Kirjoitukset avainsanalla kokemuksia

Sain viime viikolla kokeiltavaksi Sannan Ruokakassin lasten suosikkikassi-version. Olin harkinnut kokeilua jo muutaman kuukauden, mutten koskaan ehkä nähnyt palvelua meidän perheelle tarpeelliseksi. Ehkä enemmänkin pelotti, etteivät tytöt pitäisi ruoista ja rahaa menisi siten vain "kankkulan kaivosta" alas.

Kommunikointi

Edellisellä viikolla tuli sähköposti, jossa ilmoitettiin toimituspäivä ja suht pitkä aikahaarukka toimitukselle. Samassa sähköpostissa ilmoitettiin myös mitä on ruokalistalla ja mitä tarvikkeista tulisi olla kotona valmiina.

Tarkempi toimitusaika tuli tunnin haarukalla seuraavana päivänä tekstiviestinä. Vähän jännitti miten käy, sillä tokihan minulle sitten sattui pitkä työpuhelu siihen samaan aikaan. Mutta kun toimitus sitten tuli, luovutettiin kassit nuoremmalle tytölleni, joka oli tästä "vastuusta" innoissaan. Jäin kuitenkin miettimään, että miten olisi käynyt, jos en olisi ollut kotona. Käsittääkseni kassit olisi jätetty ovelle. Mutta mitäs jos joku ohikulkija olisi sitten tarttunut tilaisuuteen ja noutanut toisen kotiovelta valmiit ruokakassit itselleen... 

Noh, en tätä vaivautunut selvittämään, kun kaikki meni nyt moitteettomasti.

Tarvikkeet

Kaikki tarvittavat ruoka-aineet (esim. juustoraastepussi) tulivat juuri menyn mukaisissa pakkauksissa, eli ei tarvinnut pussista mittailla oikeita määriä. Ja jos ainekset olivat isommissa purkeissa tai niitä muuten tarvittiin yksittäiseen ruokaan vain osa (esim. puolikas kurkku), oli tämäkin huomioitu siten, että loppu tuli käytettäväksi seuraavaan ruokaan! Eli ruokahävikki oli huomioitu hienosti. Tämä tuppaa meillä aina olemaan ongelma, kun loput avatusta purkista jää käyttämättä.

Ruokalista

Ruokalista oli seuraavanlainen:

Kalahampurilaiset kurkkukastikkeella
Paprikakeittoa ja naanleipää
Texas kalkkunavartaat ja lohkoperunaa

Täytyy sanoa, että vähän kyllä jännitti. Kalahampurilaiset eivät ihan heti kuulostaneet herättäneet itsessäni kovaa innostusta. Olen itse ilmeisesti niin juurtunut tavoilleni ja laitan aina samantyylistä ruokaa lapsille. Olen ikään kuin jo toivoni menettänyt kulinarismisista kokeiluista, kun neidit ovat niin mahdottoman nirsoja. Omaa syytä, tiedän. Veljeni lapset (3 kpl) ovat nimittäin mitä uskaliaimpia ruokailijoita ja jopa sellaiset ruoat kelpaavat ja suostutaan innolla kokeilemaan, joita en en edes itse ihan heti suostuisi maistamaan. Ja minä en ole nirso. Eli kyse on kyllä ihan kasvatuksesta.

Kalahampurilaiset olivat kuitenkin aivan uskomattoman hyviä. Tytöt eivät edes tajunneet syövänsä kalahampurilaisia! Enkä viitsinut asiaa korjata kun niin hyvin kelpasi ja kehuttiin äidin kokkailuja. Jep jep. Minähän sen menun suunnittelin. Heh.

Ja kanavartaat sitten... nam... Olisin ihan itsekseni voinut syödä koko setin, jos vain vatsaan olisi mahtunut. Mutta esikoinen oli kyllä vielä enemmän haltioissan. Ylisti joka suupalan jälkeen, että tämä on niin hyvää. Löytyi kuulemma uusi suosikkiruoka.

Paprikakeitto ei sitten ottanutkaan kenelläkään meistä oikein tuulta purjeisiin. Jäi koko keitto äidin syötäväksi. Liekö suolaa ollut liian vai mikä vialla. Mutta kun ei niin ei.

Helppous

Viikko oli itselläni kiireinen, joten jo ajatus siitä, että valmiiksi suunniteltu ruokalista tarvikkeineen tuodaan suoraan kotiovelle tuntui luksukselta ja suurelta helpotukselta. Yksi asia vähemmän mietittävää. Tai itse asiassa kaksi: ruoan suunnittelu ja kaupassakäynti. Kun sitten vielä ruoanlaittokin oli nopeata ja helppoa, niin täytyy sanoa, että olin myyty. Tapanani on aina viljellä superlatiivejä, kun innostun jostakin. Ja nyt kyllä innostuin. Ja superlatiiveljä vilisi!

Ruoanlaitto oli todella helppoa, kun tarvitsi vain seurata hyvin selkeitä vaiheita. Ei tarvinnut miettiä muistinko ostaa kaikki tarvikkeet. Liian monta kertaa on nimittäin käynyt niin, että jostain syystä joku kauppalistalla olleista aineksista on unohtunut ostaa ja sitten ruoanlaittovaiheessa se on tietysti joku tärkeä aines. Nyt ei ainakaan ollut sitä pelkoa. Eikä tarvinnut viettää aikaa ruokakirjojen parissa miettien ja murehtien, että mitäköhän neidit suostuisivat syömään. Kaikki oli valmiiksi mietitty, suunniteltu ja tarvikkeet hankittu

Annokset olivat muutenkin niin nopeita, että piti oikein pariin kertaan varmistaa mukana tulleesta reseptivihkosesta, että siinäkö se muka oli. Eipä voisi helpommaksi enää mennä ruoanlaitto.

Seuraavalla viikolla olikin sitten vuorossa perhekassin kokeilu. Saapas nähdä miten nyt menee! Hyvin alkoi kuitenkin ensimmäinen kokeiluviikko!

Jos sinäkin haluat kokeilla Sannan ruokakassia, voit käyttää alennuskoodin MEIDANLAILLA10 ensimmäisen tilauksesi yhteydessä. Koodilla saat 10 euron alennuksen normaalin ensitilaus-alennuksen lisäksi! Koodi on voimassa 15.7.2018 saakka. Voit lukea lisää eri vaihtoehdoista ja tehdä tilauksen täältä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Tässä blogissa asianajajana työskentelevä Sanna kirjoittaa parisuhteesta ja perheestä. Hän antaa neuvoja ja vinkkejä, joiden avulla jokainen suomalainen nainen voi pitää paremmin puoliaan arjessa ja elämän taitekohdissa.

Yrityksen kotisivut

Asianajotoimisto Svahn Oy

Blogiarkisto

2018