Jennisofia
Jennisofia

Aika moni kaksi–kolmekymppinen nainen on periaatteessa tyytyväinen elämäänsä. Jokin kuitenkin mättää. Pieni kaiherrus sisällä sanoo, että asiat voisivat olla paremminkin. Sitä tunnetta voi yrittää harhauttaa, mutta silti se ärsyttää ikävästi kuin pieni piikki lihassa.

Tamperelainen 33-vuotias Jenni Pylkkänen, taiteilijanimeltään Jenni Sofia, on esimerkki naisesta, jolle näin kävi. Jenni on koulutukseltaan sirkustaiteilija ja esiintynyt taikurina, tanssijana musikaaleissa sekä tehnyt omaa numeroa hulavanteiden kanssa.

Pelkkä fyysisten taitojen kehittäminen ja yleisön viihdyttäminen eivät kuitenkaan riittäneet Jennille. Jenni alkoi kiinnostua henkisestä kasvusta, psykologiasta ja ihmismielen toiminnasta.

Kuvat Jennin nettisivuilta jennisofia.com.
Kuvat Jennin nettisivuilta jennisofia.com.

Kuvat Jennin nettisivuilta jennisofia.com.

Nykyään Jenni on muun osaamisensa ohella sekä mentalisti että mentaalivalmentaja. Molemmissa käsitellään ihmismieltä, vain hiukan eri kulmista.

Mentalistina Jenni luo illuusioita ja näyttää konkreettisesti miten mieltä voi hämätä esimerkiksi ajatustenluvun ja ennustamisen avulla. Mentaalivalmentajana hän antaa muille henkisiä työkaluja siihen, miten hyödyntää omaa mieltään.

Jenni onkin esimerkki nykyajan silpputyöläisestä. Hän on luonut omista kiinnostuksen kohteistaan työcocktailin, joka on ainutlaatuinen. Oma veikkaukseni on, että työmarkkinoiden tulevaisuus on juuri tämä: ihmiset siirtyvät yhä rohkeammin toteuttamaan itseään yhden vakituisen viran sijaan. Jenni ei jäänyt odottelemaan tulisiko sopivia töitä kohdalle. Hän loi ne itse.

jennisofia3
jennisofia3

Jenni muistuttaa, että mieltä voi ohjata hyvin konkreettisilla tavoilla. Sen sijaan, että esimerkiksi huutaa lapselle "ei saa juosta", kannattaa mieluummin sanoa "pysähdy". Selkeät ohjeet toimivat myös meillä aikuisilla kieltoa paremmin. Jos vaikkapa haaveilee laihduttamisesta, kannattaa Jennin mukaan sanoa itselleen "haluan syödä terveellisti" sen sijaan, että ajattelisi "ei saa syödä karkkia."

Mentaalivalmentajana Jenni on huomannut, että asiakkaiden oivallukset saattavat olla hyvinkin yksinkertaisia. Kerran hän tapasi naisen, johon etukäteen suunnitellut metodit eivät toimineetkaan. Kävi ilmi, ettei nainen osannut rentoutua. Hän oli niin stressaantunut ja ylikuormittunut, että jo rauhallinen hengittäminen tuotti vaikeuksia. Ihan ensimmäiseksi piti harjoitella se.

Jennin kanssa juttelu vapautti minutkin eräästä lukosta. Olen nimittäin ajatellut, etten osaa valokuvata. Huomaamattani vaadin itseltäni ammattivalokuvaajan osaamista. Jennin avulla tajusin, että se on turhaa. Voin ihan rauhassa napsia kuvia ja jakaa niitä amatöörinäkin. Nykyään minut löytääkin Instagramista nimellä rosanna_marila.

Kiitos Jenni tästä vapauttavasta oivalluksesta, jatka samaan malliin!

Aiemmat Kuukauden naiset

Tammikuu: Karoliina Korhonen

Helmikuu: Leena Putkonen

HUOM! Olen päivittänyt Kuukauden nainen -nimityksen kriteereitä. Nykyään sen saa suomalainen nainen, joka uskaltaa kulkea omaa polkuaan. Hän on joko löytänyt tai löytämässä oman juttunsa, jota tekemällä hän osaltaan parantaa maailmaa.

Kommentit (0)

Seuraa 

Olen Rosanna Marila, 34-vuotias pinkki muija ja kahden pienen lapsen äiti. Työskentelen Me Naisten toimittajana, mutta mielipiteet ovat omiani.

Blogini idea on muistuttaa, että sähän oot hyvä just noin.

Ota yhteyttä: naiseudesta(at)gmail.com

Blogiarkisto

2017
2016

Kategoriat