Sitä on valmiiksi miettinyt, mitä aikoo sanoa. Olisi kiva kuulostaa fiksulta, kertoa hauskoja esimerkkejä ja poseerata imartelevista kuvakulmista. Mutta kun kameraan syttyy punainen valo, päässä lyö pelkkää tyhjää.

Kirjoitin blogissa viime keväänä kavereiden kotiapuringistä. Yle TV1:sellä pyörivä Puoli seitsemän -ohjelma päätti tehdä siitä jutun. Toimittaja Ida-Liina Huurtela ja kuvaaja Rami Moilanen suuntasivatkin kuvaamaan ja haastattelemaan meidän kaveriporukkaamme kesken siivouspuuhien. Kuvaus tehtiin ystävieni Emmun ja Viljamin kaksiossa, joten tunnelma oli hikinen ja tiivis.

Jaa mikä kotiapurinki? Se koostuu kolmesta perheestä, joista jokaisen kotona kokoonnumme vuorotellen siivoamaan viikon välein. Nyt olemme pyörittäneet rinkiä jo vuoden!

Olemme muun muassa pesseet toistemme ikkunat, matot, järjestelleet lastenvaatteita, poranneet tauluja seiniin ja tietenkin puunanneet toistemme nurkkia puhtaammiksi. Kuinka siistiä! (Pun intended.)

Puoli seitsemän -ohjelman kuvauspäivänä ei kaikki tietenkään mennyt täysin putkeen, kuten ei ikinä lapsiperhe-elämässä. Ensinnäkin Antin ja Emmin lapset sairastuivat, joten Emmi jäi hoitamaan heitä kotiin. Emmun ja Viljamin Tarri-koiralle taas kävi sisäsiisteysvahinko elämänsä ainoan kerran juuri kameroiden kuvatessa. Ehkä Tarriakin jännitti tv-esiintyminen? Tämä vahinko ei sentään telkkariin päätynyt.

Minä puolestani olin ostanut uuden silmienrajausvärin sen ainoan vanhan ja kuivuneen tilalle, koska olin tuolloin äitiyslomalla eikä silmien rajailu ollut ensimmäisenä mielessä. Olisi ehkä kannattanut testata tuotetta etukäteen - se nimittäin levisi joka räpäytyksellä ympäri luomia.

Mutta kivaa meillä oli silti! Lopputuloksen näet Yle Areenasta täältä.

Kommentit (0)

Seuraa 

Olen Rosanna Marila, 34-vuotias pinkki muija ja kahden pienen lapsen äiti. Työskentelen Me Naisten toimittajana, mutta mielipiteet ovat omiani.

Blogini idea on muistuttaa, että sähän oot hyvä just noin.

Ota yhteyttä: naiseudesta(at)gmail.com

Blogiarkisto

2017
2016

Kategoriat