Tämä ei voi olla koko totuus miehistä. Kaikki miehet eivät voi mitenkään ajatella näin. Noin mietin itse, kun luin Helsingin Sanomien mielipidekirjoituksen miehistä, jotka olivat kovaan ääneen arvostelleet alaikäisen tytön vartaloa.

Nuo miehet eivät tainneet tajuta, miten herkkä ja kipeä asia vartalo meille naisille on. Miehet ehkä heittivät mielestään hauskaa läppää, jonka unohtivat jo vartin päästä. He tuskin ymmärsivät, että naiset muistavat tuollaiset tölväisyt vuosia, jopa vuosikymmeniä.

Suurin osa meistä naisista nimittäin ajattelee painoaan päivittäin. Me olemme luonnostaan herkkiä – parhaimmillaan se on meidän suurin vahvuutemme. Mutta välillä tuo piirre voi muuttua yliherkkyydeksi. Ulkonäköasioissa näin yleensä on.

Se, että joku alkaa yllättäen ivailla ulkomuodollemme, on kuin tikari suoraan sydämeen. Haluatteko te miehet oikeasti satuttaa meitä niin paljon?

Minä haluan uskoa teistä parempaa.

naisen kehonkuva
naisen kehonkuva

Miehet, me tavalliset naiset tarvitsemme teidän apuanne. Me olemme nimittäin itsemme pahimpia kriitikkoja. Teistä kukaan ei voi sanoa meille yhtä pahasti kuin mihin me itse pystymme. Kun me katsomme peiliin, näemme liian helposti vain virheitä. Emme yksinkertaisesti osaa ihailla ja hyväksyä itseämme.

Siksi me tarvitsemme teitä sanomaan, ettei näin tarvitse olla. Että teidän mielestänne me olemme upeita ja ihania, vartalonmuodosta viis.

Täytyy olla olemassa miehiä, joille ei ole niin justiinsa, vaikka naisen vartalossa olisi jotain liikaa tai liian vähän. Teidän on aika astua esiin. Minä uskon, että te olette jopa enemmistössä.

Te ette kiinnitä huomiota siihen, onko nainen kymmenen kiloa lihavampi vai laihempi. Te näette naisessa muutakin kuin kilot. Te arvostatte meitä hieman pyöreitä naisia siinä missä hoikkia ja lihaksikkaitakin.

Meidän vartalomme pystyvät kasvattamaan kokonaisia ihmisiä. Teidän miesten avustuksella, tietenkin. Se on uskomatonta. Se on ihme. Me olemme ihmeellisiä. Niinkuin tekin. Mutta me tarvitsemme teitä sanomaan sen meille, muistuttamaan meitä siitä.

IMG_0087
IMG_0087

Pyydän teiltä miehet: nouskaa painokapinaan. Tehkää se tyttäreni, minun ja meidän kaikkien naisten puolesta. Älkää kuunnelko sivusta, jos joku arvostelee toisen ulkonäköä. Puuttukaa. Näyttäkää, että teistä on siihen.

Vielä parempi, jos sanotte tyttöystävillenne, työkavereillenne, vaimoillenne ja etenkin tyttärillenne ääneen, miten paljon arvostatte heitä. Ja tarkoittakaa sitä myös. Tai jos oikein rohkeita olette, sanokaa: olet jumalainen. Katsokaa mitä tapahtuu. Minä lupaan, että hyvää.

Älkäkää uskoko ensimmäistä torjuntaa, jonka kehuistanne saatte, älkääkä edes toista. Me tyrmäämme kehut kovin helposti, koska sisäinen kriitikkomme on niin tiukka. Jatkakaa vain sinnikkäästi.

Minä haluan ja toivon tyttäreni kasvavan sellaisessa maailmassa, jossa hän oppii uskomaan itseensä ja omiin kykyihinsä. Auttakaa häntä siinä. Auttakaa minua siinä. Muutos voi alkaa myös teistä.

LUE LISÄÄ:

Naiset, lopettakaa anteeksipyytely painostanne

Lihavallakin on oikeus olla onnellinen

Liian läski vaateostoksille?

Seuraa blogia FacebookissaBloglovinissaInstagramissa ja Twitterissä.

Kommentit (2)

Raimo

Tätä blogia on näin miehenäkin kiinnostava seurata. Pääsee näkemään vähän mitä naiset ajattelevat. Upeita te naiset olette!

Seuraa 

Olen Rosanna Marila, 34-vuotias pinkki muija ja kahden pienen lapsen äiti. Työskentelen Me Naisten toimittajana, mutta mielipiteet ovat omiani.

Blogini idea on muistuttaa, että sähän oot hyvä just noin.

Ota yhteyttä: naiseudesta(at)gmail.com

Blogiarkisto

2017
2016

Kategoriat