Eilen kävimme koirani kanssa ensimmäisen kerran Match Showssa. Voi olla että se oli myös viimeinen kertamme, mut aika näyttää. Koirani ei siis olekaan mikään näyttelykoira vaan sekarotuinen ja sen vuoksi juuri Match Show. Koska Match show on koiranäyttely, johon tavallisista näyttelyistä poiketen voivat osallistua kaikenikäiset ja -rotuiset koirat myös sekarotuiset. Match show’ssa koirat jaetaan kilpaluokkiin iän, koon, näyttelykokemuksen tai esittäjän iän mukaan. Ja siellä koiran arvostelu perustuu yleensä eläimen kuntoon ja käyttäytymiseen sekä esittäjän ja eläimen väliseen yhteistyöhön. Arvosteleminen rotumääritelmien mukaan, olisi mahdotonta koska mukana on myös sekarotuisiakin. 

Maisan osalta ei sijoitusta tällä kertaa tullut, mutta oli kiva viettää ilta koiranäyttelyssä, jossa osanottajamäärä oli runsasta ja edustettuna oli pienistä seurakoirista isompiin rotuihin saakka. Jokaiseen luokkaan löytyi runsaasti osallistujia. Maisa kuului pieniin aikuisiin. Todellakin Pieniin aikuisiin tuo minun pikkuinen joka oli vasta ihan pentu niin nyt jo niin aikuinen....minun mielestä on vieläkin niin pentukoira. 

Hieman kyllä harmitti kun sekarotuisia osallistujia oli niin vähän. Sai ihan etsimällä etsiä sekarotuisia näyttelystä. Kyse oli kuitenkin leikkimielisestä koiranäyttelyssä johon kaikille oli pääsy rotuun katsomatta. Maisan ryhmässä oli yli 40 osallistujaa ja vain muutama näistä oli sekarotuisia. 

No miten meni noin omasta mielestä.... Joo no joo Maisahan hyppi rinnallani kun piti kävellä kehässä kun tiesi että taskussani oli herkkuja ja kun piti olla paikalla keskittyi enemmänkin siihen millaisia herkkuja vierustoverille tarjoillaan. Muutenhan se meni niin täydellisesti :D Tuomari sanoi että "ompas Maisa ihastuttava tapaus"...No senhän olisin kyllä tiennytkin ilman tuomaria :) 

Saa nähdä jos hieman opittaisiin tuota esiintymistä niin  jospa me vielä osallistutaan uudemmankin kerran. Ja voin lämpimästi suositella Match showta. Agility on kyllä enemmän meidän laji, koska siihen Maisalla on fyysiset ominaisuudet kohdillaan ja loputon energian määrä. Seuraavaksi meilläkin onkin suunnitelmissa agilityn jatkokurssi....

Kommentit (0)

Seuraa 

 

Sisustaminen ja kotini näyttelevät blogissani pääroolia, mutta blogista löytyy myös muita elämääni ja arkeani ilostuttavia asioita kuten koirani Maisa. Blogi on pullollaan asioita jotka tekevät arjestani ihanan ja välillä jopa juhlaa.

Blogiarkisto