogini idea on muistuttaa, että sähän oot hyvä just noin.

Ota yhteyttä: naiseudesta(at)gmail.com

Blogiarkisto

2017
2016

Kategoriat