Voiko yrityksen perustaa parhaan kaverin kanssa? Jos kysytään helsinkiläisen Cargo Coffee + Vegetarian Food -paikan perustajilta Kristiina Feketeltä ja Anni Eskeliltä, todellakin voi. Vaikkeivät muut sitä olisi ensin uskoneet.

Kun Kristiina ja Anni lähtivät perustamaan Cargoa, kaikki pitivät ideaa alunperin huonona. Eihän parhaan ystävän kanssa voi alkaa yrittäjäksi, siinä menevät välit ja rahat. Mutta Kristiina ja Anni eivät tällaista kuunnelleet. Heidän mielestään vahva ystävyys oli yritystoiminnalle paras mahdollinen perusta ja voimavara. Aina olisi toinen, jonka kanssa puida isoja päätöksiä ja jakaa vastuu.

IMG_0008
IMG_0008

Sopiva, kaupungin kaavoittama paikka kahvila-ravintolalle löytyi Kampin, Ruoholahden ja Jätkäsaaren yhtymäkohdasta. Kaavassa tosin sanottiin, että rakennuksen pitää olla pyöreä. Naisilla oli kuitenkin vahva visio merikonteista rakennetusta neliskulmaisesta kahvilasta. Paperisotaan meni kolme vuotta, mutta he voittivat.

Cargo juhli toukokuussa 1-vuotissynttäreitään. Nykyään se on paitsi mainio kahvila, myös aivan älyttömän herkullinen kasvisravintola. Suurin osa annoksista on vieläpä vegaanisia ja ne on suunnitellut huippukokki Sami Tallberg.

IMG_0032
IMG_0032

Kristiinan mukaan Sami hyppäsi kelkkaan vähän vahingossa. Hän kävi Cargossa asiakkaana ja ystävystyi omistajien kanssa. Se ei muuten ole mikään ihme, sillä asiakaspalvelu Cargossa on älyttömän ystävällistä ja henkilökohtaista.

Cargossa on huomioitu myös lapset ja koirat. Paikan päältä löytyvät niin syöttötuolit, vaipanvaihtopiste kuin vesikuppi koirallekin. Ja jos on liikkellä ilman lapsia, kannattaa suunnata aurinkoiselle kattoterassille. Täältä ääni ainakin proseccon, villiyrttipestopastan ja raakaporkkanakakun yhdistelmälle. Nautittuna hyvässä seurassa, tietenkin.

kristiina fekete 3
kristiina fekete 3

Ah, ihanat Kristiina ja Anni. En voi sille mitään, mutta rrrrrakastan tällaisia naisia ja tarinoita yritysten takaa. Naisia, jotka uskovat itseensä ja osoittavat ennakkoluulot vääriksi.

Tämä on nimittäin se juttu naiset, tämä on se juttu. Meidän ajatellaan liian helposti olevan toistemme vihollisia. Jopa ystävyys nähdään esteenä sille, että naiset voivat loistaa. Tai sitten voimme olla niinkuin Kristiina ja Anni ja uskoa siihen, että nimenomaan yhdessä me menestymme.

Aiemmat Kuukauden naiset

Tammikuu: Karoliina Korhonen

Helmikuu: Leena Putkonen

Maaliskuu: Jenni Sofia

Huhtikuu: Eila Hellgren

Naiseudesta-blogin Kuukauden nainen -nimityksen saa suomalainen nainen, joka uskaltaa kulkea omaa polkuaan. Hän on joko löytänyt tai löytämässä oman juttunsa, jota tekemällä hän osaltaan parantaa maailmaa.

Kommentit (2)

"Meidän ajatellaan liian helposti olevan toistemme vihollisia." Jep ja valitettavan usein naisten itsensä keskuudessa! Loistava juttusarja ja tässähän oppii myös mielenkiintoisia paikkoja minulle hieman tuntemattomasta Helsingistä.
Hyvä nainen!

Kiitos! Olet niin oikeassa, kaikki tällaiset nainen on naiselle susi -tyyppiset sanonnat ovat minun mielestäni ihan turhia, niillä vain ylläpidetään ankeita stereotypioita. Oikeasti on paaaaaljon naisia, jotka pitävät toistensa puolta (kuten juuri Kristiina ja Anni). Tätä puolta yritänkin blogissa jatkuvasti tuoda esiin. Kiva, että nämä kiinnostavat!

Seuraa 

Olen Rosanna Marila, 34-vuotias pinkki muija ja kahden pienen lapsen äiti. Työskentelen Me Naisten toimittajana, mutta mielipiteet ovat omiani.

Blogini idea on muistuttaa, että sähän oot hyvä just noin.

Ota yhteyttä: naiseudesta(at)gmail.com

Blogiarkisto

2017
2016

Kategoriat