Kirjoitukset avainsanalla laatu

(C) Moraalimummo

Pastellisia sävyjä, romanttisia korkokenkiä, maalauksellisia kukkakuoseja – myönnetään, olin koukussa! Jo useamman vuoden ajan olin ihastellut Stockmannilla Ted Bakerin osaston vaatteiden esillepanoa. Osasto tarjoaa kaltaiselleni unelmoijalle silmäkarkkia, jota voisin ahmia kyltymättä. Vaatteiden korkean hinnan vuoksi en ollut kuitenkaan raaskinut ostaa niitä, koska minulla ei ollut ollut välttämätöntä tarvetta; olin vain nauttinut ihan siitä ilosta, että voin kävellä osaston läpi, hypistellä ja haaveilla.

* * *

Jokin aika sitten tein kuitenkin poikkeuksen ja ostin Ted Bakerin hempeän vaaleanpunaiseen juhlapaidan, jonka ajattelin olevan täydellinen löytö juhla-asuni yläosaksi pienen tytön ristiäisiin. Paita maksoi 99,90 euroa, mutta olin saanut syntymäpäivälahjaksi sadan euron arvoisen Stockmannin lahjakortin ja halusin panostaa asuuni, joten ajattelin, että menköön. Vaate (96 % polyesteria ja 4 % elastaania) oli valmistettu Portugalissa, ja toivoin saavani siitä siistin ja helppohoitoisen luottovaatteen tulevien vuosien juhliin.

Toisin kuitenkin kävi. Leukani loksahti auki, kun katsoin paitaa riisuttuani sen ristiäisten jälkeen. Kangas molempien kainaloiden alapuolella oli nyppyyntynyt rumasti. Uskomatonta mutta totta: sadan euron paita ei ehtinyt edes nähdä pyykkikonetta – kuuden tunnin käyttö riitti saamaan kankaan pilalle.

 

 In Ted we trust –  not. (C) Moraalimummo
In Ted we trust – not. (C) Moraalimummo

Sadan euron paita ei ehtinyt edes nähdä pyykkikonetta.

Kyllä harmitti ja harmittaa edelleen! Olisin mielelläni käyttänyt arvokkaan lahjakortin johonkin pitkäikäisempään ja oikeasti laadukkaaseen vaatteeseen, jos olisin tiennyt paidan materiaalin olevan noin huonoa. Toki paitaa voi yhä käyttää, mutta olisin suonut sen näyttävän uudelta vielä pitkään. En halua edes ajatella, miltä vaate näyttää ensimmäisen pesun jälkeen. Ei toivoakaan, että se kestäisi äidiltä tyttärelle tai että sitä voisi myydä kenellekään.

* * *

Opiskeluaikoina, kun vielä shoppailin H&M:llä, sain kerta toisensa jälkeen huomata, että kaupassa kivannäköiset vaatteet nyppyyntyivät ensimmäisessä pesussa ja paidoista tuli muodottomia lötköjä, jotka jäivät nopeasti vaatekaapin perälle pölyttymään. Silloin vaatteen hinta-laatusuhde antoi vihiä huonosta laadusta ja lyhyeksi jäävästä käyttöiästä ja aloin valikoida paremmin, mistä vaatteeni ostan, mutta Ted Bakerin paidan suhteen maksoin kovaa ylihintaa. Ei jatkoon.

Happy End (päivitetty 15.2.2018):

Kiitos superpaljon kaikista kommenteista! Teidän ansiostanne tajusin voivani reklamoida tuotteesta ja sain palauttaa sen laatuvirheen vuoksi, vaikka minulla ei ollut enää kuittia tallella ja 14 päivän vaihto- ja palautusoikeuskin oli mennyt umpeen. Sain myös hyvitykseksi uuden samanarvoisen lahjakortin eli lahjarahat eivät menneet hukkaan. Kiitos Stockmannille  nopeasta ja ystävällisestä asiakaspalvelusta!

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (7)

ThO
Liittynyt3.4.2013

Kipin kapin paita pussiin ja kauppaan näytille. 100 euron paidan käyttöikä ei voi eikä saa olla 6 tuntia. Se pitää voida palauttaa ja saada korvaus paidan hinnasta.

