Viime aikoina minua on pänninyt, että meidän naisten pitäisi tyytyä hyväksymään itsemme "riittävän hyvinä". Vatsamakkaroidensa ja sellulittiensa puolesta harmistuvia lohdutetaan sillä, että kannattaa olla armollisempi itselleen.  Äitiytensä kanssa kipuileville sanotaan, että ei hätää, olet riittävän hyvä äiti.

Toisin sanoen meille naisille sanotaan, että sinä riität. Olet hyvä sellaisena kuin olet. Olet tarpeeksi. (Ja sitä sanomaa olen itsekin täällä blogissani levittänyt.)

Mutta mitä enemmän asiaa ajattelen, sitä vahvemmin olen sitä mieltä, että meidän pitää päästä yli pelkästä tyytymisestä.

Riittävän hyvä tarkoittaa, että saa näkyä vähän, mutta ei liikaa. Sillä asenteella ei kuitenkaan päästä johtopalleille, päättäjiksi, huipulle. Oikeasti me tarvitsemme asenteeseemme enemmän henkistä uhoa, vastarintaa ja anteeksipyytelemätöntä asennetta. Riittämisen pitäisi olla itsensä hyväksynnässä vasta alku, ei lopputulos.

Sitäpaitsi. Ei meidän pidä hyväksyä ja riittää vain itsellemme, vaan myös muiden pitää hyväksyä meidät. Me valitsemme kuka ja mikä meille riittää, ei toisinpäin. Otetaan homma haltuun ja valta itsellemme.

Omassa elämässäni äitiys taitaa olla tällä hetkellä se, joka eniten kuiskuttelee korvaani riittämättömyyden tunteita. Mutta kun asiaa oikeasti ajattelen, niin miksi ihmeessä, minähän olen superihminen! Handlaan niin huutavat lapset, loputtomat pyykit, kiireisen työn ja vielä bloginkin. Ei tässä ole siis mitään riittämistä, minulla on tämä koko paska hallussa.

Ja mitä omaan ulkonäköön tulee, senkin kanssa eläminen on monelle naiselle vaikea paikka. Vaikka kehopositiivisuus ja itsensä hyväksyminen ovatkin lyöneet itsensä läpi valtavirtapuheessa, minun makuuni ne kannustavat silti liian lällysti. Miksi sanoa, että olet hyvä, kun voi sanoa: kuules muija, olet kuumimmillasi juuri nyt, nauti siitä! Äläkä usko ketään, kuka yrittää väittää sinulle toisin.

Me voimme nostaa omaa rimaamme ihan reippaasti. Ei anneta muiden kettuilla meille, vaan kettuilaan me maailmalle rikkomalla tyytymisen kaava.

Lopulta oman itsensä kanssa sinuiksi tuleminen on päätös. Päätös, joka pitää uskaltaa tehdä. Minä olen unohtanut riittämisen ja päättänyt mieluummin loistaa.

(Kuvat: Sanna Wallenius)

Kommentit (14)

Vierailija

Olikohan tämä avunhuuto naiselta jolta alkaa elämänhallinta alkaa olla perseellään, vai onkohan sitä tullut otettua hieman liikaa vinkkua iltasella ja on alkanut uhotuttaa:)

Totta kai olet supernainen*nyökyttää* eikä kannata harmistua, vaikka joudutkin lopun elämääsi katselemaan kun monet vähälahjaisemmat miehet menevät vatsat roikkuen suorituspaineisina pippelinmitalla ohitse ponnisteluistasi huolimatta, ei ole heilläkään helppoa, toivoisivat varmaan saavansa olla  ihan vain suomalaiskansallisen perinteisiä riittävän hyviä.

Ella F.

Joo. Itse ainakin ensimmäiseksi huudan vähälahjaisen pippelin apuun, kun alkaa olla elämänhallinnallisia ongelmia.
Onneksi ei ole vielä niin pahaa tilannetta tullut vastaan.

Vierailija

Kaikki asiat aiheet koskevat pippeleitä välillisesti tai välittömästi. Valitettavasti maailma nyt vain pyörii pippelien ympärillä. Ne tuijottavat naisia, antavat valtuutuksia, estävät, ohjailevat ja mitä enemmän naiset yrittävät niistä irtautua sitä tiukemmin ne ottavat valtaa sekä hallintaa. Pyrkimyksenne ovat toki oikeutettuja.

