kiitollisuus
kiitollisuus

Enpä arvannut edellistä Kotimainen ruoka ei ole itsestäänselvyys -postausta kirjoittaessani, että se lähtisi tällä tavalla leviämään! Pohdin siinä suhdettani kotimaiseen ruokaan ja kiitin suomalaisia viljelijöitä heidän työstään.

Toivoin, että teksti sattuisi edes muutaman maajussin tai -justiinan silmään, jotta kiitokset löytäisivät perille. Vähän kyllä jännitti, että pitävätköhän he tällaista alasta tietämätöntä kaupunkilaisäitiä hieman höpsönä.

Mieheni itse asiassa huomautti minulle, että kannattaakohan tekstiä julkaista, sillä voisin saada vihapuhetta niskaani. Näinhän me netistä nykyään ajattelemme. Pelkäämme, että trolliarmeija lyttää meidät maanrakoon, joten jätämme hyvätkin asiat sanomatta. Olemme hiljaa, koska pelkäämme tulevamme torjutuiksi.

Pistin silti linkin kirjoituksestani Traktorimarssin Facebook-tapahtumaan. Yhtään vihapuhetta ei ole tullut, sen sijaan tykkäyksiä tuossa ryhmässä on annettu yli 300 ja tekstiä on jaettu ahkerasti. Facebook tietää kertoa minulle, että julkaisuni kattavuus on jo yli 30 000 ihmistä! Se on todella paljon enemmän kuin oletin.

Blogini kommenttiboksissa eräs ruoantuottaja sanoi kirjoitukseni koskettaneen syvästi. Toinen taas huomautti, että yhteistyöllä me menestymme. Olen aivan yhtä liikuttunut näistä sanoista kuin he minun sanoistani. Olen myös iloinen siitä, että netin avulla pääsen näin helposti keskusteluyhteyteen tuntemattomien ihmisten kanssa. On hienoa huomata, että sosiaalista mediaa voi käyttää muuhunkin kuin nimettömään räyhäämiseen.

Minulle tämä vuorovaikutus oli muistutus siitä, että on olemassa vihaakin vahvempi voima. Se on kiitollisuus. Pahinkaan vihamies tai arvostelija ei lopulta voi mitään sille, joka uskaltaa olla kiitollinen.

Kiittäminen kannattaa. Kasvokkain, netissä tai vaikka tekstiviestillä. Se on lopulta aika pieni vaiva itselle, mutta sillä voi olla suuri merkitys jollekin toiselle.

Kommentit (2)

Susan

Jatketaan keskustelua, ilon ja kiitollisuuden jakamista! Kiitos edelleen! Menestystä!

Seuraa 

Olen Rosanna Marila, 34-vuotias pinkki muija ja kahden pienen lapsen äiti. Työskentelen Me Naisten toimittajana, mutta mielipiteet ovat omiani.

Blogini idea on muistuttaa, että sähän oot hyvä just noin.

Ota yhteyttä: naiseudesta(at)gmail.com

Blogiarkisto

2017
2016

Kategoriat