Tiedätkö sen fiiliksen, kun jokin asia, jota olet mielessäsi pähkäillyt, yhtäkkiä vain napsahtaa kohdilleen? Minulle kävi niin, kun tilasin blogilleni käyntikortit. Samassa yhteydessä oli mahdollista tilata blogin nimellä myös kyniä.

BOOM.

Kynä on minulle yhtä kuin toimittajan työ. Olen vanhanaikainen ja kirjoitan aina haastatteluja tehdessäni vimmatusti muistiinpanoja. Kaikki kollegani eivät tätä kuulemma tee, vaan he käyttävät pelkkää nauhuria keskustelun tallentamiseen.

Kyllä minäkin haastatteluni nauhoitan, mutta teen muistiinpanot silti. Ensinnäkään en luota tekniikkaan, koska nauhuri voi kesken kaiken seota. Olisi järjettömän noloa ja aikaavievää pyytää haastateltavaani tekemään kaikki uusiksi oman mokani takia.

Minä myös tavallaan ajattelen kynän kautta. Prosessoin kuulemiani asioita samalla kun kynä sauhuaa ja esitän jatkokysymyksiä. Olisin varmaan vähän hukassa ilman kynää ja lehtiötäni. Niiden avulla pääsen niin sanotusti oikeille taajuuksille.

Aloitin toimittajan työt 14 vuotta sitten, viimeiset yhdeksän vuotta olen ollut töissä Me Naisissa. Bloggaaminen on minulle paljon uudempi juttu. Perustin oman blogini vuonna 2015, muiden blogeja olen tosin lukenut paljon pidempään.

Molempien alojen muutoksia, sekä hyviä että huonoja, on äärimmäisen kiinnostavaa seurata. Huomenna perjantaina on hieno päivä, sillä pääsen keskustelemaan molemmista! Minulla on kunnia osallistua toimittamisen ja bloggaamisen eroja käsittelevään paneelikeskusteluun sisällöntuottajien ja yritysten verkostoitumistapahtumassa Ping Helsinki Business Festivaleissa.

Aika huippua, että meikäläisen nimi ja naama kekkuloivat samalla puhujalistalla yhden maailman menestyneimmän tubettajan, Casey Neistatin, kanssa.

Paneelikeskustelussa kanssani ovat puhumassa A-lehtien liiketoimintajohtaja Anni Lintula ja Voima-lehdelle työskentelevä, Häiriköt - Kulttuurihäirinnän aakkoset -kirjan kirjoittanut Jari Tamminen. Tarkoituksemme on keskustella toimittajan työn ja bloggaamisen eroista, piilomainonnasta ja vastuullisesta markkinoinnista. Odotan tätä keskustelua enemmän kuin innolla! Katsotaan millaisia aihepiirejä keskustelusta ja yleisön kysymyksistä nousee esiin, josko tekisin niistä myöhemmin vielä oman postauksensa.

Mutta niin, se kynä, jossa lukee blogini nimi ja nettiosoite. Mikä sen tarjoama oivallus oli? Se, että siinä yhdistyvät molemmat puoleni, sekä toimittajan työ että bloggaaminen. Minun ei tarvitse olla joko tai, voin olla sekä että. Kunhan toimin vastuullisesti molemmissa.

PS. Osallistuin Ping Helsinkiin bloggarina myös viime vuonna. Tsekkaa täältä tunnelmat!

Kommentit (4)

Rosanna Naiseudesta
Liittynyt8.3.2017

Juu, oli hauska tavata! Erilaisten ihmisten tapaaminen ja verkostoituminen on minulle Pingin parasta antia. Luinkin jo kirjoituksesi ja se oli mainio. Sain siitä paljon vinkkejä, kiitos!

Seuraa 

Olen Rosanna Marila, 34-vuotias pinkki muija ja kahden pienen lapsen äiti. Työskentelen Me Naisten toimittajana, mutta mielipiteet ovat omiani.

Blogini idea on muistuttaa, että sähän oot hyvä just noin.

Ota yhteyttä: naiseudesta(at)gmail.com

Blogiarkisto

2017
2016

Kategoriat