Rosanna Naiseudesta
Liittynyt8.3.2017

Maailma pyöriköön missä pyörii, mutta tämän blogin sisällöstä päätän minä. Ja se sisältö käsittelee naisia. Miehet ovat tervetulleita keskustelemaan asiallisesti, mutta loput pippelipuheet poistan tästä ketjusta, koska ne eivät liity tässä käsittelemääni aiheeseen millään lailla.

Terkut Ella F:lle! Pus!

Virpi

Aivan oikein.👍 Minä ainakin olen SuperNainen ja Äiti.❤ Olen ollut 12vuotta yh,5 vuotta sitten esikoistytär menehtyi 19vuotiaana liikenneonnettomuudessa.Hänet olen arkkuun laittanut; hiuksensa kampasin ja itse kutomani villasukat hànen jalkoihinsa pukenut.💕 Työelämässä olen uurastanut ja omaa kotiani pankille jo 7 vuotta maksellut.Nuorin tytär nyt 13 v aloitti juuri ylä-asteella.Hä n on oikein reipas ja minun elämän voima ja kannustin.❤ Olen ElämänSankari ja kahden ihanan tyttäreni äiti. Kiitos.

Rosanna Naiseudesta
Liittynyt8.3.2017

Todellakin olet supernainen! Toivoisin tietysti, ettet olisi noin rankkoja asioita joutunut kokemaan, mutta eipä koettelemuksiaan voi itse valita. Olet silti selvinnyt ihan mielettömän hienosti, vau! Kiitos kun kerroit <3

Ella F.

Joo, voi voi. Mitäs me kylkiluut oikeutettuine pyrkimyksinemme! Onneksi pippelit valvoo ja kietovat meidät helliin lonkeroihinsa.

Oisko kuitenkin parempi, että menisit jonne oikeamediabetaan julistamaan ilosanomaasi. Mulla on kova luotto et tää me vaginat hoidetaan nyt ihan hyvin ilman sun pippeliä.

Super-Hanna

Upea kirjoitus taas Rosanna! Oot aivan oikeassa - ei sen pitäis olla niin, että olemalla tällaisia kuin olemme yllämme juuri siihen minimiin. Minä ainakin aion jatkossa loistaa juuri tällaisena!

Rosanna Naiseudesta
Liittynyt8.3.2017

Kiitos <3 Kyse on nimenomaan päänsisäisestä asenteesta, olen oivaltanut. Sen sijaan, että soimaa itseään, voikin katsoa samoja asioita ja todeta, että hei, hyvinhän mä vedän. Jatketaan samaan malliin!

Maaritti

Olipa aivan mahtava kirjoitus ja kerrankin oikein suoraan sanottuna asiat! Hitokseen, superwomania täälläkin ja rimaa nostetaan kokoajan! :) Vaan vakavasti, oli tosi hyvä pointti ja näin se on, tyytyä ei ole paras kun voi päästä korkeammallekkin. Kiitos tästä muistutuksesta! 

Terkuin,

Maarit

Rosanna Naiseudesta
Liittynyt8.3.2017

Kiva, että muistutus tuli perille! Oikeastaan tämä blogi on olemassa just siksi, että muistuttaisin tasaisin väliajoin sekä itseäni että toisia siitä, että naiseus is best :)

Vierailija

Onhan se ihan ymmärrettävää, että naisesta naiseus on jotain bestiä kun nainen ei ole koskaan päässyt kokeilemaan miehenä olon voittamattomuutta kuin  korkeintaan sen asian osalta joka ei tietyntyyppisen kateuden takia sovi näillä sivulla julkituoda.

Seuraa 

Olen Rosanna Marila, 34-vuotias pinkki muija ja kahden pienen lapsen äiti. Työskentelen Me Naisten toimittajana, mutta mielipiteet ovat omiani.

Blogini idea on muistuttaa, että sähän oot hyvä just noin.

Ota yhteyttä: naiseudesta(at)gmail.com

Blogiarkisto

2017
2016

Kategoriat