52 vuotta yrittäjänä ja 55 vuotta kauneuden ja hyvinvoinnin hoitoalalla. Nimeään kantavaa kahta kauneushoitolaa Helsingissä pyörittävä Eila Hellgren, 75, on suomalaisen kosmetologian pioneeri ja alan todellinen konkari.

Voisi kuvitella, että Eila viettäisi tässä vaiheessa jo ansaittuja eläkepäiviä. Mutta hänpä ei malta. Eila hoitaa edelleen asiakkaita Töölön-liikkeessään. Tytär pyörittää yrityksen hallinnollista puolta.

Kerroin muutama viikko sitten mieheni minulle järjestämästä synttäriyllätyspäivästä. Yksi noista yllätyksistä oli Eilan minulle tekemä kasvohoito. Parituntisen hoidon aikana Eila hieroi, kuori, naamioi ja puhdisti kasvojeni ihohuokoset todella pikkutarkasti. Eila napsi silmäluomistani pois jopa sellaiset näpyt, joihin muut kosmetologit eivät ole uskaltaneet aiemmin kajota.

Eniten vaikutuin kuitenkin Eilan asenteesta, jonka mukaan jokainen asiakas opettaa jotain. Kaikkien iho on erilainen, joten jokainen kohtaaminen on uusi mahdollisuus kartoittaa omaa tietämystä. Arvostan ajatusta, että me olemme täällä opettamassa toinen toisiamme - kaiken ikäisinä.

eilahellgren4
eilahellgren4

Eilan ihonhoitorutiinit poikkeavat valtavirran ohjeista, sillä hänen mukaansa vähemmän on enemmän. Kasvot eivät Eilan mukaan tarvitse ulkopuolelta tulevia kosteuttavia voiteita, vaan ihon voi opettaa hoitamaan itse itseään.

Minun ihoni oli varsin hyvässä kunnossa, mutta pieniä näppyjä oli siellä täällä. Eilan hoito-ohjeiden avulla kasvojeni ihon pitäisi alkaa hiljalleen poistaa epäpuhtauksia itsestään ja sitoa kosteutta. Kiinnostavaa ja yllättävää, varsinkin atoopikolle, joka on tottunut voitelemaan kuivalta tuntuvaa ihoaan päivittäin. Pari viikkoa on mennyt rasvattomalla linjalla (emäksistä mineraalisuolaa ja happivettä käyttäen), tähän mennessä vaikuttaa lupaavalta.

Eila Hellgren kiinnostui kauneudenhoidosta ja hyvinvoinnista jo silloin, kun alaa ei ollut Suomessa oikeastaan olemassakaan. Tänä vuonna hänet palkittiin Yrittäjien Timanttiristillä yli 50 vuoden työstään yrittäjänä.

Eila on tehnyt työtään niin pitkään, että osa hänen vakioasiakkaistaan on ehtinyt menehtyä. Kuulemma läheiseksi muodostuneen asiakkaan menetys on hänelle itselleenkin haikeaa, sillä siinä katoaa pala yhteistä historiaa. Tämä osoittaa, että kauneudenhoito on paljon muutakin kuin naaman tai kropan puunaamista.

Eila sanoi jotain muutakin ajattelemisen arvoista. Hän huomautti, etteivät ihmiset ole koskaan olleet yhtä loppuunpalaneita kuin nyt. 1990-luvun laman aikanakin itsestä pidettiin huolta, nyt sitäkään ei enää jakseta tehdä. Me olemme liian uupuneita edes hoitamaan itseämme. Vakavan pohdinnan paikka meille työelämässä oleville.

Aiemmat Kuukauden naiset

Tammikuu: Karoliina Korhonen

Helmikuu: Leena Putkonen

Maaliskuu: Jenni Sofia

Naiseudesta-blogin Kuukauden nainen -nimityksen saa suomalainen nainen, joka uskaltaa kulkea omaa polkuaan. Hän on joko löytänyt tai löytämässä oman juttunsa, jota tekemällä hän osaltaan parantaa maailmaa.

Kommentit (2)

Kyllä, todellakin voi. Tämä aihe on tullut vastaan viime aikoina monesta suunnasta, siitä pitääkin kirjoittaa. Ylipäätään tässä ajassa on jotain, joka saa meidät elämäntilanteesta huolimatta uupumaan. Ei hyvä.

Seuraa 

Olen Rosanna Marila, 34-vuotias pinkki muija ja kahden pienen lapsen äiti. Työskentelen Me Naisten toimittajana, mutta mielipiteet ovat omiani.

Blogini idea on muistuttaa, että sähän oot hyvä just noin.

Ota yhteyttä: naiseudesta(at)gmail.com

Blogiarkisto

2017
2016

Kategoriat