Viron Pärnu vaikuttaa olevan tämän hetken suomalaisten suosikkikohde. Ainakin tuntuu, että joka toinen tuttuni on piipahtanut siellä tämän kesän aikana. Ja niin kyllä kannattaakin: kaupungissa on ihanan lupsakka tunnelma, loistava ruoka, tunnelmallisia kahviloita ulkoterasseineen ja sinne on lastenkin kanssa tosi helppo mennä.

Kävimme perheen kesken Pärnussa kesäkuussa juhannuksen jälkeen. Ensin suhasimme autolla Helsingin Länsiterminaaliin ja Eckerö Linen laivalle. Hintaa risteilylle auton kanssa kertyi 149 euroa, kun ostimme meno-paluuliput viime tingassa. Ei siis paljoakaan, ainakin jos lentolippuhintoihin vertaa.

Pisteet myös Eckerö Linen konferenssikeskuksen muuttamisesta kesäisin lapsiystävälliseksi leikkipaikaksi. Isosta tilasta löytyi niin leikkitätiä, laulutuokiota, taikuria kuin ilmapalloeläinten tekoa. Sekä pelejä, piirustuspaperia ja leffa pyörimässä. Kaksi ja puoli tuntia Helsingistä Tallinnaan sujui hävettävän helposti. Myös Tallinnasta Pärnuun pääsi näppärästi ajamalla (lähes) suoraa tietä parin tunnin ajan.

Yöpaikaksi valitsimme Tervise Paradiis -kylpylän, sillä molemmat lapsistamme ovat vesipetoja. Valinta oli hyvä, sillä sää oli kesäkuussa kylmä, tuulinen ja +18 astetta. Ulkona rannalla ei pärjännyt kuin takki päällä. Lämpimämmillä säillä biitsi on varmasti Pärnun paras paikka hengailla. Nyt harmitti paikallisten yrittäjien puolesta, kun rantakojut sup- ja lainelautoineen seisoivat tyhjillään.

Kylpylä itsessään sopi mainiosti vedessä viihtyville 2- ja 5-vuotiaille. Vielä vähän isompien ja omatoimisempien lasten kanssa se olisi ollut unelma: liukumäkiä oli viisi erilaista, oli kiipeilyseinää, ulkoilma-allasta ja porealtaita. Lasten allas oli hitusen vaatimattomampi kuin ajattelin, mutta lapset tykkäsivät.

Muutoinkin Tervise Paradiis oli viihtyisä, siisti ja tasokas. Jos on suomalaisia kylpylöitä kolunnut, Nokian Eden tulee vertailukohtana lähimpänä mieleen. Kävin myös kylpylän kauneushoitolassa 45 minuutin hieronnassa, sen hinnaksi tuli hotellilta saadun tarjouskupongin kanssa 22 euroa.

Ainoan miinuksensa kylpylähotelli saa aamiaisesta, sillä se ei ollut kovin kummoinen. Nälkä kyllä lähti, mutta valju fiilis jäi. Ruokapettymystä tosin kompensoi illan à la carte -ruoka, joka oli erinomaista suolajäätelöineen ja jäniksenkoipineen.

Silti suosittelisin Pärnussa syömään ruoat kaupungilla, sillä tasokkaita ravintoloita löytyy joka kulmasta. Jo pelkästään vesikannu teki minuun vaikutuksen: miksei Suomessakin tarjoilla pöytiin vettä, jonka seassa on yrttejä, marjoja ja hedelmiä? Näennäisesti pienellä teolla oli ruokailukokemukseen valtava vaikutus.

Pärnun keskusta itsessään ei ole kovin iso, mutta ei tarvitsekaan. En lähtisi kaupunkiin shoppailumatkalle, vaan rentouttamaan pääkoppaa. Meiltä se onnistui mainiosti.

Kommentit (6)

Vierailija

Miten tämä muistuttaa": sähän olet ihan hyvä tuollaisena kuin olet" Vaikuttaa enemmänkin maksetulta mainokselta.344

Vierailija

Ei saa. Kiellän sen ehdottomasti. Varsinkin jos ajatukset ovat noin mainokselliset.

Tuulia

Hei
Mekin olimme tuossa samassa hotellissa heinäkuussa lapsenlapsen kanssa. Hän on jo kymmenvuotias ja varsinainen vesipeto hänkin. Oli kyllä hyvä valinta juuri tuon monipuolisen ja ihanan vesipuiston vuoksi. Kuten arvelitkin, isompi lapsi nautti sydämensä kyllyydestä liukumäistä ja hyppypaikoista. Ihan siinä hotellin vieressä oli myös mainio kiipeilypaikka, joka oli 10-vuotiaalle hurjapäälle onnen omiaan.
Pärnu kaiken kaikkiaan on ihana kesäkohde, meille osui vielä todella kivat ilmatkin, joten saimme nauttia myös rannalla olosta. Ja tuota hotellia voi kyllä todella suositella, oli siisti ja viihtyisä.

Rosanna Naiseudesta
Liittynyt8.3.2017

Oi miten kiva kuulla, että teilläkin oli kivaa. Noin kymmenvuotiaan kanssa Pärnu ja kylpylä kiipeilypaikkoineen lienee ihan unelma, koska (fyysistä) tekemistä riittää loputtomasti. Ja vanhemmille puolestaan kivoja ravintoloita ja kiva ympäristö. Tuskin tästä meidän perheelle ihan jokavuotinen kohde tulee, mutta varmasti menemme tuonne uudestaan, kun lapset ovat muutaman vuoden vanhempia.

Seuraa 

Olen Rosanna Marila, 34-vuotias pinkki muija ja kahden pienen lapsen äiti. Työskentelen Me Naisten toimittajana, mutta mielipiteet ovat omiani.

Blogini idea on muistuttaa, että sähän oot hyvä just noin.

Ota yhteyttä: naiseudesta(at)gmail.com

Blogiarkisto

2017
2016

Kategoriat