Tervetuloa uudistuneeseen Naiseudesta-blogiini! Tällä sitä ollaan Me Naisissa, jippii! Esittely lienee paikallaan.

Olen Rosanna, 33-vuotias Me Naisten toimittaja ja kahden pienen lapsen äiti. Me Naisiin olen kirjoittanut jo lähes yhdeksän vuoden ajan huikean mielenkiintoisista ihmisistä ja elämäntarinoista. Tämä lehti on osaltaan muokannut minusta sellaisen naisen, joka nyt olen.

Blogeista puolestani kiinnostuin alun perin perhevapailla. Esikoiseni syntymän jälkeen päädyin seuraamaan erilaisia äitiysblogeja, koska ne tarjosivat vertaistukea vanhemmuuden ihmeiden ja ihmeellisyyksien keskelle.

Vähitellen mielessäni alkoi kutkuttaa: millainen olisi minun oma blogini? Mistä minä haluan puhua? Lopulta perustin Naiseudesta-blogin, jotta pääsin konkreettisesti tutkiskelemaan tätä asiaa.

Blogissani kirjoitan nimensä mukaisesti naisten asioita. Postaukseni ovat sekoitus omia pohdintojani ja kokemuksiani naisena, yhteiskunnallista kannanottoa, viihdettä, toisinaan kepeää ja toisinaan rankkaa arkea niin töissä kuin kotona.

Olipa käsittelemäni aihepiiri mikä tahansa, täällä ollaan aina naisten puolella. En mollaa itseäni enkä muita. Vaikka olisin epävarma tai eri mieltä jonkun kanssa, pyrin aina ensin ymmärtämään, en tuomitsemaan. Minusta asenne, jossa kyräillään toisia ja nostetaan itseä alentamalla muita, on niin nähty. Meissä on aineksia niin paljon parempaan.

Minua, elämänasennettani ja blogiani kuvaavat parhaiten alla olevat kymmenen käskyä naiseudesta. Nuo ohjeet olen luonut parikymppisenä yhdessä ystävieni kanssa. Vähitellen olen omaksunut ne niin selkeäksi ohjenuoraksi elämässäni, että ne tulevat jo selkäytimestä.

Kymmenen käskyä naiseudesta

1. Käytä vaatteita, joista juuri sinulle tulee hyvä olo.

2. Ihaile itseäsi heijastavilta pinnoilta.

3. Kehu itseäsi ja muita.

4. Rentoudu ja antaudu tanssiin. Elämä vie sinut kyllä oikeaan paikkaan.

5. Miksi olla normaali, kun voi olla mielettömän upea?

6. Kun sinut torjutaan, mene eteenpäin. Uusi, vielä parempi seikkailu odottaa.

7. Tulee hetkiä, jolloin päälle pitää pukea ihan hiton kuuma mekko.

8. Ole ylpeä fyysisestä ja/tai henkisestä blondiudestasi.

9. Puuhka kuuluu kaikille.

10. Elämä on liian lyhyt epävarmuudelle. Anna mennä!

Ja tässä sama vielä videolla:

Tulevaisuudessa avaan noita käskyjä yksitellen enemmän. Niiden pointti on se, että me voimme itse luoda omat ohjenuoramme elämään ja erityisesti naisena olemiseen. Ei ole pakko niellä sitä ensimmäistä tarjottua totuutta. Mielestäni jokainen itsensä naiseksi tunteva saa määritellä naiseutensa itse. Tässä blogissa voit lukea siitä yhden version.

Ajatteletko sinä naiseudesta samalla tavalla kuin minä, vai kenties ihan päinvastoin? Kaikki palaute on tervetullutta! Vastaan jokaiseen blogikommenttiin ja yksityisviestiin.

Blogia voi seurata paitsi täällä Me Naisten sivuilla, myös somessa Facebookissa, Instagramissa ja Twitterissä.

Ihan mahtavaa, että löysit tänne. Tästä se lähtee!

Kommentit (6)

Seuraa 

Olen Rosanna Marila, 34-vuotias pinkki muija ja kahden pienen lapsen äiti. Työskentelen Me Naisten toimittajana, mutta mielipiteet ovat omiani.

Blogini idea on muistuttaa, että sähän oot hyvä just noin.

Ota yhteyttä: naiseudesta(at)gmail.com

Blogiarkisto

2017
2016

Kategoriat