Torstai se on aina ollut siivouspäiväni. En tiedä mitään rentouttavampaa kuin aloittaa viikonlopun vietto puhtaassa kodissa, eikä perjantaina tarvitse siivota vaan voi nauttia tulevista vapaapäivistä. Viikonlopun vieton voi aloittaa myös kirjoittamalla ensimmäisen blogi julkaisu. Ja aloittaa se näinkin arkisella aiheella kuin siivouspäivä. Kuulun niihin ihmisiin joiden on helpointa rentoutua kun ympäristö on siisti ja tavarat oikeilla paikoilla. Mutta en aio sen enempää kirjoittaa siivouspäivästäni vaikka niinkin tärkeä asia ja rutiini arjessani on. 

Joskus siivouspäiväkin vaatii inspiraatioksi jotain muuta kuin puhtaan kodin kuten esimerkiksi uuden sisustus jutun. Sen vuoksi olenkin usein säästänyt uuden sisustus tavaran tai tekstiilin esille laittamisen siivouspäivälle, jolloin se on kuin palkintona odottamassa siivouksen jälkeen. Tällä viikolla oli sellainen siivouspäivä, kun uusi esine saa paikan kodista tai niitä on kaksi. Ja vaativat hieman työkaluja esille laittamiseksi, mutta ei sen suurempaa kuin nauloja ja vasaran. Viikon ovat odottaneet laatikossa esille laittamista mutta viimein se siivouspäivä koitti. 

Teen sisustus- ja huonekaluhankinnat todella tarkkaan ja harkiten, enkä osta mitään mille ei olisi paikkaa tiedossa kodissani. Tällä tavalla vältyn turhan tavaran ostamiselta, joka loppujen lopuksi lojuisi kaappien nurkissa käyttämättä. Enkä mielelläni tyydy kompromissiin vaan etsin kunnes löydän haluamani. Tästä hyvänä esimerkkinä on olohuoneen pöytä joka tuli vastaan vasta neljän vuoden etsimisen jälkeen, eli niin kauan olimme ilman sohvapöytää. Mutta sen vuoksi sisustus ja huonekaluhankintani ovatkin pitkäikäisiä ja ajattomia. Suosin selkeitä ja yksinkertaisia linjoja sisustuksessa.

Olohuoneen seinälle on useamman vuoden ajan ollut etsinnässä taulu tai jotain kevyttä, mutta ei mitään liian täyttävää tai raskaan näköistä, vaan jotain selkeää. Viimein se löytyi. Menulta löytyi tyylikkäät ja selkeälinjaiset seinäkynttilänjalat POV "point of view". Ovat upeat ilman kynttilääkin ja antavat taideteosmaisen vaikutelman. Ovat näyttävät vaikka silti ovat samaan aikaan vähäeleiset ja askeettiset. Kynttilän palaessa kynttilänjalat syttyvät ihan uuteen loistoon ja tuo kynttilänjalan erillä tavalla esille.

Kommentit (1)

Vierailija

Hienoa miten saa arjesta juhlaa. Voi nauttia jopa siivouspäivästä. Ja kodin sisustus selkeää jossa viihtyy. Koira maailman paras kaveri ja joka tosiaan tuo kavereita. Hyvä142

Seuraa 

 

Sisustaminen ja kotini näyttelevät blogissani pääroolia, mutta blogista löytyy myös muita elämääni ja arkeani ilostuttavia asioita kuten koirani Maisa. Blogi on pullollaan asioita jotka tekevät arjestani ihanan ja välillä jopa juhlaa.

Blogiarkisto