Oletko joskus luopunut unelmistasi ja tavoitteistasi vain sen vuoksi, että ne ovat tuntuneet mahdottomilta saavuttaa? Olet kenties nähnyt vain tämän hetkisen tilanteesi ja toivotun lopputuloksen välisen mahdottoman etäisyyden ja luopunut joko jo ennen kuin olet kunnolla ehtinyt haaveilla tavoitteen saavuttamisesta tai luovuttanut ensi askeleilla. 

Tosiasia kuitenkin on, että on ikävä katsoa vuoren alapäässä ylös kohti huippua, jolloin mikä tahansa tavoite voi vaikuttaa ylitsepääsemättömältä. Mutta jos joka päivä keskittyykin siihen, että ottaa edes yhden askeleen ylöspäin. Ei murehdi huipulle pääsemistä vaan keskittyy yhteen askeleeseen kerrallaan. Siihen pystyy kuka tahansa. Ei tekosyitä. Aina pystyy ottamaan sen yhden askeleen. Vaikka sitten ryömimällä. 

Eli ensinnäkin, jos et tiedä mitä haluat tai et ole asettanut minkäänlaisia tavoitteita, et voi mitään saavuttaa. Tai jos saavutat jotain, niin et osaa olla saavutuksistasi kiitollinen, kun et ole edes tietoinen niistä. Tiedä siis mitä haluat ja tiedosta myös miksi haluat juuri tuon tavoitteen. Onko tavoite egon pönkittämiseen perustuva vai onko se sellainen, joka saa sielusi hymyilemään.

Kun olet asettanut tavoitteen itsellesi, jonkun unelman, jonka toteutuminen vaikuttaisi suuresti ja positiivisesti omaan ja läheistesi elämään, voit miettiä mitä askeleita tarvitset ottaa kohti unelmasi ja tavoitteesi toteutumista. Listaat kaikki mahdolliset mieleen tulevat ja tarvittavat askeleet. Pienetkin sellaiset.

Ja sitten vain joka päivä teet yhden asian tuolta listalta. Ja jos on hyvä päivä, voit tehdä kaksi asiaa. Ja yhtäkkiä huomaat, että kun joka päivä mietit vain tuota yhden askeleen ottamista, löydät yllättäen itsesi sieltä vuoren huipulta.

Helppoa kuin heinänteko! Mutta niin moni luopuu vain sen vuoksi, että näkee vain sen vuoren huipun. Olemalla lempeämpi itseään kohtaan ja tekemällä joka päivä yhden pienen tai suuremman asian kohti tuota tavoitetta, voi saavuttaa minkä tahansa unelmansa. Ei enää tekosyitä.

Huomaan tämän huipulle katsomisen päivittäin työssäni. Asiakkaat keskittyvät usein vain lopputulokseen ja murehtivat sitä, miten tässä saattaa käydä. Jos he uskaltavat luottaa siihen, että nyt keskitytään vain tähän yhteen vaiheeseen ja sitten vasta mietitään sitä seuraavaa, niin oma jaksaminen on joka ikisellä näistä asiakkaista ollut parempi ja mieli levollisempi. 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Tässä blogissa asianajajana työskentelevä Sanna kirjoittaa parisuhteesta ja perheestä. Hän antaa neuvoja ja vinkkejä, joiden avulla jokainen suomalainen nainen voi pitää paremmin puoliaan arjessa ja elämän taitekohdissa.

Yrityksen kotisivut

Asianajotoimisto Svahn Oy

Hae blogista

Blogiarkisto

2018

Instagram