Millaista on olla henkisesti täysin yhtä jonkun toisen kanssa?

Empä ikinä uskonut voivani kirjoitella aiheesta, koska maailma ennen Justiinaa... Oli, sanalla sanoen yksinäistä.

Kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa. Se on yksinkertaisesti sitä, että ns. tunnetartunnat kävelevät käsi kädessä. Kun toinen on iloinen, minäkin olen iloinen. Kun toinen on huolissaan, minäkin olen huolissani... Eikä tähän vaikuta ollenkaan se, olemmeko samassa tilassa vai onko välillämme 1000 merimailia.

Olen varma, että jonain päivänä myös tieteellinen selitys tällaiselle löytyy... Viitteitähän jo on kvanttifysiikan puolella, missä hiukkasten on havaittu olevan yhteydessä pitkienkin matkojen päästä. Kyseinen tieteen ala kiinnostaa minua, sillä sieltä löydetyt "lainalaisuudet" ovat täysin jäykän ja itsevarman egomme päättelykyvyn ylittäviä... Aikoinaanhan uskoimme, että maapallo on litteä. Nykyään siis takuulla uskomme moniin ns. faktoihin jotka 100 vuoden päästä ovat suorastaan naurettavaa potaskaa.

Minusta on hienoa kokea tätä maagista yhteyttä vaimoni kanssa. Olen osa mystistä universumia jossa vallitsee toistaiseksi suurelta osin selittämätön harmonia. Kaikella on paikkansa ja tarkoituksensa. Me emme vain vielä (tai ehkä koskaan?) tule ymmärtämään sitä kaikkea. Egolla ajatus / tunnekimppuna on tarve "tietää", koska lopulta tämä "tieto" on egolle turvaa. Tämän turvan tarpeen varjolla, uskomme milloin mihinkin potaskaan... Siksi, että se on näennäisen turvallista. Ei suinkaan siksi, että se olisi totta. Egolle kun ei ole vaihtoehto olla kysymysmerkkinä, mistään.

Mä koen moisen todella vangitsevana. Miksi olla mieltä juuri mistään? Koska kuitenkin olet väärässä.

Buddhalaisuudessa on tästä sanontakin:

"Avaa suusi ja olet väärässä"

Se viittaa juuri egomme jäykkyyteen ja todelliseen tietämättömyyteen.

Elämä egon takana on kuitenkin viisas. Minä esimerkiksi tunnen, että olen vaimoni kanssa yhdessä, vaikkemme fyysisesti sitä olisikaan. Ego minussa tietysti luokittelee tämän tyyppisen tunteen potaskaksi, koska se luokittelee maailmaa sille kerrottujen & itse koettujen "faktojen" perusteella. Kirjoitan "faktat" lainausmerkein tarkoituksella, koska ego ei koskaan koe faktoja vaan ainoastaan omia tulkintojaan. Minulle ei totta tosiaan koulussa ole kerrottu, että tällainen voisi olla mahdollista. Enkä ole kokenut tällaista aiemmin. Silti tunnen... järkähtämättömästi. Jokin minussa vain yksinkertaisesti tietää paremmin. 

Nautin täysin rinnoin siitä, että olen elävänä olentona egoni luomien rajojen tavoittamattomissa. Justiinan kanssa mä tunnen tämän todella voimakkaasti. En tiedä miten tämän selittäisi, mut vaimoni kanssa mä elän tuossa vielä ihmiselle niin mystisessä kvanttimaailmassa / todellisuudessa. Tietysti elän, koska olen elossa... Mutta myös jollain tapaa myös tiedostan sen. Huimaa!

Slide show'ssa olevan Justiinan kuvan fiilikset tunsin aikanani Norjanmerellä, ihan kuin vaimoni olisi ollut vierelläni. Egoni ei moista usko koskaan. Mut mä en voi välttyä tuntemasta mitä tunnen. Sitä ei edes egoni voi minulta pois viedä.

Ja siksi, vaimoni todella on mulle "Queen of F*cking Everything".

Mun maailmani on yhtä Justiinan kanssa. En ole koskaan yksin!

-Welmeri-

Merikapteenin vaimo

Instagram @merikapteeninvaimo

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Merikapteenin vaimo on rakkauden täyteinen ja elämänmakuinen blogi,

jossa kerrotaan kuvin ja sanoin aframax raakaöljy tankkerin kapteenin ja hänen vaimonsa

rakkaudesta & elämästä maalla ja merellä.

merikapteeninvaimo@luukku.com

Merikapteenin vaimo

Teemat

Blogiarkisto

2017

Instagram