Niin yksinkertaista. Niin nerokasta. Politiikan tutkija Saara Särmä (täällä) ja Teatterikorkeakoulun professori Elina Knihtilä (täällä) ovat onnistuneet sanoittamaan sen, mitä itsekin naisten välisestä solidaarisuudesta ajattelen.

Kehu nainen päivässä.

Olen ajatellut ja myös toteuttanut tätä neuvoa teini-iästä asti, mutta vasta nyt nuo sanat luettuani asia tosissaan konkretisoitui minulle. Juuri näin minä ajattelen, juuri tällä tavoin minä haluan pyrkiä omalta osaltani tekemään maailmasta vähän paremman. Se ei vaadi minulta juuri mitään, mutta se saattaa antaa toiselle naiselle paljonkin.

Se on todella yksinkertainen keino vahvistaa naisten välisiä suhteita, parantaa ilmapiiriä ja ilahduttaa. Siitä voi seurata vain hyvää.

Kehun antaminen vie ehkä minuutin. Sen voi tehdä kasvokkain, mutta aivan hyvin myös netissä jonkun blogissa, Facebookissa, Twitterissä... Olen vakuuttunut, ettei kehu mene koskaan hukkaan.

Meillä naisilla olisi opittavaa miehiltä. He osaavat kehua sekä itseään että toisiaan. He auttavat kaveria hädässä ja pitävät yhtä. Niin pitääkin. Me naisetkin voimme tehdä niin! Se ei ole keneltäkään pois, päinvastoin. Se lisää onnellisuutta.

Kokeile tänään antaa kehu jollekin naiselle ja katso mitä tapahtuu. Todennäköisesti sekä jaat iloa että saat sitä myös itse.

Vinkki, jos itse saat kehun: sano kiitos. Se riittää. Älä vähättele, torju kehua tai ala voivotella, ettei se pidä paikkaansa. Ihan turhaan. Olet kehusi ansainnut.

Kommentit (0)

Seuraa 

Olen Rosanna Marila, 34-vuotias pinkki muija ja kahden pienen lapsen äiti. Työskentelen Me Naisten toimittajana, mutta mielipiteet ovat omiani.

Blogini idea on muistuttaa, että sähän oot hyvä just noin.

Ota yhteyttä: naiseudesta(at)gmail.com

Blogiarkisto

2017
2016

Kategoriat