Kuva: Pixabay.com

Kerro mitä kaikkee miehen tulee olla
Mitä miehen tulee olla kerro beibi mulle
Kun en usko naistenlehtiin
Haluun olla oikee sulle
Komeaa ja kaunista
Samaan aikaan kilttiä ja tuhmaa
Hoikkaa ja hauista
Ilmeessä älyä ja uhmaa
Kokemusta täytyy olla
Mutta sopivasti poikamainen
Eksotiikka plussaa on
Kunhan on suomalainen

Suurlähettiläiden hitti vuodelta 2003 listaa miehen oletuksia siitä, mitä ominaisuuksia naiset kumppaniltaan haluavat. Mutta mitä naiset todellisuudessa toivovat?

* * *

Omat toiveeni ovat eläneet vuosien varrella. Teininä poikakaverista haaveillessani ajattelin asiaa pitkälti ulkonäön ja ikäeron kautta, mutta silloin en vielä tiennyt mitään itse seurustelusta. Vasta ensimmäisessä pitkässä suhteessani opin, millaisilla ominaisuuksilla on oikeasti merkitystä. Käytyäni läpi noin vuoden mittaisen on-off-suhteen opin, mitä en halua jatkossa parisuhteeltani ja aloin miettiä, miten voisin jatkossa välttää pahimmat karikot.

Koska olin pitkiäkin aikoja sinkkuna, minua kuvailtiin lähipiirissäni krantuksi, mikä tuntui välillä vähän pahalta. Enhän halunnut olla jonkun kanssa vain miellyttääkseni muita tai siksi, että minulla olisi joku, vaan siksi, että tykkäisin jostakusta oikeasti ja se joku tykkäisi minusta. Tunteita ei voi pakottaa – sitäkin tuli yritettyä joskus jonkun kohdalla, kun järki sanoi, että ihana tyyppi, pitäisi tykätä, mutta sydän ei sykähtänyt.

Olen iloinen, että luotin vaistooni ja jatkoin etsimistä, sillä lopulta löysin tosi hyvän miehen. Todennäköisesti tarkalla raakaamisella vältin monta nalkutuksen aihetta =D

 

Tunteita ei voi pakottaa.

 

Tässä ominaisuuksia, joita itse arvostan miehessä ja joita lähdin hakemaan tulevalta kumppaniltani myös kahdeksan vuotta sitten:

1. Ei alkoholiongelmaa. Päihteiden kanssa kilpaillessa jää aina kakkoseksi.

2. Rehellinen. Rehellisyys on koko parisuhteen perusta, joten on olennaista, että kumppani on suoraselkäinen ja luotettava.

3. Tupakoimaton. Tupakka tappaa, u know. En halua, että kumppanini lyhentää elinajanodotettaan oma-aloitteisesti.

4. Samansuuntainen arvomaailma. Arvojen ja unelmien olisi hyvä olla suunnilleen samat, jottei yhteiselo menisi jatkuvaksi vääntämiseksi.

5. Luonto lähellä sydäntä. En pystyisi elämään miehen kanssa, joka vähät välittäisi ympäristön hyvinvoinnista ja heittäisi vaikkapa roskat auton ikkunasta.

6. Siisti. Tällä kriteerillä välttää monet turhat kinastelut. (Tosin minulle kävi niin, että löysin kumppanikseni itseäni tarkemman siivoajan, joten olen saanut itse skarpata xD)

7. Vanhempi kuin minä. Toivoin, että mies olisi jonkin verran vanhempi kuin minä, koska parikymppiset miehet ovat usein henkiseltä iältään vähän lapsekkaampia kuin samanikäiset naiset. Vanhemmalla iällä ikäeron suunta ja pituus menettävät kyllä merkitystään, mutta kaksikymppisenä ero oli konkreettisempi.

8. Pidempi kuin minä. Tämä menee jo vähän turhamaisuuden puolelle, mutta lähtökohtaisesti toivoin, että mies olisi minua pidempi, vaikka minulla olisi pienet korot jalassa.

9. Siniset silmät...

10. ja vaaleat hiukset. Jostain syystä tämä yhdistelmä on aina miellyttänyt minua (– joskin nämä viimeiset kohdat olivat silkkaa plussaa, eivät kynnyskysymyksiä).

* * *

Jos etsii jotain kestävää, kumppani kannattaa valikoida harkiten, sillä toista ei voi jälkikäteen muuttaa. Mitä paremmat lähtökohdat, sitä parempi todennäköisyys onnistua. Mitä ajatuksia teksti herätti?

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Tervetuloa Moraalimummo-blogin pariin! Maailma on täynnä kauniiden ihmisten, treenattujen vartaloiden ja kiillotettujen kotien kuvia, ja voin luvata, että tässä blogissa niitä ei tulla näkemään! ;) Blogissani pohdin ja analysoin nykymaailman menoa, kulutustottumuksia, pinnallisuutta ja ilmiöitä Moraalimummon tyyliin. Olen kolmekymppinen vanha sielu, ja kirjoittaminen on intohimoni. Toivottavasti viihdyt tekstieni parissa.

Seuraa

Yhteydenotot: moraalimummo@gmail.com

Hae blogista

Kategoriat