Olin itse nuorempana täysi heittäytyjä. Toimin aina vahvasti intuition pohjalta ratkaisujani tehdessä. Tein valtavan suuria päätöksiä elämässäni hetken "mielijohteesta". Intuitioni toimi aina tässä vahvasti pohjana. Jos vaihtoehto tuntui hyvältä ja oikealta, oli helppo tehdä ratkaisu. Vaikka se olisi ollut taloudellisesti ja muutenkin mahdollisesti hyvinkin riskialtista. En punninnut ja miettinyt eri vaihtoehtoja, joilla suunnitelmani saattaisi mennä mönkään. Ei ollut Plan B:tä.

Tämän heittäytymisen ja intuitioon luottamisen ansiosta elämässäni tapahtuikin valtavasti positiivista ja kehitys oli koko ajan suurin harppauksin eteenpäin. Sitten jossain vaiheessa sain perheen ja vastuu muista tuli esteeksi spontaanille toiminnalle. Oli yhtä jos toista syytä, miksi en voinut toteuttaa haaveitani, asettaa tavoitteita tai tehdä sitä, mikä sydämessä teki hyvää.

Näin oli, kunnes jossain vaiheessa ihmettelin miksi olin jatkuvasti onneton ja tyytymätön. Sieluni itki ja itsetuntoni kärsi. Tuntui, että junnaan elämässä paikallaan enkä edennyt mihinkään suuntaan. Ei ollut enää haaveita ja tavoitteita, joita tavoittelin. Mietin ja pelkäsin milloin mitäkin, enkä uskaltanut heittäytyä rohkeasti. Ymmärsin, että elin pelkojeni lamaannuttamana. Tärkeämpää oli välttää konfliktia ja tekemistä, josta minua saatettaisiin arvostella itsekkääksi. Piti vain miellyttää kaikkia. 

Vuosia toimin näin ja hyvin ristiriitaisesti pelkoihini nähden pyrin voimakkaasti protestoiden tekemään asioita, joihin minulla mielestäni oli oikeus, kunnes ymmärsin toimintatapani ja ajatusmallini olevan täysin väärä ja niin itselleni kuin perheelleni vahingollinen. 

Kääntämällä ajatusmallini enemmän itseni ja intuitioni kuuntelemiseen, löysin taas itseni. En ole enää, enkä voi olla, niin spontaani kuin aikaisemmin. Mutta spontaanisuus ilmenee edelleen, elämäntilanteeseeni mukautuneena, siten, että päätökset teen nopeasti ja intuitiotani kuunnellen, mutta askeleet päätösten, haaveiden ja tavoitteiden toteuttamiseen suunnittelen tarkasti. 

Oletko sinä spontaani heittäytyjä, varovainen suunnittelija vai sekoitus molempia?

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Tässä blogissa asianajajana työskentelevä Sanna kirjoittaa parisuhteesta ja perheestä. Hän antaa neuvoja ja vinkkejä, joiden avulla jokainen suomalainen nainen voi pitää paremmin puoliaan arjessa ja elämän taitekohdissa.

Yrityksen kotisivut

Asianajotoimisto Svahn Oy

Hae blogista

Blogiarkisto

2018

Instagram