(C) Moraalimummo

Tiesitkö, että huomenna (25. marraskuuta) vietetään Lahjoituslauantaita? Ei hätää, minäkin luin siitä vasta äsken, mutta innostuin heti! Eiköhän ryhdytä hyväntekeväisyyshommiin? :)

Järjestöaktiivi Pinja Hirvilammin ideoimalla lahjoituslauantailla halutaan nostaa hyväntekeväisyyslahjoitusten merkitys julkiseen keskusteluun ja muistuttaa, miten pienikin apu on tärkeää (Kirkko ja kaupunki 21.11.2017). Idea on, että jos jo harrastat hyväntekeväisyyttä, lahjoitat rahaa tai aikaasi, kerro siitä muillekin sosiaalisessa mediassa ja lisää päivitykseen #lahjoituslauantai-tunniste. Näin joku voi löytää hyväntekokohteesi, innostua lahjoittajaksi johonkin muuhun tai polkaista käyntiin oman keräyksen. (Me Naiset 23.11.2017, s. 15)

* * *

Tiedostan, että elämässäni on moni asia lähtökohtaisesti tosi hyvin, kun olen esimerkiksi saanut syntyä Suomeen, olen perusterve ja minulla on vakituinen työpaikka. Niinpä haluan mielelläni antaa omastani niille, joilla asiat eivät ole yhtä hyvin.

Vuoden 2016 alussa aloitin perinteen, jossa lahjoitin kuukausittain kymmenen euroa jollekin itselleni tärkeälle hyväntekeväisyyskohteelle. Tein lahjoitukset yksittäisinä tilisiirtoina, sillä en halunnut sitoutua yhden tietyn avustusjärjestön kuukausilahjoittajaksi, vaan auttaa vähän montaa. Aina toisinaan kuulee ”hyväntekijöistä”, jotka väärinkäyttävät lahjoituksia, ja se on saanut minut vähän varovaiseksi. Lisäksi tiedän omasta kokemuksestani, miten työlästä suoraveloitussopimusten irtisanominen on, ja siksi kierränkin kuukausilahjoittajia värväävät feissarit nykyään kaukaa. Älkää ymmärtäkö väärin – tiedän, että feissarit tekevät tärkeää työtä ja että hyväntekeväisyysjärjestöt tarvitsevat kipeästi säännöllisiä tulovirtoja. Itselleni yksittäisten tilisiirtojen tekeminen palkkapäivän yhteydessä on vaan se mieluisin vaihtoehto. :)

* * *

Viime vuonna valitsin lahjoituskohteikseni Suomen Parkinson-liiton, Veikko ja Lahja Hurstin Laupeudentyön, Sylvan, SPR:n (sekä katastrofirahasto että kotimaan toiminta), HelsinkiMission, Yhteisvastuun, Suomen luonnonsuojeluliiton ja kotipaikkakuntani Punainen sulka -keräyksen. Lisäksi lahjoitin rahaa entiselle yliopistolleni ja ystävälleni, joka kutoi Suomi 100 -juhlavuoden sukkia veteraaneille ja tarvitsi lankarahoihin sponsoria. Auttaa voikin siis montaa kautta, vain mielikuvitus on rajana.

Lahjoittamisesta tuli hyvä mieli ja päätin jatkaa perinnettä tänäkin vuonna. Tosin tänä vuonna valitsin toisin kuin viime vuonna – lahjoitin koko vuoden summan, 120 euroa, kerralla yhteen kohteeseen: Brother Christmasille eteenpäin jaettavaksi. Vaikka hänkin on vain yksi toimija, luotan, että raha kanavoituu hänen kauttaan oikeaan osoitteeseen ja monelle erilaiselle avuntarvitsijalle. Ainakin Jouluveljen Facebook-päivitysten perusteella apu menee koskettavasti perille asti. <3

Olen tässä jo vähän miettinyt, että miten toimisin ensi vuonna. Yksittäisten lahjoitusten tekemisen lisäksi oman ajan antaminen esim. yksinäisille vanhuksille olisi varmasti palkitsevaa. Muutama vuosi sitten toimin seurakunnan kautta yksinäisen nuoren tukihenkilönä, ja sekin oli kyllä arvokas kokemus. Katsotaan, mitä keksin – ja saa heittää myös ideoita erilaisista avustuskohteista!

* * *

Lahjoituslauantain kunniaksi päätin tehdä huomenna yhden ”ylimääräisen” lahjoituksen tälle vuodelle. Ajattelin valita kohteeksi WWF:n suojelemat saimaannorpat, joita en olekaan pitkään aikaan avustanut.

Inspiroiko Lahjoituslauantai sinua hyväntekoon?

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Tervetuloa Moraalimummo-blogin pariin! Maailma on täynnä kauniiden ihmisten, treenattujen vartaloiden ja kiillotettujen kotien kuvia, ja voin luvata, että tässä blogissa niitä ei tulla näkemään! ;) Blogissani pohdin ja analysoin nykymaailman menoa, kulutustottumuksia, pinnallisuutta ja ilmiöitä Moraalimummon tyyliin. Olen kolmekymppinen vanha sielu, ja kirjoittaminen on intohimoni. Toivottavasti viihdyt tekstieni parissa.

Seuraa

Yhteydenotot: moraalimummo@gmail.com

Hae blogista

Kategoriat