Kun asuin yksin, ihmiset kehottivat nauttimaan. Sillä sitten kun muuttaa avoliittoon, niin ei voi enää huudattaa musiikkia silloin kun haluaa tai jättää likaisia alushousuja lattialle.

Kun muutin avoliittoon, ihmiset kehottivat taas nauttimaan. Sillä sitten kun tulee lapsia, ei voi enää mennä ja tulla miten lystää. 

Kun niitä lapsia ei vuosikausiin ilmestynyt, ihmiset sanoivat, että on se hienoa, että voi tuolla tavalla nauttia elämästä. Ja todellakin se nyt kannattaa, sillä jos niitä lapsia tulee, niin sitten ei enää voi.

Kun sitten tulin raskaaksi, niin ihmiset sanoivat, että kannattaa nyt nauttia alkuvaiheiden seesteisyydestä, kohta tulee loppuraskaus ja se on aika kamalaa se.

Loppuraskaudessa ihmiset sanoivat, että kannattaa nyt nauttia, sillä kohta alkaa aikamoinen hässäkkä, kukaan ei nuku ja kaikki on raskasta ja minnekään ei enää pääse.

Lapsi syntyi. Ihmiset kysyivät, olenko nyt uupunut. Sanoin, että en mielestäni. Arvelivat ensimmäisten viikkojen vauvakuplaksi, siitä kannattaisi nyt ehdottomasti nauttia, sillä se ei kauaa kestä.

Vauva alkoi nukkua yönsä hyvin. Kannattaisi todellakin nauttia. Vauvojen rytmit muuttuvat miljoonaa kertaa vuoden aikana ja kohta se jo huutaa yöt läpeensä.

Aloin käydä vauvan kanssa ravintoloissa ja kahviloissa. Vauva käyttäytyi kiltisti. Todellakin nauttimisen paikka! Kohta sillä on uhmaikä ja sitä ei todellakaan voi viedä enää minnekään. 

Ja sitä paitsi, esikoisen kanssa olemisesta kannattaa nauttia muutenkin. Koska tietysti:

"Helppoahan se yhden kanssa on. Mutta katsotaanpa sitten, kun teille tulee toinen."

 

 

Kommentit (1)

Seuraa 

30-vuotias toimittaja, joka vuonna 2012 muutti miehensä työn perässä Shanghaihin ja alkoi totutella sanaan "kotirouva". Nyt asemapaikkana on Miami ja jengiin on liittynyt myös lapsi. Minkälaista suomalaisen elämä on eri puolilla palloa ja mitä siitä kaikesta pitäisi ajatella? 


mari.julku@gmail.com

Blogiarkisto

2016

Kategoriat