Kun katsot hulvatonta komediaa, hymy nousee väkisin huulille. Sama juttu tapahtuu jälleen, kun kuulet ystävän kertovat hauskan jutun. Joskus taas asioita voi olla vaikeaa pukea sanoiksi, mutta aito spontaani hymy, mikä kasvoilla välkkyy sisäisestä ilosta, kertoo enemmän kuin tuhat sanaa. Miltä siis mahtaisikaan tuntua, mikäli et pystyisikään hymyilemään? Itse voisin kuvitella, että tämä tuntuisi melkoisen kamalalta….

Kaunis hymy on toki yksi halutuimmista ja viehättävimmistä ulkonäön piirteistä, mutta sisältää myös paljon terveyteen ja hyvinvointiin liittyviä syvempiä asioita. Uskallus ja kyky hymyillä vaikuttaa positiivisesti elämänlaatuusi, itsetuntoosi, kokonaisvaltaisesti terveyteesi sekä myös siihen, miten muut näkevät sinut.

Jokainen meistä varmasti tiedostaa hymyn tehon ja miten uskomattoman voimakas vaikutus sillä voikaan olla. TED:issä  Ron Gutman kertoikin hymyn tieteellisistä vaikutuksista .  Alla muutama hänen esille tuomistaan asioista:

1.Lieventää stressiä. Hymyilyllä on mahdollisuus vähentää stressiä, laskea verenpainetta ja vapauttaa niitä ihania mielihyvähormoneja. Yhden hymyn vaikutus mielialan parantajana onkin älyttömän suuri, jopa niinkin suuri, että se vastaa 2000 suklaapatukan vastetta aivoissasi. MELKOISTA!

2.Yritä hymyillä myös ikävinä hetkinä. Hymyily vaikuttaa aivoissamme vahvasti. Sen positiivisiin vaikutuksiin voit päästä käsiksi jo pelkästään aktivoimalla kasvojesi hymyilyyn osallistuvat lihakset. Hankalinakin hetkinä hymyily voi helpottaa ja jopa tuoda pikkuhiljaa spontaanin aidon hymyn esiin.

3.Ennustaa elämääsi? Tutkimusten mukaan kuvissa hymyily on ennakoinut hyvinvointia, onnellisuutta ja pitkää ikää. Kurkkaa läpi vanhat kuvasi ja katso tulevaisuuden ennustuksesi.  Mikäli omista arkistoista ei vielä hymykuvia löydy, ei hätää, sillä uskon, että meidän on mahdollista vaikuttaa tahtomiimme asioihin ja vanhempanakin opetella hymyilyä.

4.Se on ihmislajille luontevaa . Ihmiset ovat luonnostaan hymyilevä laji. Hymyily aloitetaan jo äidin kohdussa ja jatkuu aina kohdun ulkopuolellekin, joskus jopa nukkuessammekin. Lapset saattavat hymyillä 400 kertaa päivässä, kun taas aikuisilla luku voi olla pahimmillaan vain 5….

5. Tartuta hyvä olo myös muille. Tiedäthän tunteen, että on vaikeaa olla hymyilemättä takaisin, jos kohtaamme aidon spontaanin hymyn. Hymyn luonteeseen kuuluu, että se tarttuu ympärillä oleviin ihmisiin. Ihmislajille ominaisesta hymyilystä kertoo mielestäni hyvin se, että meidän on jopa vaikea hallita kasvojemme lihaksia niin, ettemme hymyilisi, jos meille hymyillään.

Yhdenkin hymyn mitta voikin siis olla suunnattoman arvokas……

Oma hymyni on minulle äärettömän tärkeä, sillä voisin jopa kuvailla rakastavani hymyilyä. Aito hymyily kertoo mielestäni omasta hyvästä olosta, siitä miten itsensä kantaa, suun terveydestä ja vastaanottavaisesta asenteesta kanssaihmisiä kohtaan. Hymy on minulle arjen ilon lisäksi, myös tärkeä väline töissä ja harrastuksissa. Yritänkin tietyllä tavalla vaalia sitä, en olemalla hymyilemättä ;) , vaan hoitamalla hampaani ja suun terveyteeni liittyvät asiat kunnolla. Suun terveydellä on nimittäin aikamoinen yhteys intoon hymyillä sekä myös yleiseen terveyteen.

Viimeksi hoidinkin hampaani GLOSS:illa, jossa minulle tehtiin hampaiden tehopuhdistus. Toisin sanoen tarkistettiin suun ja hampaiden terveydentilanne, hammaskiven poisto, tehtiin soodapuhdistus, fluorattiin ja poistettiin hammaskiilteessä olleet värjäymät kunnolla lasertekniikalla. Voin kaikella ilolla suositella GLOSSIN hoitoja, sillä nimensä mukaisesti oli kyllä jynssätty, tarkoin puhdistettu ja kirkas olo! Omaan hitusen verran herkän suun, joten jo tämänkin vuoksi voin suositella hoitoa myös niille, jotka omaavat herkän purukaluston. Hoito oli erittäin hellavarainen, tehokkuudestaan huolimatta.

Koska koko elimistömme terveys on yhteydessä suumme terveyteen, olikin todella hyvä ottaa GLOSS:in suuhygienisti Arjalta vinkkejä kotihoitoon….. nimimerkillä, olen langannut hampaani tähän mennessä väärin! Vaikka suuhygienistit tekevät hyvän tehotyön muutaman kerran vuodessa, suurin vastuu on kuitenkin meillä itsellämme kotihoidon muodossa. Nyt on siis ehkäiseväkin hoito kunnossa ja oikeat tekniikat.

Hampaiden ja suun kunto merkittävästi vaikuttavat haluun hymyillä, joten jo tässä on porkkana itselleni siihen, että hammasharja heiluu kahdesti päivässä, lankaan hampaitani iltaisin ennen harjausta sekä käyn säännöllisesti puhdistuksissa. Itse kuulun niihin, jotka käyvät säännöllisesti myös hampaiden tarkastuksissa ja ehkäpä osittain tämän vuoksi suussani ei elämäni aikana ole ollut yhtään reikää. Ja kun suun ja hampaiden terveys ovat kunnossa vaikuttavat ne väistämättä siis siihen, että hymy on herkässä, eikä ihme.

Pidemmittä puheitta,  anna itsellesi ja muille ihmisille hyvä olo terveen ja spontaanin hymysi kautta!  :)

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Olen 25-vuotias urheilijaneitonen ja kasvatustieteiden maisteri. Olen yhdistelmä intohimoista elämäntapa- ja kilpaurheilijaa. Tervetuloa seuraamaan blogiani, jossa urheillaan ja panostetaan hyvinvointiin tunteella.
Kilpaurheilussa päälajini on fitnessurheilu.

Seuraa minua myös muualla somessa:

INSTAGRAM: @mimosaisomaki

SNAPCHAT: mimosa.i

KOTISIVUT: www.mimosa.isomaki.us 

MUN TREENARI: Mental Power - päiväkirja

Sport Girl 2016

Teemat