Kirjoitukset avainsanalla mrs jones kokkaa

 

MRS JONES KOKKAA: KAHVINMAKUINEN KOTIJÄÄTELÖ

 

 

Olimme viime viikolla Krista Keltasen kanssa ihanan Eevan kotona Oulussa tekemässä juttua sisustuslehteen. Eeva tarjosi meille tätä suussasulavaa herkkua. Paitsi helppoa, myös taivaallisen hyvää. Ohjeen jaan Eevan luvalla tässä. Kurkkaa myös Eevan instagram eevatak ja upeat keramiikka-astiat SEES mallistosta. Eeva on myös valokuvaaja ja instan kautta voit ihailla upeita lapsikuvia.  

Kahvinmakuinen kotijäätelö

Tarvitset

-2 prk eli 4 dl vispikermaa

-1 tlk kondensoitua maitoa

-2-3- rkl murukahvia ja tilkan kuumaa vettä

-päälle sulatettuna 1 Fazerina-patukka

Valmistaminen on helppoa ja nopeaa. Vatkaa kerma ja kondensoitu maito vatkaimella noin 4-5 min. ajan vaahdoksi. Sekoita murukahvi tilkkaan lämmintä vetta ja kaada varovasti valmiin seoksen joukkoon. Kaada pitkulaiseen vuokaan, joka on vuorattu leivinpaperilla tai käytä keraamisia mukeja tms. annosvuokia.  Kaada massa vuokaan. Sulata suklaapatukka ja valuta jäätelön pinnalle. Kuvioi haarukalla jos haluat koristeellisemman pinnan. Itse jätin Fazerinan pois koska unohdin kaupasta sitä ostaa mutta hyvää tuli. Niin hyvää että jouduin tekemään heti uuden satsin jäätymään. Anna jäätyä 6 tuntia pakastimessa ennen syömistä. 

Ruskea kulho Living 24/7. Kristallilasi kahville Balmuir. Lusikka kirpputorilta, 

 

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (2)

Päden paja
1/2 | 

Oijoi..tuo kyllä näyttää ja kuulostaa niin hyvältä! Pakko on kokeilla, kiitos ohjeesta:) Hyvää syksyn jatkoa!

Tiinu
2/2 | 

Testasin kahvin sijaan raakalakritsijauheella, tuli todella hyvää. Loistava jäätelöohje, saa makuainesta vaihtamalla monenmoista!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

SYKSYN MAKUJA: SAVUPOROKEITTO

 

Pitkästä aikaa makujen maailmassa. Tein tänään pikalounaaksi jotain niin hyvää, että sillä voisi aloittaa juhlavankin päivällisen.  Ilolla jaan tuon itse säveltämäni ohjeen tässä samantien. Superhelppo.

 

Mrs Jonesin savuporokeitto

tarvitset:

 -1 rasia Koskenlaskija-sulatejuustoa,  makuna savuporo

-1 prk ruokakermaa ( itse käytin valkosipulilla maustettua) 

-1 makea sipuli

-sipulinvarsia pilkottuna

-1 pakkaus kylmäsavuporoa viipaleina tai rouheena 

-mustapippuria 

 

Kuullota pilkottu sipuli ja sipulinvarret padassa tai kattilassa. Lisää Koskenlaskija-juusto ja ruokakerma. Lisää pieneksi pilkottu kylmäsavuporo.  Sekoita ja kiehauta. Anna muhia pienellä lämmöllä 15 min. Mausta pippurilla. 

Muubsin musta kulho ja muki Living24/7 nettikaupasta. Harmaa pellavainen keittiöpyyhe Balmuir.

 

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

GLORIAN KOTI

Pakko myöntää, jäin nyt koukkuun pataleipään. Kirjoittelin aiemmassa postauksessa näin:

Mrs Jones on aina tykännyt tuoreesta leivästä, mutta pian vuosi sitten saadulla keliakiadiagnoosilla on nyt sitten jäänyt leivät vähiin. Kunnes...kuvauskeikalla Marian kotona sain tämän ohjeen, jota hieman jo muuntelinkin. Tein kaksi versiota. Olin jo pitkään haaveillut pataleivän tekemisestä ja nyt oli sen aika. Ja tuli aivan mahtavan hyvää! Ja niin helppoa. Ja samalla ohjeella siis tavallista tai gluteenitonta vain jauhoja vaihtamalla. Tee taikina illalla, paista aamulla. Helppoa.

ja nyt tein kolmannen...aprikoosia, omenaa ja siemeniä...

PATALEIPÄ

3 1/2  dl ( gluteenittomia) jauhoja

3 1/2 dl ( gluteenittomia) maissijauhoja

31/2 dl-4 vettä

2 tl suolaa

1/2 tl kuivahiivaa

ja lisäsin tähän aprikoosi-omena-siemenleipään myös

1/2 dl siemensekoitusta ( Pirkka) 

1/2 kuivattuja aprikooseja  ja omenoita

Illalla: Sekoita aineet kulhossa. Lisää hieman vettä jos taikinasta tuntuu tulevan liian napakka, se saa olla löysähköä koostumukseltaan. Laita kulhon päälle muovikelmu ja jätä yöksi ( 12-16 h) huoneenlämpöön. 

Aamulla: Laita pata 225 asteiseen uuniin puoleksi tunniksi lämpiämään. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa hieman. Siirrä taikina kuumaan pataan ja paista 225 asteisessa uunissa 30 min kannen kanssa ja vielä 15 min. ilman kantta.

Ja padasta: Mikä vaan käy, koon puolesta huomasin itse tykkääväni Sarpanevan vanhasta klassikkopadasta ja tuosta LeCreusetin pienemmästä versiosta. Le Creusetin musta pata on Mrs Jonesin kaupalta, Sarpaneva peritty.

Kommentit (3)

Marja T
1/3 | 

Kiitos reseptistä! Meillä on tehty tätä leipää tällä viikolla kolme kertaa, joka kerta hieman eri jauhoseoksella (vaalea-, tumma- gluteeniton jauhoseos ja riisijauho) ja aina on tullut maukas ja ihanan rapea leipä.

Arja - Kodin Kuvalehti
2/3 | 

Kiva kuulla, että reseptistä on ollut iloa! Ja hienoa, että erilaiset kokeilut ovat myös onnistuneet - se kannustaa meitä muitakin testaamaan erilaisia versioita. - Arja

Valkoinen tähdikki
3/3 | 

Otin pataleivän ohjeesi talteen viime viikolla ja tein leipää ensimmäisen kerran viime viikonloppuna. Tänä aamuna paistoin taas pataleivän... ja huomisaamuna uuniin menee jälleen uusi versio. Tämä on kerrassaan loistava ja toimiva ohje, ja vieläpä erittäin nopea ja helppo! Kiitos, että jaoit ohjeen!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Mrs Jones on sisustustoimittaja, stylisti, sisustussuunnittelija ja bloggaaja Jonna Kivilahti. Mrs Jones -blogissa pääset nauttimaan inspiroivista kodeista, sisustamisen ideoista ja ajan ilmiöistä.  Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
Joulukuu

Kategoriat