Olen hyvin vahva rehellisyyden ja avoimuuden kannattaja. Ahdistun heti ajatuksestakin, että joutuisin valehtelemaan. Mielestäni elämä on paljon helpompaa ja miellyttävämpää, kun toimii aina omien arvojen mukaisesti ja siten, että tekee vain sellaista, joka kestää päivänvalon. Selän takana vehtaaminen, epälojaalisuus, salailu tai valehteleminen eivät kuulu arvoihini. 

Samasta syystä arvostan suoraa puhetta ja suoraselkäisyyttä. En julmaa käytöstä, omahyväistä tuomitsemista, mielipiteiden ilmaisemista silloin kun niitä ei ole pyydetty tai muiden arvostelemista. Suoralla puheella tarkoitan sitä, että sanoitetaan omat tunteet, mielellään tietysti toista kunnioittaen. Suoraselkäisyydellä tarkoitan sitä, että toimitaan omien arvojen mukaisesti, ei salailla tai valehdella eikä ainakaan puhuta selän takana. Jos puhuu selän takana, niin silloin pitää pystyä sanomaan samat asiat myös kasvotusten. Ja jos jotain kysytään suoraan, niin ainakaan siinä vaiheessa ei sitten valehtele.

On niin helppo olettaa, että toinen tietää omat ajatukset ja tunteet. Tai että kyllä sen pitäisi tietää. Asia ratkeaisi yksinkertaisesti sillä, että sanoittaa ne omat tunteet, ajatukset ja toiveet! Jos siltikään toinen ei sitten niitä sinun arvojasi kunnioita, niin siinä vaiheessa voi sitten protestoida tai tehdä omat päätöksensä kyseisen ihmissuhteen jatkon osalta.

Mutta niin yksinkertaista kuin tunteiden ja toiveiden sanoittaminen kuulostaakin, ei se kyllä käytännössä sitä ole. Itse olen kantapään kautta ja liian monta kertaa päätäni seinään lyöden vasta alkanut pikku hiljaa tämän sisäistää. 

Tunteiden sanoittaminen tekee aina itsestään haavoittuvan tai se tuntuu nololta tai hölmöltä. Sen, että sanoo ääneen mitä haluaa ei siis ole helppoa.

Kuinka usein itse huomaat ajattelevasi, että kyllä sen pitäisi tietää mitä ajattelen. Kenties mainitsit asiasta ohimennen parikymmentä vuotta sitten. Ja nyt oletat, että ajatustesi ja halusi pitäisi olla puolisolle tai ystävällesi kristallin kirkkaita. Vai koetko, että samojen asioiden toistaminen kenties uudestaan ja uudestaan loukkaa sinua ja tuntuu, ettei toinen toiveidesi vastaisesti toimien kunnioita arvojasi tai toiveitasi?

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Tässä blogissa asianajajana työskentelevä Sanna kirjoittaa parisuhteesta ja perheestä. Hän antaa neuvoja ja vinkkejä, joiden avulla jokainen suomalainen nainen voi pitää paremmin puoliaan arjessa ja elämän taitekohdissa.

Yrityksen kotisivut

Asianajotoimisto Svahn Oy

Hae blogista

Blogiarkisto

2018

Instagram