Luonnonkuituja suosiva

Tekokuituinen tuote..(95 % polyesteriä - mutta ei tekokuidunkaan kuudessa tunnissa olettaisi nyppyyntyvän). Palauttaisin paidan - aivan kuten ThSkin ehdottaa.

Vierailija

Komppaan edellistä kommenttia, kipinkapin kauppaan reklamoimaan. Edullisemmankin luokan rytkyistä saa ja pitää reklamoida jos ei kuutta tuntia kestä, kalliimmista ehdottomasti on reklamoitava!

Moraalimummo
Liittynyt23.10.2016

Kiitos kaikille kommenteista! ❤ Näinhän se on, täytyy pitää paremmin puolensa! Hitsit, kuitti ei ole enää tallessa, mutta ehkä osto näkyisi kaupan järjestelmässä, kun käytin kanta-asiakaskorttia.

Puhu muru
Liittynyt2.1.2018

Tuo on törkeää ja ikävä kyllä kovin tavallista. 😕 Olen itse yrittänyt pari viimeistä vuotta yksinkertaistaa vaatekaappiani ja panostaa ”laatuun”. Silti ei selviä ilman pettymyksiä.

Niin kuin moni toi jo esille, yksi ongelma on tekokuidut. Laadukas materiaaliakaan ei silti auta, jos työvaiheissa säästetään. Itse ostin yli 500e laadukkaat ”kovan merkin” nahkahousut ja ne olivat aivan surkean laatuiset. Ensimmäisellä käytöllä vyötärö sauma aukesi. Palautin ne ja sain uudet tilalle. Toisella kerralla sama ja he halusivat käyttää omaa ompelijaa. Sitten kestivät kolme käyttö kertaa. Palautin ne lopullisesti ja sain rahat onneksi takaisin. Aikaa kului ja harmitti. 😣

Onneksi joukkoon mahtuu hyviäkin ostoksia. Täytyy vain yrittää olla itsekin vielä kriittisempi. Vaikka joskus sitä vain hullaantuu jostain. 😅😊

Toivottavasti saat palautettua paidan, koska tuo on minusta selvä tuotereklamaatio. Ja hyvä kun otit tämäb epäkohdan puheeksi! 👍

Moraalimummo
Liittynyt23.10.2016

Voi että, onpa sullakin ollut epäonnea noiden housujen kanssa! :/ Merkittävä investointi vaatteeseen tuo 500 e. Silloin kyllä erityisen kovasti toivoisi vaatteen ikääntyvän kauniisti ja kestävän useamman sukupolven käytön - toki minkään hintainen vaate ei saisi jäädä heikon laadun takia kertakäyttöiseksi, koska maapallo ei vaan kestä sellaista kulutustahtia. Oikeus ja kohtuus, että sait lopulta rahat takaisin, mutta on se kyllä surullista, että laadukkaaksi mielletyn brändin pitkäaikaisiksi toivotut vaatteet hajoavat käsiin. Mäkin tosiaan onneksi sain reklamaation myötä rahat takaisin tuosta Ted Bakerin paidasta, mutta se ei silti poista sitä epäkohtaa, että kaupat ovat täynnä ylihintaisia ja huonolaatuisia "merkkivaatteita", jotka eivät kestä edes normaalia käyttöä saati pesemistä.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Tervetuloa Moraalimummo-blogin pariin! Maailma on täynnä kauniiden ihmisten, treenattujen vartaloiden ja kiillotettujen kotien kuvia, ja voin luvata, että tässä blogissa niitä ei tulla näkemään! ;) Blogissani pohdin ja analysoin nykymaailman menoa, kulutustottumuksia, pinnallisuutta ja ilmiöitä Moraalimummon tyyliin. Olen kolmekymppinen vanha sielu, ja kirjoittaminen on intohimoni. Toivottavasti viihdyt tekstieni parissa.

Seuraa

Yhteydenotot: moraalimummo@gmail.com

Kategoriat