Ai kuka Make? No maailmankaikkeus tietenkin. Eikös kuulosta aika paljon maanläheisemmältä tyypiltä kuin Jumala, universumi tai pyhä kolminaisuus? Minusta ainakin.

Minulla, kuten varmaan meillä kaikilla, on tarve uskoa johonkin isompaan. Ettei kaikki ole täysin sattumanvaraista. Että on joku meitä ihmisiä suurempi voima, joka vetelee naruista ja tietää mitä tekee. Koska me itse emme todellakaan tiedä.

Törmäsin Makeen terminä Facebookissa, sen on kuulemma keksinyt kirjailija Tara Lange. Ai että, kun kolahti! Make on niin ihailtavan maanläheinen ajatus maailmankaikkeudesta, Jumalasta ja universumista. Ihan minun tyyliseni.

Minulle sana Jumala on liian iso ja vaikeasti hahmotettava asia. Hän sitä paitsi kuulostaa tosi pelottavalta tyypiltä. Jumala näkee kaiken, ihminen on syntinen ja jos et usko häneen, joudut ikuiseen kadotukseen. Hui. Eihän tällainen pieni ihminen voi muuta kuin epäonnistua hänen silmissään.

Mutta Make. Makea minä ymmärrän! Make on meidän pienten ihmisten puolella. Make haluaa meille hyvää. Kyllä Make järkkää.

Ei Makea tietenkään aina voi ihan täysin ymmärtää. Miksi Make järjestää joillekin niin paljon kärsimystä? Miksi on niin paljon sotia ja tuhoa? USA:n Orlandossa on juuri sattunut maan historian pahin joukkosurma, yli 50 ihmistä on kuollut ampumavälikohtauksessa homoklubilla. Laulaja Sannia lainatakseni herää väistämättä kysymys, että mitähän vittua Make?

Vaikka eiväthän nämä tällaiset hyökkäykset Makesta johdu. Ne johtuvat ihmisistä. Make kun ei halua pahaa kenellekään. Me ihmiset haluamme. Siinä on ero.

Minulle Make on ollut hyvä. Olen saanut Makelta enemmän kuin olisin uskonut. Olen toisaalta myös kehdannut pyytää. Make ei moisesta pahastu. Make taitaa oikeastaan odotella, että me ihmiset uskaltaisimme pyytää häneltä enemmän.

Uskon, että Makelle voi esittää toivomuksia. Ne eivät tietenkään aina tapahdu juuri niin kuin me toivoisimme, vaan jonkun omituisen mutkan kautta. Joskus taas tapahtuvat.

Mietin nimittäin, miten kuvittaisin tämän postauksen. Jokin upea maisemakuva saattaisi ehkä toimia, mutta se tuntui ajatuksena hieman etäännyttävältä. Kaipasin jotain maanläheisempää, mutta miten ihmeessä kuvata maailmankaikkeus maanläheisesti?

Sitten ylläoleva hetki, tämän postauksen kuvituskuva, tuli vastaan.

Make, olet aikamoinen vitsiniekka.

Seuraa blogia FacebookissaBloglovinissaInstagramissa ja Twitterissä.

Kommentit (2)

Seuraa 

Olen Rosanna Marila, 34-vuotias pinkki muija ja kahden pienen lapsen äiti. Työskentelen Me Naisten toimittajana, mutta mielipiteet ovat omiani.

Blogini idea on muistuttaa, että sähän oot hyvä just noin.

Ota yhteyttä: naiseudesta(at)gmail.com

Blogiarkisto

2017
2016

Kategoriat