Olemme kotona ja poikaani jännittää. Hän on vaihtamassa ryhmää päiväkodissa ja muutos mietityttää. Yritän esittää kivoja ja kannustavia perusteita sille, miksi uusi ryhmä on hyvä juttu, mutta ne eivät auta.

Juuri ennen lähtöä päähäni pälkähtää, että meiltähän löytyy kaapista rohkeuspastilleita. Selitän, että kun ottaa yhden sellaisen, ei tarvitse pelätä, koska pastilli antaa rohkeutta. Lapsen ilme kirkastuu ja hän ottaa pastillin tyytyväisenä vastaan.

Kun tulen hakemaan poikaa, hän on riemuissaan. "Äiti, se rohkeuspastilli toimi! Ensin minua vähän itketti, mutta sitten pastilli alkoi vaikuttaa ja sitten minulla oli tosi kivaa!"

Olin niin ylpeä pienestä lapsestani ja samalla hiukan myös itsestäni, että olin keksinyt tuon idean. Kyseessä kun oli tuiki tavallinen xylitol-pastilli, joita hän syö joka päivä muutenkin. Ei tarvittu kuin näkökulman muutos ja poika alkoi uskoa itseensä.

Tuo pastilli saikin minut pohtimaan mielen voimaa. Kuinka paljon sillä onkaan merkitystä, että meillä on joku, joka uskoo meihin ja saa samalla meidät uskomaan itse itseemme.

Me ihmiset olemme lopulta yksinkertaisia olentoja. Kun sisällä myllertää, toivomme vain, että joku sanoisi: kaikki järjestyy. Vaikeassa elämäntilanteessa tai hetkessä siihen kun on lähes mahdotonta luottaa itse. Silloin tarvitaan toisen ihmisen rohkaisua.

Sain tämän pastillirasian siskoltani. Miten hän tiesikin?
Sain tämän pastillirasian siskoltani. Miten hän tiesikin?

 On äärimmäisen tärkeää, että elämässä on joku, joka kannustaa jaksamaan. Sekä silloin, kun asiat ovat huonosti, mutta myös silloin, kun ne ovat hyvin. Siitä saa voimaa jatkaa.

Esikoiseni innoittamana haluankin pistää rohkeuspastillit jakoon. Tässä muutamia pastilleja ihanille naisille, jotka kuuluvat kaikki lähipiiriini joko suoraan tai mutkan kautta. He ovat oikeita, aitoja ihmisiä, joiden uskon juuri nyt tarvitsevan hieman rohkaisua.

  • Sinä, joka joudut piikittämään itseäsi, kun lasta ei muuten kuulu. Usko minua, tuleva lapsesi on kaiken tämän arvoinen.
  • Sinä, joka todella ansaitsisit vakituisen työsopimuksen lähes vuosikymmenen katkeamattoman työskentelyn jälkeen. Sinä saat joko sen tai vielä paremman työpaikan jostain muualta.
  • Sinä, joka et oikein itsekään tiedä mitä haluat. Kyllä sinä sen vielä keksit.
  • Sinä, joka juuri erosit. Tämän piti tapahtua, että todellinen sielunkumppanisi löytäisi luoksesi.

Rohkeuspastillit ovat siitä hienoja, että niistä tulee hyvä olo paitsi saajalle, myös antajalle. Kannattaa kokeilla.

Jos sinulla on tunne, että olisit oman rohkeuspastillin tarpeessa, kirjoita se kommenttikenttään. Täältä pesee!

Kommentit (2)

Seuraa 

Olen Rosanna Marila, 34-vuotias pinkki muija ja kahden pienen lapsen äiti. Työskentelen Me Naisten toimittajana, mutta mielipiteet ovat omiani.

Blogini idea on muistuttaa, että sähän oot hyvä just noin.

Ota yhteyttä: naiseudesta(at)gmail.com

Blogiarkisto

2017
2016

Kategoriat