Kun lähdimme Thaimaahan, päätimme tällä kertaa unohtaa saarihyppelyt ja vallottamattomien paratiisirantojen metsästykset. Kun matkaseurana on yhdeksänkuinen vauva ja 3,5-vuotias villiviikari, tuntui helpommalta olla jossain, mistä saa nopeasti vaippoja, välipalaa ja tarvittaessa vaikka lääkäripalveluja. Jälkimmäisiä ei ole onneksi tarvittu (kop kop), mutta jo tieto sairaalan läheisyydestä on antanut rauhaa.

Päätimme myös unohtaa viidakkobungalowit ja asua hotelleissa, joihin pääsee helposti taksilla ja joissa on uima-allas. Se jos mikä oli oikea päätös. Molemmat lapset rakastavat vettä yli kaiken ja ovat pulikoineet altaissa tuntikausia päivittäin. Yleensä toinen aikuinen on heidän kanssaan, toinen makaa rantatuolissa aurinkoa ottamassa. Merivedessäkin on uitu, mutta altaassa aallot eivät vie mukanaan eivätkä meduusat polta.

turisti1
turisti1

Yllättävänä bonuksena kahdessa viimeisessä hotellissa ovat olleet lasten leikkipaikat sekä sisällä että ulkona (niissä on muuten ollut suomalaiset Lappsetin kiipeilytelineet). Lapsille rajatuissa tiloissa molemmat on voinut päästää temmeltämään huolettomasti ilman jatkuvaa valppaudessa oloa, sillä varsinkin vauva on valmis pistämään suuhunsa jokaikisen vastaantulevan asian myrkkykasveista linnunkakkaan.

turisti6
turisti6

Lasten leikkiessä olen itse saanut nostaa jalat ylös, siemailla sumppia tai smoothieta ja rentoutua. Samaan aikaan toinen aikuinen on voinut käydä vaikkapa jalkahieronnassa, sillä tunnin hieronta maksaa täällä reilu viisi euroa.

turisti12
turisti12

Karaistuneiden reppureissaajien mielestä tällainen matkailu on todennäköisesti tosi noloa. Ulkomaillahan pitäisi tutustua paikalliseen kulttuuriin, etsiä vallottamattomia paikkoja ja välttää kaikin keinoin muita vaaleaihoisia turisteja. Ymmärrän heitä oikein hyvin. Mutta totuus perheen pienimpien kanssa matkustelussa on, että aikuinen pääsee paljon helpommalla, jos lastenkin tarpeet on huomioitu.

turisti7
turisti7

Me olemme viettäneet lomaamme kolmen tunnin ajomatkan päässä Bangkokista pienemmässä ja rauhallisessa Cha-amissa sekä kaupunkimaisemmassa Hua Hinissä. Kiinnostavaa näissä paikoissa on, että molemmat ovat paikallisten lomailupaikkoja (mm. Thaimaan kuninkaalla on kesäpalatsi täällä). Pääosa muista turisteista onkin ollut paikallisia ja on ollut kiinnostavaa nähdä, miten täkäläiset lomailevat.

turisti10
turisti10

Heidän keskellään olemme me, oudon vaaleaihoiset suomalaiset, joiden lapset saavat osakseen järjettömät määrät ihailua. Me, jotka tilaamme ravintolasta nirsoilevalle esikoiselle ranskalaiset, vaikka tarjolla olisi ties mitä thaimaalaisia herkkuja. Me, jotka vedämme matkalaukkua ja työnnämme matkarattaita. Me, jotka todennäköisesti edustamme erikoisuutta ja elämyksiä metsästävien matkailijoiden pahinta painajaista.

turisti5
turisti5

Me, jotka olemme nauttineet tästä lomasta enemmän kuin mistään toisesta lomasta ikinä.

Kommentit (4)

Nyt ollaan Suomessa ja voin tosissaan sanoa, että ihanaa oli! Ei oltu virallisesti täysihoidossa, mutta siltä se kyllä tuntui, kun joku muu teki ruoat, siivosi jäljet, pesi pyykit (nelihenkisen perheen pyykkikassien pesettäminen maksaa vain muutaman euron) jne.

Mä uskon, että sä pääset vielä samanlaiselle lomalle. Vaikka et pääsisikään juuri nyt, niin varmasti vielä joskus!

Katja

Hei,
ihana kuulla, että Thaimaan matka voi onnistua hyvin lapsosten kanssa. Oliko teillä pakettimatka vai teittekö itse varaukset lennoista ja majapaikoista? Tuo Cha-am kiinnostaisi itseänikin, mutta marraskuussa sinne ei taideta tehdä pakettimatkoja. Pääseekö sinne helposti Bangkokista? Hotellisuosituksia? Saas nähdä onko meillä vara lähteä Thaimaahan asti vielä tänä vuonna, mutta joka tapauksessa hakusessa olisi mahdollisimman helppo (suorat lennot) ja kohtuullisen edullinen matka.

Hei Katja, hyvä että kysyit!

Olenkin miettinyt pitäisikö Cha-amista ja Hua Hinistä tehdä oma vinkkipostaus, mutta se on jäänyt. Täytyypä ryhdistäytyä! Vastauksena kysymyksiisi: Emme tehneet pakettimatkaa vaan ostimme lennot Bangkokiin ja ajoimme sieltä minivan-kokoisella taksilla Cha-amiin (kesti n. 2,5 h). Tämä oli loistava valinta, jota en voi hehkuttaa tarpeeksi. Varasimme kuljetuksen etukäteen täältä: http://www.orientalescape.com. Hinta matkasta oli n. 65 euroa, sisälsi vesipullot kaikille, turvaistuimen vauvalle (näitä on vaikea saada Thaimaassa) ja mikä parasta: istuinten selkänojan sai kallistettua lähes makuuasentoon ja jalat nostettua ylös. Se tuntui 10 tunnin yölennon jälkeen aivan taivaalliselta, ja nukuimmekin lähes koko matkan ajan. Pääsisihän sitä Cha-amiin varmaan parilla kympillä tavallisellakin taksilla, mutta turvallisuudesta ja mukavuudesta kannattaa ehdottomasti mielestäni maksaa vähän lisää. Tuo hinta ei neljältä hengeltä ole juuri mitään. Ja kuskikin oli valmis pysähtymään tarvittaessa vessakäyntien tms. takia. Paluumatkalla Cha-amista Bangkokiin pysähdyimmekin matkalla nappaamaan huoltoasemalta herkkuja ja jääkahvia mukaan.

Hotellitkin varasimme sen mukaan, mistä saimme hyvän tarjouksen. Käytimme agoda.comia varaamiseen, siellä oli halvemmat hinnat kuin muiden hotellinettivarauspalvelujen kautta. Eli suosittelen kyttäämään tarjouksia. Marraskuussa voi saada huoneita tosi hyvään hintaan ihan lähellä matkaakin.

Kalleinta reissussa ovat ehdottomasti lentoliput (tarjouksena parhaimmillaan n. 500 euroa per naama), muuten Thaimaa on todella halpa. Ruoka-annos katuravintolassa maksoi parhaimmillaan euron. Oih, ihan tuli ikävä sinne, toivottavasti te pääsette matkaan!

Seuraa 

Olen Rosanna Marila, 34-vuotias pinkki muija ja kahden pienen lapsen äiti. Työskentelen Me Naisten toimittajana, mutta mielipiteet ovat omiani.

Blogini idea on muistuttaa, että sähän oot hyvä just noin.

Ota yhteyttä: naiseudesta(at)gmail.com

Blogiarkisto

2017
2016

Kategoriat