Kuvat: (C) Moraalimummo

Kuten täällä kirjoitin, olen ollut pienen ikäni sokerikoukussa. Syön päivittäin jotain makeaa. Jos yritän olla ilman "herkkuja", minun on vaikea keskittyä, pikku asiat ärsyttävät ja minusta kuoriutuu äksy sugarzilla. Haluaisinkin nyt päästä tästä ikävästä kierteestä eroon ja löytää jotain muuta mukavaa syömistä makeannälkään.

* * *

Taannoin Alepassa käydessäni silmäni osui Brunbergin sokerittomaan suklaalevyyn, ja aloin katsoa karkkihyllyä uusin silmin. Löysin nopealla skannauksella neljä eri makeistuotetta, joissa ei pakkauksen mukaan ole valkoista sokeria. Niinpä ostin ne testaukseen ja ajattelin kertoa makunystyröideni arviot samalla teillekin.

 

Halva: Sokeriton salmiakkiruutu (1,68 €, 90 g)

Karkki näyttää ihan perinteiseltä Halvan salmiakilta – joka on lempimakeiseni – mutta suutuntuma on tosi erilainen: salmiakki jää yllättäen toffeen tavoin lujasti kiinni hampaisiin. Maku on perinteiseen salmiakkiin tottuneelle vähän valju eikä valitettavasti tyynnytä salmiakinhimoa. Höh! Koska rakastan salmiakkia, odotukseni hyvän korvikkeen löytämiseen olivat korkealla.

 

Halva: Sokeriton lakritsi (1,49 €, 90 g)

Kiinteä, kiiltävä ja sliipattu laku. Jämäkkää pureskeltavaa. Maultaan kuitenkin aika mieto ja vähän mitäänsanomaton. Lakusta tulee mieleen sanonta "moni kakku päältä kaunis". Miehelleni nämä tosin maistuivat.

 

Sulá: Soft gums (1,19 €, 75 g)

Pakkaus sisältää oransseja, pinkkejä ja keltaisia pehmeitä viinikumeja, jotka ovat kaikki vähän erimakuisia. Keltaiset ovat aavistuksen kirpeitä, oranssit ja pinkit maistuvat vähän sokerittomille mehuille. Jos pitäisi valita suosikki, se olisi oranssi. Makeisten suutuntuma on hyvä mutta jälkimaku vähän epämiellyttävä. Uskoisin, että nämä maistuvat kuitenkin hyvin heille, jotka pitävät Fun Lightin tyyppisistä juomista.

 

Brunberg: Sokeriton suklaa (1,05 g, 50 g)

Suklaan rakenne on hyvä ja maku yllättävän lähellä perinteistä tummaa suklaata. Sokkotestissä en välttämättä huomaisi, että suklaa on makeutettu stevioliglykosidilla sokerin sijaan. Makeannälkä lähtee parilla palalla, wuhuu!

* * *

Tämän makutestin voittaja on ehdottomasti Brunbergin sokeriton suklaa! Sitä voisin ostaa toistekin – muut olivat valitettavasti vähän pettymyksiä. Makunsa toki kullakin, kuten lakun kohdalla huomattiin, eli jos sokerittomat makeiset kiinnostavat, kannattaa nämä ehdottomasti maistella itse läpi. Toivottavasti kauppoihin tulisi jatkossa lisääkin erilaisia vaihtoehtoja.

P.S. Sellaisen huomion tein maistelun lomassa, että sokerittomien karkkien kilohinta on aika kova. Ja että maistelu kannattaa tehdä maltilla, sillä makeutusaineilla on tapana aiheuttaa laksatiivisia vaikutuksia...

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (2)

Vierailija

Kannattaako viinikumi makeisia ostaa?
Oon erityis ruokavalioinen ja muistaakseni ne sopi...

Moraalimummo
Liittynyt23.10.2016

Moikka! Mun makuun eivät oikein olleet, mutta riippuu ihan, mistä tykkää :) Näistä jäi vähän sellainen aspartaamilla makeutetun mehun maku suuhun.

Kuten kuvassa näkyy, pussissa on merkintä "vegetarian", mutta muutoin en valitettavasti osaa sanoa, mitä allergeeneja mahdollisesti sisältävät. Pakkaus on toki pieni, joten paljon ei mene hukkaan, vaikka kokeeksi ostaisikin :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Tervetuloa Moraalimummo-blogin pariin! Maailma on täynnä kauniiden ihmisten, treenattujen vartaloiden ja kiillotettujen kotien kuvia, ja voin luvata, että tässä blogissa niitä ei tulla näkemään! ;) Blogissani pohdin ja analysoin nykymaailman menoa, kulutustottumuksia, pinnallisuutta ja ilmiöitä Moraalimummon tyyliin. Olen kolmekymppinen vanha sielu, ja kirjoittaminen on intohimoni. Toivottavasti viihdyt tekstieni parissa.

Seuraa

Yhteydenotot: moraalimummo@gmail.com

Hae blogista

Kategoriat