Sukupuoliroolit ovat olennainen asia vanhemmuudessa. Kumpaa kasvatan, tyttöä vai poikaa, kysyy ensi maanantaina Yle TV2:lla myös Marja Hintikka Live.

Minulla on kunnia olla sekä 1-vuotiaan tytön että 3-vuotiaan pojan äiti. Koska meillä kotona pyörii molempien lasten leluja, päätin tehdä niistä pienen visan. Nyt testaamaan kummalle sukupuolelle lelu mielestäsi kuuluu! Perheemme vastaukset jutun lopussa.

A) Pinkki auto

lelu2
lelu2

B) Ruuvipenkki

lelu1
lelu1

C) Nukke

lelu3
lelu3

D) Imuri

lelu4
lelu4

"Oikeat" vastaukset

A) Tyttöni päristelee erivärisillä autoilla oikein mielellään. Poikani ei niin välitä autoista, mutta häneltä kysytään silti jatkuvasti onko hänen lempilelunsa auto. Myös kyläillessä auto on usein ensimmäinen lelu, jota pojalleni tarjotaan.

B) Molemmat leikkivät ruuvipenkillä. Tyttöni saattaa viihtyä pitkäänkin pulttien ja mutterien parissa. Poikani leikki tällä pienempänä, mutta haikailee nykyään enemmän oikean poran perään. Toisinaan hän saa aikuisen kanssa sitä myös käyttää.

C) Tyttöni on ihan hulluna nukkeihin. Jos erilaisia leluja on kasa, hän valitsee sieltä nuken. Hän halailee sitä, syöttää leikkituttipullolla ja tökkii sen silmiä. Eikä hän vielä edes kävele.

D) Poikani rakastaa imurointia. R-A-K-A-S-T-A-A. Hän tekee sitä joka päivä. Hän purkaa imurin osiin, vaihtaa suuttimet tarpeen mukaan, tuntee merkit ja mallit. Kotona hän imuroi lattian lisäksi sohvan, keittiön, sängynalusen ja listojen päälliset. Jos hän kiusaa siskoaan, imuri menee jäähylle. Silloin häntä harmittaa hirmuisesti.

Loppupäätelmä: Leikkikööt lapset lelulla kuin lelulla, pääasia että viihtyvät. Silloin äitikin saa juoda kahvinsa rauhassa.

Kommentit (0)

Seuraa 

Olen Rosanna Marila, 34-vuotias pinkki muija ja kahden pienen lapsen äiti. Työskentelen Me Naisten toimittajana, mutta mielipiteet ovat omiani.

Blogini idea on muistuttaa, että sähän oot hyvä just noin.

Ota yhteyttä: naiseudesta(at)gmail.com

Blogiarkisto

2017
2016

Kategoriat