Miltä tuntuu, kun työkaveri sairastuu rintasyöpään? Noh, ihan kamalalta. Vaikkei taatusti yhtään niin kamalalta kuin sairastuneesta itsestään.

Olin ensimmäisellä äitiyslomallani, kun sain kuulla kollegani Tanja Hakamon sairastuneen rintasyöpään. Tieto pysäytti. Tiesinhän minä, että rintasyöpään sairastuu tuhansia naisia joka vuosi, mutta jos lähipiirissä ei sitä ole, tieto on helppo sulkea pois mielestä.

Tanja oli tuolloin alle nelikymppinen, hyvässä kunnossa oleva nainen. Tuntui hurjalta tajuta, että huono tuuri osui juuri häneen. Rankimmat hoidot Tanjalle tehtiin, kun olin itse vielä kotona, joten niistä ajoista en osaa sanoa mitään. Tanjan oman tarinan voi kuitenkin lukea täältä.

Ulkoisesti näkyvin muutos Tanjassa olivat hänen hiuksensa. Ensin Tanjalla oli huivi päässään, sen jälkeen siilikampaus, joka alkoi pikkuhiljaa pidentyä. Nyt hiukset ovat taas paksut ja pitkät (Tanja on tuossa ylläolevassa kuvassa vasemmalla).

Olen luontaisesti utelias, joten kyselin (ja kyselen edelleen) Tanjan voinnista ja tilanteesta aika paljon. Joskus mietin, oliko se liian tungettelevaa. Mutta en ole toisaalta koskaan pelännyt puhua muiden ihmisten kanssa vaikeista asioista. Tanjan kohdalla päätin, että olen mieluummin edes joten kuten kartalla kuin esitän, ettei mikään ole muuttunut.

Työtoveruus on ylipäätään jännä suhde. Näemme päivittäin ja saatamme tietää toisistamme paljonkin, mutta silti meillä on kotona ihan erilaiset elämät kuin työpäivän aikana. Minä pyöritän kotona kahden pikkulapsen härdelliä, Tanja taas on intohimoinen koirankasvattaja. Mistä päästäänkin asiaan.

team pink keräys 2
team pink keräys 2
Pink-koira pinkeissään

Tanjan rintasyöpädiagnoosista on nyt kolme vuotta. Kolme vuotta sitten, Roosa nauha -päivänä, Tanjan kotona syntyi tiibetinterrieri Pink.

Nyt, kun Tanja on hyvissä voimissa ja viimeisimmästä kontrollista tuli puhtaat paperit, Pinkin nykyinen omistaja Laura Lehdistö päätti pistää yhdessä Tanjan kanssa tuulemaan. Naiset halusivat tehdä hyvää ja perustivat oman, Pink-aiheisen hyväntekeväisyyskeräyksen Roosa nauha 2016 -keräyksen tueksi.

Keräyksen idea on, että Pinkistä julkaistaan 42 päivän ajan päivittäin uusi kuva tai videoklippi sen Facebook- ja Instagram-kanavilla. Niissä Pinkillä on aina jotain pinkkiä päällään. Pink myös tapaa julkkiksia. Kampanjan päätapahtuma pidetään 14. lokakuuta, jossa Pinkin voi tavata Vantaan Tammistossa epävirallisessa koiranäyttelyssä.

14572701_10154539504228180_1398355842_o
14572701_10154539504228180_1398355842_o

Voiko olla mitään parempaa ja söpömpää tapaa tukea tärkeää aihetta kuin seurata Pinkiä somessa? Ei! Tai noh, lahjoittaa tietenkin voi. Mutta siitä kiitokseksi voi nauttia päivittäin myös Pink-koiran sometempauksista seuraamalla tätä.

Kissavideot, vaviskaa. Pink on irti!

Kommentit (0)

Seuraa 

Olen Rosanna Marila, 34-vuotias pinkki muija ja kahden pienen lapsen äiti. Työskentelen Me Naisten toimittajana, mutta mielipiteet ovat omiani.

Blogini idea on muistuttaa, että sähän oot hyvä just noin.

Ota yhteyttä: naiseudesta(at)gmail.com

Blogiarkisto

2017
2016

Kategoriat