Kirjoitukset avainsanalla Cafe Regatta

Kahvitauon paikka! Tämä hauska kyltti löytyi Fagervikista.

Kesä on ihanaa aikaa ottaa auto alle ja harrastaa kotimaan matkailua! Suomi näyttää parastaan ja pienemmätkin kylät puhkeavat talvihorroksesta kukkaan. Hatunnosto kaikille rohkeille yrittäjille, jotka uskaltavat uskoa unelmiinsa ja lähteä toteuttamaan niitä! Näin on moni menestystarina saanut alkunsa :) Minusta on mukava tukea juuri tällaisia sielukkaita kahviloita ja nähtävyyksiä, joissa on jotain niin aitoa.

Tässä muutama vinkki omia suosikkikohteitani Suomen eteläiseltä ja läntiseltä puolelta.

 

Cafe Regatta, Helsinki

Ihana, tunnelmallinen pikku kahvila Helsingin Töölössä. Hyvä hinta-laatusuhde ja kauniit maisemat. Paljon humoristisia ja söpöjä yksityiskohtia, jotka nostavat hymyn huuleen. Kahvinjanoiset huom! Santsikupista ei tarvitse maksaa, vaan kahvila maksaa sinulle 5 senttiä toisesta kupillisesta.

http://caferegatta.fi/

 

Kalliolaakson linna, Salo

Kalliolaakson linna on Olavi ja Ann Mattssonin perheen koti ja elämäntyö. Linnan edustalla olevassa muurissa (kuva yllä) palvelee kesäisin (ti, ke ja to) tornikahvila, josta saa esimerkiksi lounasta ja leivonnaisia. Kahvilan yhteydessä toimii myös kirppis ja Annin tekemiä pellavavaatteita myyvä käsityöpuoti. Todella mielenkiintoinen ja uniikki paikka, jossa kelpaa kahvitella linnunlaulua kuunnellen. Linna tarjoaa myös ritarilliset puitteet esimerkiksi hääjuhlille ja kokouksille.

http://www.kalliolaaksonlinna.com/

 

Annen Taidekahvila, Karvia

Annen Taidekahvila on laulaja-taidemaalari Anne Mattilan perustama kesäkeidas Pohjois-Satakunnan Karviassa. Toiminta alkoi ensin kahvilasta ja Annen maalauksia esittelevästä taidegalleriasta, mutta nykyään tontilla on lisäksi jo pieni katettu tanssilava, taidetarvikkeiden ja sisustustuotteiden myymälä, kotieläimiä, taidepolku ja kappeli. Kahvilakin on siirtynyt kävijämäärien kasvaessa vanhasta mummonmökistä isompaan hirsirakennukseen. Idyllinen ja maalaisromantikkaa henkivä paikka, jossa luovuus kukkii. Jos tanssijalkaa vipattaa, lavalla on kesäisin muutamat tanssit ja konsertteja. Kahvilan tuotteet leipoo Annen Tarja-äiti, ja paikassa voi bongata myös Annen ja hänen laulajasiskojaan.

https://www.facebook.com/www.annentaidekahvila.fi/

 

Jari Mäki Oy, Ilmajoki

Monta vuotta ajelin kolmostietä Vaasan suuntaan ja ihmettelin, että mikä tämä isoin mainoskyltein varustettu, Amerikan malliin rakennettu, paikka oikein mahtaa olla. Viime kesänä viimein poikkesin, ja oli kyllä hauska yllätys! Koskenkorva West Ranch -kaupasta löytyy kaikkea mahdollista Amerikkaan liittyvää tavaraa ja vaatetta, ja paikan USA-autokorjaamossa voi myös korjauttaa jenkkiautonsa. Amerikka-fanin aarreaitta, oh yeah.

https://www.jarimaki.fi/

 

Linds Kök, Närpiö

Kiinnostaisiko lounas kasvihuoneessa? Närpiössä se on todella mahdollista. Trooppinen ravintola on täynnä erilaisia taimia ja hedelmäpuita (yhteensä 210 erilaista syötävää lajia), eli salaattipöydästä löytyy todellista lähiruokaa :D Lindin Keittiö on erikoistunut tomaattiin ja käyttää sitä ruoanlaitossa vuodessa 5100 kiloa! Tätä vehreämpää ravintolaa saa hakea. Kesälounaalle pääsee ilman pöytävarausta  25.6.–12.8. klo 11.00–15.00. Talvikautena ravintola on auki tilauksesta vähintään 15 henkilön ryhmille.

http://www.lindskok.fi/fi/

* * *

Tässä minun löytöni. Nyt kaipaisinkin teidän vinkkejä siitä, minne muualle Suomessa kannattaisi suunnata, jos etsii sielukasta pysähdyspaikkaa?

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Tervetuloa Moraalimummo-blogin pariin! Maailma on täynnä kauniiden ihmisten, treenattujen vartaloiden ja kiillotettujen kotien kuvia, ja voin luvata, että tässä blogissa niitä ei tulla näkemään! ;) Blogissani pohdin ja analysoin nykymaailman menoa, kulutustottumuksia, pinnallisuutta ja ilmiöitä Moraalimummon tyyliin. Olen kolmekymppinen vanha sielu, ja kirjoittaminen on intohimoni. Toivottavasti viihdyt tekstieni parissa.

Seuraa

Yhteydenotot: moraalimummo@gmail.com

Kategoriat