Monelle suomalaisellekin on piirtynyt ikuisiksi ajoiksi mieleen se maaginen hetki, kun siniselle taustalle alkaa muodostua linna. Linnan alle tulee teksti Walt Disney Pictures ja lopuksi kuvan kuorruttaa valokaari. Jokainen muistaa, millainen oli linnakuvan taustalla soiva musiikki. Se oli sekä elokuvateatterissa että kotona videonauhurin äärellä varma merkki siitä, että nyt on alkamassa jotain suurta. 

Minä olen sen ikäpolven edustaja, että minulle tuo linna ja sen teemamusiikki tuovat mieleen sellaiset klassikot kuin Pieni merenneito, Kaunotar ja hirviö, Aladdin, Leijonakuningas ja Pocahontas. Ne kaikki ovat suosikkielokuviani edelleen. En tiedä, johtuuko suuri intohimoni näitä elokuvia kohtaan siitä, että olen nähnyt ne varsin herkässä iässä (3-9 -vuotiaana), mutta kuuntelen tätäkin tekstiä kirjoittaessani Pienen merenneidon soundtrackia ja saan edelleen kylmiä väreitä, melkein 29-vuotiaana.

Täällä Miamissa asumme keskustassa ja parvekkeemme on kohti Miamin satamaa. Rakastan merta ja laivoja ja onkin suuri ilo seurata omasta ikkunasta jättimäisten risteilijöiden liikehdintää. (Shanghaissa ikkunastamme pystyi seuraamaan hiiliproomuja ja väitän, että kyllä risteilyalukset hiiliproomut voittavat. Yksi maailman kauneimmista asioista on merelle suuntaava laiva.)

Eräänä päivänä huomasin, että satamaan oli saapunut laiva, jonka savupiipuissa komeilivat Mikki Hiiren siluetit. Alus on Disney Magic, Disney Cruise Linen risteilijä, joka luonnollisesti on täynnä kaikenlaista Disney-ohjelmaa. (Huhu kertoo, että aluksen saavuttua satamaan satamasta voi bongata varsin kovilla kierroksilla käyviä lapsia ja todella uupuneen näköisiä vanhempia. Tämä risteily ei siis ehkä ole lomaristeily sanan varsinaisessa merkityksessä.)

Vaikka itse suuri Disney-fani olenkin, Disney-risteily jäänee väliin. Mutta alus ilahduttaa minua pelkällä läsnäolollaan. Lähdön hetkellä se nimittäin päästää ilmoille sen tutun tunnusmusiikin. Sen kuuleminen vie aina muutamaksi sekunniksi siihen hetkeen, kun oli katsomassa Leijonakuningasta ensimmäistä kertaa. (Meillä oli pussi hedelmäaakkosia ja ne oli syöty jo ennen elokuvan alkamista.) 

Tältä videolta voit kuunnella, miltä satamasta lähtevä Disney Magic kuulostaa. Video on kuvattu parvekkeeltamme. (Disneyn elokuvissa on muuten useampi haikea loppu, jotka liittyvät lähteviin laivoihin. Pienessä merenneidossa Ariel hyvästelee laivan kannelta perheensä. Sen jälkeen hän purjehtii tuoreen aviomiehensä Ericin kanssa pois mereltä. Ehkä kaikista surullisin loppu on Pocahontaksessa, jossa Pocahontas vilkuttaa kalliolta lähtevälle laivalle, joka kuljettaa John Smithin takaisin Englantiin.)

 

 

 

 

Kommentit (0)

Seuraa 

30-vuotias toimittaja, joka vuonna 2012 muutti miehensä työn perässä Shanghaihin ja alkoi totutella sanaan "kotirouva". Nyt asemapaikkana on Miami ja jengiin on liittynyt myös lapsi. Minkälaista suomalaisen elämä on eri puolilla palloa ja mitä siitä kaikesta pitäisi ajatella? 


mari.julku@gmail.com

Blogiarkisto

2016

Kategoriat