Neljä kuukautta sitten minusta tuli onnellinen koiran omistaja. Kuinka paljonkaan tuo pieni kaveri on tuonut iloa elämääni. Töistä tullessani aina odottaa kotona iloinen vastaanotto, kun Maisa odottaa kotona aina yhtä onnellisena omistajan kotiin paluuta.

Maisa onkin avannut ihan uudenlaisen sosiaalisen elämän. Ennen koiraa  juurikaan tunsin naapureitani, mitä nyt moikattiin vastaan tullessa. Naapurit pysähtyvät juttelemaan rappukäytävässä, tosin ennemmän Maisalle mutta siinä samalla on omistajankin kanssa vaihdettu kuulumisia. Ja seinänaapureistani olen saanut maailman ihanimmat naapurit, jotka ilmoittivat meille heti Maisan nähdessään että ovat koiraihmisiä ja hoitavat mielellään Maisaa lomien ja työreissujen aikana. Olemme saaneetkin heistä ihanat ystävät. Ja Maisa pääsee välillä päiväksi naapuriin kyläilemään, kun kotiväki on päivän töissä ja usein iltaisin pääsee naapureiden mukana iltalenkille. Maisa onkin todella sosiaalinen tapaus ja rakastaa ihmisiä ja koiria. Koirapuistossa ei pelkästään riitä että tervehtii iloisesti hyppien ja häntää heiluttaen toiset koirat vaan osansa tästä saa myös koirienomistajat jotka käy myös tervehtimässä.

Lenkkeilykaverina Maisa onkin mahtava. Uteliaalla luonteella varustettu kaveri joka ei arkaile, vaikka välillä lenkkeillään ihan kaupungin vilskeessä ja välillä päästään juoksemaan metsään vapaana. Pentukurssille ilmoittauduttiin heti syksyllä kun Maisan rokotukset olivat kunnossa ja siellä onkin opittu tottelavaisuutta ja uusia temppuja. Pentukurssi olikin Maisalle mahtava kun sosiaalisena koirana pääsi kerran viikossa ainakin tapaamaan toisia koiria. Nyt kun koirakoulua on enää yksi kerta jäljellä olemme miettineet mille kurssille seuraavaksi ilmoittaudutaan, koska Maisalla olisi edellytyksiä esimerkiksi agility harrastukseen. Agilitykurssi meillä onkin nyt vakavasti harkinnassa ja sinne varmasti ilmoittaudutaan seuraavaksi niin nähdään olisiko siitä Maisalle harrastusta jatkossa.

Voin suositella jos uutta sisältöä elämäänsä kaipaa, niin koira on sitä ainakin meillä tuonut. En muista koska olisin näin paljon ulkoillut kun koiran kanssa, ehkä lapsena viimeksi. Koska omien juoksulenkkien lisäksi on tullut vielä Maisan kanssa kävely lenkit päälle. Ja kun Maisa tulee aikuisen koiran ikään pääsee mukaan juoksulenkeille myös. Ja saa nähdä tuleeko agilitystä meille vielä uusi harrastus lisää.

Kommentit (1)

Seuraa 

 

Sisustaminen ja kotini näyttelevät blogissani pääroolia, mutta blogista löytyy myös muita elämääni ja arkeani ilostuttavia asioita kuten koirani Maisa. Blogi on pullollaan asioita jotka tekevät arjestani ihanan ja välillä jopa juhlaa.

Blogiarkisto