Luulisi, että on itsestään selvää jokaiselle, mikä on uskottomuutta parisuhteessa. Mutta kerta toisensa jälkeen huomaan niin ystävissäni kuin omissa parisuhteissanikin tämän olevan meillä jokaisella hieman erilainen.

Toiselle uskottomuutta voi olla jo se, että keskustelee toisen naisen/miehen kanssa, kun taas toiselle se voi olla jopa vasta se, että alkaa tapailla toista. Eli edes irtosuhteilla ei ole kaikille merkitystä. Tämä voi kuulostaa uskomattomalta, mutta lähipiirissä on hyvinkin onnellisia pariskuntia, joissa puolisolla on hyvin paljon vipinää vastakkaisen sukupuolen kanssa ja puoliso on tyytyväinen kunhan mies/vaimo muuten sitoutuu perheelleen ja parisuhteelleen. 

Omasta mielestäni jopa flirttailu ja tanssiminen on sallittua, kunhan asia ei mene sen pidemmälle ja on avoin omasta parisuhdetilanteestaan näissä tilanteissa. Mutta olen myös sitä mieltä, että tieten tahtoinen mahdollisen sivusuhteen hakeminen on väärin, vaikkei se johtaisikaan mihinkään.

Luottamus kumppaniin on tärkeä, mutta niin on myös avoimuus. Jos uskottomuuden rajat ovat parisuhteessa selvät kummallekin osapuolelle, ei vain olettaen vaan asian ihan sanoittaen, on sitten rajojen ylittymisestäkin ja siihen johtuneista syistä hyvä puhua. Ja tietysti jos toisen rajat ovat sellaiset, joita ei itse voi hyväksyä kannattaa jo miettiä sellaisen suhteen seesteisyyttä, onnellisuutta ja pitkäkestoisuutta.

On ollut hienoa seurata niitä parisuhteita lähipiirissäni, joissa uskottomuutta on ollut, kuinka tilanteista on selvitty vahvempina yhdessä, jos uskottomuuteen johtaneista syistä on keskustelu myös avoimesti ja näihin tekijöihin yhdessä panostettu.

On siis turha huutaa naama punaisena puolisolle ja syyttää tätä uskottomuudesta jos toisen käsitys uskottomuudesta on jotain aivan muuta kuin oma käsitys. Tai on turha arvostella muiden rajojen laajuutta tai pienuutta. Niin kauan kuin rajat on yhdessä sovittu ja sopivat molemmille, niin ei se muiden elämä meille kuulu. Pääasia että kukin toimii myös itseään kunnioittaen. Ja kuuluko sekään oikeastaan meille. Jokainen käyköön oman elämänpolkunsa ja oppiläksynsä.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Tässä blogissa asianajajana työskentelevä Sanna kirjoittaa parisuhteesta ja perheestä. Hän antaa neuvoja ja vinkkejä, joiden avulla jokainen suomalainen nainen voi pitää paremmin puoliaan arjessa ja elämän taitekohdissa.

Yrityksen kotisivut

Asianajotoimisto Svahn Oy

Hae blogista

Blogiarkisto

2018

Instagram