Kirjoitukset avainsanalla avoimuus

Olen kesän aikana kuullut jo niin monta kertaa joko suoraan tai epäsuoraan, kuinka elämässäni olevat ihmiset tuntevat mielestään minut. Ja aina hämmästelen, kuinka väärässä nämä ihmiset ovatkaan.

Tämä on saanut myös miettimään, millaista kuvaa itsestäni olen antanut. Ilmeisesti ulosantini / kehonkieleni / muu asia itsessäni viestii jotain täysin muuta, mitä sisälläni ajattelen ja tunnen. Joskus vuosia sitten muistan, kuinka eräs etäinen tuttu varoitti puolisoani seurusteluvaiheessamme siitä, että olen kova ja kylmä! Siis mitä!! Minäkö?! Minähän olen ehkä tämän planeetan herkin ja tunteellisin ihminen! Mutta siinä se ongelma ehkä usein piileekin. Suojellaksemme itseämme saatamme tietoisesti tai, kuten omassa tapauksessani, tiedostamattamme käyttäytyä toisin kuin mitä todellisuudessa tunnemme ja ajattelemme.

Näiden blogikirjoitusteni myötä, tai niiden luoman kenties turvan myötä, olen huomannut nyt kerta toisensa jälkeen ystävieni avautuvan minulle asioista, joista minulla ei ollut aavistustakaan. Olen päässyt tutustumaan ystäviini aivan toisella tasolla. Olen kuullut ystäviltäni aroista, henkilökohtaisista asioista ja tapahtumista. Asioista, joita on kenties piiloteltu ja salailtu. Tunteista ja omasta suhtautumisesta eri asioihin, ihmisiin ja tapahtumiin.

Blogikirjoitukseni ja niissä oma avautumiseni, avoimuuteni ja haavoittuvuuteni ovat selvästi avanneet jonkun padon sellaisista asioista, joista ei ole haluttu tai uskallettu aikaisemmin puhua. Tai ehkä niistä ei ole juuri minulle uskallettu tai haluttu avautua.

Olen välillä miettinyt tätä avoimuuttani ja sitä, olenko liian avoin kirjoituksissani. Enhän pysty kontrolloimaan sitä, ketkä kirjoituksiani lukevat. Jos sanallisesti kertoisin asioistani, tietäisin ja päättäisin kenelle kerron ja mitä kerron. Näin avoimella foorumilla se ei ole mahdollista. 

Olen kuitenkin päättänyt olla tätä sen enempää miettimättä ja analysoimatta. Tämä tuntuu itselleni äärimmäisen hyvältä ja oikealta tyyliltä. Ja selvästi jo näillä muutamilla kirjoituksilla on ollut valtavan positiivinen vaikutus omiin ystävyyssuhteisiini.

Toivottavasti tämä myös auttaa sinua lukijanani rohkeammin avautumaan asioistasi. Avoimuus lähentää ja tuo oikeat ihmiset luokse. Itsensä suojeleminen taas vetää todellisuudessa enemmän epäluottamusta ja negatiivisuutta puoleensa. Itselle on ainakin paljon helpompi olla haavoittuva kuin pelätä tulevansa haavoitetuksi. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Tässä blogissa asianajajana työskentelevä Sanna kirjoittaa parisuhteesta ja perheestä. Hän antaa neuvoja ja vinkkejä, joiden avulla jokainen suomalainen nainen voi pitää paremmin puoliaan arjessa ja elämän taitekohdissa.

Yrityksen kotisivut

Asianajotoimisto Svahn Oy

Blogiarkisto

2018