Omalla kohdallani ihonhoito tulee entistä ajankohtaisemmaksi aina syksyisin. Kesällä tulee auringon ja vilkkuvan säärenkin vuoksi rasvailtua koko kroppaa useammin, kuljettua enemmän ilman meikkiä sekä kesäisempi ilmasto tuntuu olevan armollisempia omalle iholleni. Syksyisin kylmä viima on oikea tehokuivattaja, ja tähän päälle vielä urheilun tuoma hikoilu, joka saattaa tapahtua joskus  suoraan pitkän päivän jälkeen meikitkin päällä. Erityisesti kasvojen iho tuntuukin olevan melkoisen koetuksella syksyisin.

Itselläni on onneksi aina ollut normaali ja melko ongelmaton iho. Ja geeneille kiitos siitä, sillä jokapäiväisen kasvojen aamu-ja iltapesun, ja silloin tällöin (liian harvoin) tapahtuvan rasvaamisen lisäksi, en juurikaan ”ehdi” panostamaan kasvojeni ihon hoitoon. Ei siis tietoakaan kotinaamioista, viikottaisista kuorinnoista, hemmotteluista jne. Tässä suhteessa tunnukin olevan tyypillinen urheilijanainen.. ja ehkä jopa hieman poikamainenkin. :D

Toisin sanoen, en edes yritä väittää, että olisin intohimoinen kasvojen hoitaja, mutta aina silloin tällöin saan itseäni niskasta kiinni ja päätän antaa tehohoidon myös kasvoillekin. Kasvojen iho ja sen kunto ei kiinnosta itseäni ainoastaan esteettisistä syistä, vaan tiedostan ,että kasvojen iho kertoo melkoisen paljon siitä mitä kehossa tapahtuu (esim. hormoonitoiminta, ruokavalio, stressi, muu terveys jne.).  Liian usein meinaan tuudittautua ihon  ongelmattomuuteen, mutta äskeisen näkökulman avulla  saankin helpommin motivoitua itseäni sen ihon huollattamiseen ja tarkkailuun. Vinkkinä siis tämä, jos siellä on sielukumppaneita hieman laiskan ihonhoidon suhteen.

Nyt kuitenkin itse asiaan! Jokin aika sitten sain itseäni niskasta kiinni ja raivasin kalenteristani aikaa kasvojen tehohoidolle. Kosmetologinenhoitola Brava suosittelikin kasvoilleni Silk Peelnimistä hoitoa. Kyseinen hoito sopii monenlaiselle iholle ja omassa tapauksessani hoidolla lähdettiin korjaamaan pintakuivuutta ja puhdistamaan ihohuokosten tukkoisuutta yleisesti.

Myös kynteni ovat Bravan Hennan käsialaa! :)

Hoito on niin sanottu kosteakuorinta, jossa timanttikuorinnalla poistetaan ensimmäinen kuiva ihokerros ja samalla iho kosteutetaan hoitotiivisteellä, joka valitaan oman ihotyypin mukaan. Kuorinnassa käytetään kuorimiseen alipainekonetta, joka auttaa myös kasvojen lymfakierrossa (siis hei hei turvonnut nassu!). Kyseessä on siis kasvohoito, joka kuorii, puhdistaa ja tyhjentää ihohuokoset sekä imeyttää tehohoidon syvempiin ihokerroksiin.

Samalla hoidossa köllötellessäni sain myös taas kartoitusta siitä, missä sen ihon suhteen mennään ja nimenomaan mitkä asiat näkyvät kasvoiltani. Pintakuivuus, joka johtuu nimenomaan laiskasta ihon kuorinnasta, kosteutuksesta, suihkuttelun ja urheilun yhdistelmästä. Tämän lisäksi urheilu näkyy kasvoillani myös siinä,että hyvästä kasvojen aineenvaihdunnasta huolimatta, on osa ihohuokosista tukossa ja leukani alueella puolestaan on aistittava hormonaalinen toimintani.

En tiedä tiesittekö te, että ihon pintakuivuus aiheuttaa tietynlaisia juonteen näköisiä ”viiruja” kasvoihin, jotka eivät ole varsinaisia ryppyjä, mutta saavat samanlaisen efektin aikaiseksi. Näin ollen pintakuivan ihon hoito ja hyvin kosteutettu iho, todella toimivat jonkin näköisenä anti ageing -menetelmänä. Vaikka siis en (vielä) ikäkriisistä  tai rypyistä kärsikään, oli tämä melkoisen mielenkiintoinen fakta… korvan taakse siis.

Vaikka ihossani ei siis mitään suurempaa tai akuutimpaa ongelmaa olekaan, niin melko paljon asioita on silti iholtani aistittavissa. Ja kyllähän se hyvin hengittävä ja kosteutettu iho on melkoisen miellyttävän tuntuinen, turha sitä on kieltää. Iho oli nimittäin hoidon jälkeen pehmeä kuin vauvan pylly… ja hieman jopa hävettää myöntää, että en todella edes tiedä milloin se olisi niin pehmoinen viimeksi ollut.

Yritänkin nyt tämän syksyn aikana hieman terästäytyä ja sainkin Bravasta mukaani kunnon ihon kuorinta-aineen, jolla saisin nyt itsekin kotihoitona sen kuivan ihosolukon pois. Skin candy kuorinta-aine ei ollut minulle entuudestaan tuttu,  joten erittäin mielenkiinnolla lähdinkin tätä kokeilemaan. Ensi huomio oli, että tämä oli täysin hajuton, jonka lisäksi tämä sopi kasvoille että koko vartalolle. Tulee siis varmasti monipuolisempaan käyttöön, eikä nyt ehkä jäisi niin helposti kylppärin hyllylle turhan panttina nököttämään.

Viimeistään nyt siis on myönnettävä, että pelkkä kasvojen aamu- ja iltapesu eivät yksinään paljon urheilevalle todella riitä. Omalla ahkeruudella kotihoidossa on mahdollista vaikuttaa kasvojen iholle tulevaan rasitukseen ja ehkäistä iho-ongelmia, sekä kaikkien nilkkaan jossain vaiheessa kolahtavaa ikääntymistäkin. Eikä siinä ihon koti- tai kauneushoitolahoidossa todella  niin pitkään kuitenkaan mene, ettenkö itsekin tätä ehtisi tekemään huolellisemmin ja useammin. Loistavia ihonhoito vinkkejä otetaan myös teiltä vastaan ja voin erittäin lämpimästi suositella kyseistä Silk Peel hoitoa. Huomaan ihossani merkittävän eron.:)

Syksyn aikana olisi tarkoitus saada teille lukijoillekin pientä tarjousta aikaiseksi tämänkaltaisen hyvinvoinnin tiimoilta, joten mikäli tämä on tarpeen, pysykää kuulolla! 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Olen 25-vuotias urheilijaneitonen ja kasvatustieteiden maisteri. Olen yhdistelmä intohimoista elämäntapa- ja kilpaurheilijaa. Tervetuloa seuraamaan blogiani, jossa urheillaan ja panostetaan hyvinvointiin tunteella.
Kilpaurheilussa päälajini on fitnessurheilu.

Seuraa minua myös muualla somessa:

INSTAGRAM: @mimosaisomaki

SNAPCHAT: mimosa.i

KOTISIVUT: www.mimosa.isomaki.us 

MUN TREENARI: Mental Power - päiväkirja

Sport Girl 2016

Teemat