Vanhemmuus on ääripäitä. Se vie syvimmästä ahdistuksesta suurimpaan onneen yhdessä sekunnissa – ja toisin päin.

Kuulin tästä ajatuksesta jo ennen kuin minusta tuli äiti ja se todella tiivistää tämän touhun. Ainakin näin pienten lasten kanssa. Vanhemmuus on ihan jatkuvaa tunteiden vuoristorataa. Vaikka se on aivan ihanaa, se on myös aika hengästyttävää.

Muutama päivä sitten sain taas kerran kokea tuon kulman takaa täysin yllättäen iskevän voiman. Se tuli yhden sanan muodossa. Eikä sen aiheuttamaa onnentunnetta pysty kerta kaikkiaan sanoin kuvaamaan. Siinä tiivistyy kaikki.

Äi-thi.

Kommentit (2)

Voi liikkis - tämä oli ihana! En osaa vielä edes kuvitellakaan, että joku päivä kuulisin itse tuon sanan. Se tuntuu (edelleen) täysin utopistiselta ajatukselta..

Kyllä kuulet, ja vielä oikein tuplana!

Yleensä vierastan "odotapa vain" -sanontaa (sitä kun yleensä käytetään negatiivisessa yhteydessä pelottelemaan kokemattomampia vanhempia), mutta tässä yhteydessä sanon nimenomaan niin. Ja se hetki kun tapaat lapsesi ensimmäistä kertaa – se vasta utopistista onkin! Sulla ei ole enää pitkä matka :)

Seuraa 

Olen Rosanna Marila, 34-vuotias pinkki muija ja kahden pienen lapsen äiti. Työskentelen Me Naisten toimittajana, mutta mielipiteet ovat omiani.

Blogini idea on muistuttaa, että sähän oot hyvä just noin.

Ota yhteyttä: naiseudesta(at)gmail.com

Blogiarkisto

2017
2016

Kategoriat