Amerikkalainen Washingtonin yliopisto on määrittänyt hyvin tarkan naiskuvan cheerleadereilleen. Yliopisto päätti laatia listan suotavista ja epäsuotavista ulkonäöllisistä piirteistä, joita jokaisen länsimaalaisen naisen heidän cheerleaderikseen mielivän kuuluisi noudattaa. Kuvan bongasi alun perin Lentoaskeleita-blogin Elina, joka asuu parhaillaan Yhdysvalloissa perheensä kanssa.

cheerleader
cheerleader

Washingtonin yliopiston Facebook-sivuilla julkaistu kuva on sittemmin poistettu, mutta mitä nettiin kerran laittaa, se nettiin jää. Kuva täältä.

Tämän hyvin yksityiskohtaisen ulkonäkökoodiston innoittamana minäkin päätin tehdä ohjeet teille, rakkaat lukijat. Tässä Naiseudesta-blogin Tryout Look! Turha lukea tätä blogia, jos ette tee kaikkeanne näyttääksenne samalta.

cheerleader
cheerleader

Mitä luulette, kumpikohan näistä naiskuvista on vaikeammin saavutettavissa?
Seuraa blogia Facebookissa, Bloglovinissa, Instagramissa ja Twitterissä.

Kommentit (12)

Terhi

Moi ja kiitos mainiosta blogista!

Syömishäiriöliitto jäsenyhdistyksineen viettää Älä laihduta -päivää jälleen 6.5. Haastamme ison joukon bloggaajia osallistumaan päivän viettoon joko kirjoittamalla omia ajatuksiaan päivästä ja aiheesta tai julkaisemalla painorauhan julistuksen omassa blogissaan. Sinut on täten haastettu mukaan!

Haaste ja lisää tietoa löytyy täältä: http://www.syomishairioliitto.fi/salt-hanke/2016/04/26/ala-laihduta-paiv...

Painorauhaa!
#älälaihduta

Kiitos! <3 Buutsikumpparit on ostettu joskus aikoja sitten Lontoosta Selfridges-tavaratalosta. Näillä tiedoilla ei taida löytyä sulle omia, ellei netin ihmemaa yllätä...

Mahtava! :D Toisaalta täytyy muistaa, että samalla tavoin monessa muussakin urheilulajissa on kirjoitetut tai kirjoittamattomat odotukset ulkonäölle, esim. kehonrakennus, voimistelu, taitoluistelu, jne. Ei se tee tästä tietty hyväksyttävämpää, mutta aihe sinällään on paljon isompi ja missä se raja menee ns. taiteellisissa urheilulajeissa.

Tällä kannanotolla ei ole missään nimessä tarkoitus vähätellä cheerleadereita tai urheilijoiden ulkonäköä ylipäätään, vaan sitä, että ylhäältä tuleva, vaikutusvaltainen taho katsoo oikeudekseen sanella, miltä naisen/cheerleaderin kuuluisi näyttää. Yliopiston ohjeistuksesta ei voi tehdä muuta päätelmää kuin sen, ettei esimerkiksi lyhyt- ja tummatukkainen (saati tummaihoinen) nainen ulkonäkönsä puolesta kelpaisi cheerleaderiksi, vaikka olisi lajinsa paras.

Nuo urheilijoiden kirjoittamattomat ulkonäkösäännöt ovat muuten todella kiinnostava aihe. Niistä en näin äkkiseltään muista juurikaan lukeneeni. Hmmmm...

Joo en niin ajatellutkaan! Vaan lähinnä heräsi ajatus, että cheerleadingin lisäksi muissakin lajeissa on tietty ulkonäköodotus, joissakin avoimemmin toisissa vähemmän avoimesti.

Mutta tosiaan, hieman varsinaisen aiheen vierestä tämä pohdintani oli.

Ei mene ollenkaan ohi vaan ihan ytimeen tämä pohdinta :) Näistä urheilijoiden ulkonäköodotuksista herää kysymyksiä. Ovatko paineet esimerkiksi yhtä kovat sekä miehille että naisille? Ja kuka näitä paineita pitää yllä: urheilijat itse, katsojat, valmentajat, media? En siis oleta sinun osaavan näihin kysymyksiin vastata, kunhan mielessäni pohdin. Kiinnostava aihepiiri!

Seuraa 

Olen Rosanna Marila, 34-vuotias pinkki muija ja kahden pienen lapsen äiti. Työskentelen Me Naisten toimittajana, mutta mielipiteet ovat omiani.

Blogini idea on muistuttaa, että sähän oot hyvä just noin.

Ota yhteyttä: naiseudesta(at)gmail.com

Blogiarkisto

2017
2016

Kategoriat