Hemmottelu ja vapaa-aika ovat  omalta osaltani jääneet  tämän syksyn aikana kortille,  mutta vielä ennen vuoden päättymistä päätin raivata vielä sitä pientä hemmottelu aikaa itselleni…. ja itseasiassa myös hiuksilleni! Nimittäin perinteisen hieronnan tai manikyyrin sijaan päädyinkin yllättämään itseni hiusten ja hiuspohjan haudehoidolla Bravassa. Hemmottelun lisäksi tällä on siis myös todellisia hyötyjä päänahkaa ja hiuksia ajatellen, kaksi kärpästä yhdellä iskulla siis.

Kyseinen hoito oli itselleni täysin uusi, jonka vuoksi ajattelin avata tätä hieman teillekin vaihe vaiheelta:

1.vaihe oli hiuspohjan eli päänahan kuivaharjaus, joka poisti siis tuotejämiä hiuksistani valmistaen itse hoitoon
2.vaiheessa oli hiusten syväpuhdistavapesu
3.vaiheessa mukaan astui itse haudehoito: Päänahkaan laitettava  Vital cure  kuori hiuspohjaani ja poisti kuollutta ihosolukkoa. Vital cure sopi kaikille hiustyypeille, mutta erityisesti ohuista hiuksista tai hiusten lähdöstä kärsiville Vital cure toimii kunnon täsmätehona.  Oil cure puolestaan laitettiin hiuksiini. Tämä palautti hiuksen luonnollisen kosteustasapainon ja rakennepaikkasi hiuksia antaen niihin lisää taas kiiltoa ja eloa. Näiden anettiin vaikuttaa lämmössä 10minuutin ajan.
4.vaihe taisi olla, oma lempivaiheeni. Nimittäin 20minuutin päähieronta, eihän siitä voi olla muuta kuin nauttimatta! Arjen todellista luksusta.
5. Lopuksi kaiken jälkeen oli hiustenpesu ja viimeistely

Oma hiuskuontaloni on suomalaisesta hiuksesta poikkeavampaa karheampi ja paksumpi, mutta kaipaa silti yhtälailla ajoittain elvyttelyä. Monen naisen (miehiä unohtamatta!) hiukset varioituvat monesti värjäämisestä, kuumasta föönistä ja raudoista, kesällä auringosta, paljosta harjaamisesta ja jatkuvasta kiinnipitämisestä. Omalla kohdallani noista tunnistan suurimmiksi kuluttaviksi tekijöiksi jatkuvan hiusten kiinnipitämisen sekä föönäämisen eli  hiusten kuivattamisen kovilla tehoilla. Tilannetta ei myöskään helpota se, että pitkän tukan omaavana, en todella käsittele hiuksiani hellimmällä mahdollisella tavalla. Myös urheilu tekee osansa hiuspohjaan hikoilun myötä ja kuivashampoo onkin paras ystäväni. Päänahkakin saa siis oman osansa rasituksesta.

Itse lähdinkin edellä mainittujen syiden vuoksi hoidolla hakemaan elvytetympää ja kiiltävämpää hiusta, vilkkaampaa verenkiertoa päänahkaan (auttaa päänsärkyihin, joista perinnöllisesti kärsin) ja myöskin todellista syväpuhdistusta hiuspohjaan….tietysti sitä rentoutumista unohtamatta! Jotta ylipäätään hiukset ja hiuspohja saisivat kotonakin parhaan mahdollisen hoidon, tulisi valita shampoo hiuspohjan mukaan ja hoitoaine hiusten mukaan. Tällä niksillä siis kotikeinoinkin pääsee hieman pidemmälle.

Näin joulun alla  koen, että tämä hyvä joululahjavinkki kaverille, itselleen tai vaikkapa sille toiselle puoliskolle! Sukupuoleen katsomatta luulen, että kaikki nimittäin nauttivat aivan yhtälailla pienestä päähieronnasta ja hyvinvoivista hiuksista. Oma hoitoni tehtiin Jennillä Bravassa , jossa nyt kyseinen hoito on alennettuna. Siis kipkapin varailemaan, mikäli joululahjat on hankkimatta! Itse nimittäin täytyy myöntää, että joululahja hankinnat ovat vielä melkoisen kesken ja jokainen vinkkin on aina tarpeen! ;)

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Olen 25-vuotias urheilijaneitonen ja kasvatustieteiden maisteri. Olen yhdistelmä intohimoista elämäntapa- ja kilpaurheilijaa. Tervetuloa seuraamaan blogiani, jossa urheillaan ja panostetaan hyvinvointiin tunteella.
Kilpaurheilussa päälajini on fitnessurheilu.

Seuraa minua myös muualla somessa:

INSTAGRAM: @mimosaisomaki

SNAPCHAT: mimosa.i

KOTISIVUT: www.mimosa.isomaki.us 

MUN TREENARI: Mental Power - päiväkirja

Sport Girl 2016

Teemat