Leena Putkonen
Leena Putkonen

Kiinnostaako kakka ja piereskely? Todennäköisesti ainakin salaa. Mutta kehtaatko ottaa asian puheeksi kahvipöytäkeskustelussa ja jaella vinkkejä aihepiirin ympäriltä muille? Tuskinpa ihan ensimmäiseksi.

Laillistettu ravitsemusterapeutti Leena Putkonen sen sijaan kehtaa. Hän on itse antanut itselleen liikanimen Leena "someone's gotta talk about it" Putkonen. Käsittääkseni ainakin osa ravitsemusterapeuteista puhuu mieluummin ns. sisäsiistimmistä aiheista, mutta Leena on valmis puhumaan suoliston kokonaisvaltaisesta toiminnasta niin asiakkaidensa kuin mediankin kanssa. Ja samalla myös nauramaan itselleen. Täällä yksi esimerkki.

Miten mahtava pokkanainen. Siksipä Leena on Naiseudesta-blogin Kuukauden nainen!

Eivätkä Leenan saavutukset tähän lopu. Hän on hiljattain julkaissut esikoiskirjansa Superhyvää suolistolle!, jossa hän käsittelee herkkävatsaisuutta ja ärtyvän suolen oireyhtymää. Lisäksi hän on toinen suositun Se erilainen fitness -blogin pitäjistä.

Kuvakaappaukset Leenan nettisivuilta leenaputkonen.fi.
Kuvakaappaukset Leenan nettisivuilta leenaputkonen.fi.

Kuvakaappaukset Leenan nettisivuilta leenaputkonen.fi.

Mielestäni Leenan kirjoituksissa parasta on se, että Leena on niin järkevä. Hänellä on ruokaan, laihduttamiseen ja kehonkuvaan maanläheinen suhtautuminen. Hän ei laske kaloreita, vaan kannustaa kaikkia rakastamaan itseään ja löytämään juuri itselleen sopivan ruokavalion.

Kaiken lisäksi Leena viittaa kintaalla kapealle naiskuvalle ja ikuiselle viiden kilon laihdutusbuumille. Ajattelen painoasioista tismalleen samoin kuin Leena: kilot eivät ole naiseuden mitta.

Leena tekee omaa juttuaan intohimolla ja tuntuu haluavan vilpittömästi auttaa muita ihmisiä. Luulen, että aika monellakin meistä on halu auttaa toisia, mutta on eri asia tehdä asialle konkreettisesti jotain kuin vain haaveilla siitä.

Pakko myös toimittajan näkökulmasta antaa kehuja Leenalle. En ole häntä itse toistaiseksi haastatellut, mutta tietojeni mukaan hän suhtautuu suopeasti haastattelupyyntöihin eikä arvota medioita roskalehtiin ja laatujulkaisuihin. Tällaisia asiantuntijoita tarvitaan aina.

Hyvä Leena, olet paras!

Aiemmat Kuukauden naiset

Tammikuu: Karoliina Korhonen

Naiseudesta-blogin Kuukauden nainen voi olla oikeastaan kuka tahansa: suomalainen tai ulkomaalainen, julkkis tai tavis, tuttu tai ohikulkija. Olennaista on, että hän on tehnyt jotain sellaista, mikä saa minut innostumaan ja inspiroitumaan niin paljon, etten malta olla intoilematta siitä teille lukijoillekin.

Kommentit (0)

Seuraa 

Olen Rosanna Marila, 34-vuotias pinkki muija ja kahden pienen lapsen äiti. Työskentelen Me Naisten toimittajana, mutta mielipiteet ovat omiani.

Blogini idea on muistuttaa, että sähän oot hyvä just noin.

Ota yhteyttä: naiseudesta(at)gmail.com

Blogiarkisto

2017
2016

Kategoriat